Οι γυναίκες πίσω από 10 από τους χειρότερους ανθρώπους στην Ιστορία

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Το "πίσω από κάθε μεγάλο άνδρα, κρύβεται μια σπουδαία γυναίκα" όλοι το έχουμε ακουστά ή/ και το έχουμε πει.

Η φράση ισχύει και για τους κακούς. Από τη μακρόχρονη σύντροφό του Χίτλερ μέχρι "συζύγους δικτατόρων", κάθε μία από τις κυρίες που θα δείτε πιο κάτω, είτε πρόθυμα ή άθελά τους, ήταν μαζί τους.



Εύα Μπράουν - Σύζυγος του Χίτλερ (φωτογραφία πάνω)
Η Εύα Μπράουν άρχισε να συναντιέται με τον Χίτλερ το 1929, όταν ήταν 19 χρονών και εκείνος ήταν 42. Κατά τη διάρκεια της 16χρονης σχέσης τους, η Μπράουν επιχείρησε να αυτοκτονήσει δύο φορές, αν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι απόπειρες δεν ήταν να ξεφύγει από τον Χίτλερ, αλλά για να τραβήξει την προσοχή του και να τον φέρουν πιο κοντά της. Ενώ το ζευγάρι ήταν δεμένο, στον Χίτλερ δεν άρεσε να εμφανίζεται δημοσίως η Μπράουν, επειδή ο ίδιος πίστευε ότι αν τον έβλεπαν σε σχέση θα μειωνόταν το σεξαπίλ του στις γυναίκες.

Το 1945, ενώ οι δυνάμεις των Συμμάχων εισέβαλαν στο Βερολίνο, η Μπράουν και ο Χίτλερ παντρεύτηκαν, στη συνέχεια σφραγίστηκαν σε ένα δωμάτιο και αυτοκτόνησαν.


Μέι Καπόνε - Σύζυγος του Αλ Καπόνε


Ενώ ο περιβόητος Αλ Καπόνε ήταν ένας αδίστακτος εγκληματίας, η σύζυγός του, η Μέι, έζησε μια αρκετά ήσυχη και φυσιολογική ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες, παντρεύτηκε τον Καπόνε τρεις εβδομάδες μετά τη γέννηση του παιδιού τους, του Σόνι Καπόνε. Η Μέι ήταν γνωστή ως καλή σύζυγος και μητέρα, που πήγαινε στην εκκλησία με την οικογένειά της και επισκέπτονταν τον σύζυγό της ενώ εκείνος ήταν στο Αλκατράζ.


Κλαρέττα Πετάτσι - Χρόνια ερωμένη του Μπενίτο Μουσολίνι


Ο Μουσολίνι είχε πολλές συζύγους και ερωμένες. Μια γυναίκα όμως ήταν εκείνη που σκοτώθηκε δίπλα του, από μέλη της Ιταλικής Αντίστασης το 1945. Ήταν η Κλάρα ("Claretta") Πετάτσι, κόρη του γιατρού του Πάπα. Όταν εκτελέσθηκαν, τα σώματά τους κρεμάστηκαν σε ένα βενζινάδικο στο Μιλάνο, όπου συγκεντρώθηκε μεγάλο πλήθος το οποίο έβγαλε το θυμό του στα άψυχα σώματα.


Carmen Polo - Σύζυγος του Φρανθίσκο Φράνκο


Η María del Carmen Polo y Martínez-Valdés, σύζυγος του δικτάτορα της Ισπανίας, Φράνκο, ήταν ουσιαστικό μέρος της κυβέρνησής του. Σχεδόν ποτέ δεν τον άφησε να ταξιδέψει χωρίς αυτήν μαζί του και στεκόταν δίπλα του, ακόμα και στις πιο ύπουλες αποφάσεις του. Ακόμη και μετά το θάνατό του, συνέχισε να λαμβάνει μεγάλη δημόσια σύνταξη.


Sajida Talfah - Σύζυγος του Σαντάμ Χουσεΐν


Η Sajida Talfah ήταν σύζυγος του πρώην ιρακινού δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν, ο οποίος ήταν βιολογικός ξάδερφος της και ο γάμος τους οργανώθηκε μεταξύ των οικογενειών τους το 1963. Μετά από 50 χρόνια γάμου, το 1986, ο Χουσεΐν παντρεύτηκε και την Σαμίρα Σαχμπαντάρ -παρέμεινε παντρεμένος με την Talfah. Αυτό εξόργισε την Talfah και το γιο τους, τον Uday Hussein. Δύο χρόνια αργότερα, το 1988, ο Uday μαχαίρωσε και σκότωσε τον σωματοφύλακα του πατέρα του, τον Kamel Hana Gegeo, πιστεύοντας ότι αυτός ήταν που γνώρισε στον πατέρα του την Shabandar. Μερικοί εικάζουν ότι η δολοφονία ήταν θέλημα της Talfah. Μετά την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003 και την εκτέλεση του Χουσεΐν, το 2006, πιστεύεται ότι η Talfah έφυγε στο Κατάρ, όπου ζει σχετικά απομονωμένη.


Κο Γιονγκ-χούι - Σύζυγος του Κιμ Τζονγκ-ιλ


Λίγα είναι γνωστά για την Ko Young Hee, τη σύζυγο του Κιμ Τζονγκ-ιλ και μητέρα του σημερινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Τζονγκ-ουν. Παρά την μυστικότητα που περιβάλλει την ταυτότητά της, πιστεύεται ότι άσκησε μεγάλη επιρροή στον σύζυγό της, συχνά συμβουλεύοντας τον σε πολιτικά θέματα. Η Κο Γιονγκ-χούι πέθανε το 2004 λόγω επιπλοκών που σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού.


Σάφια Φαρκάς - Σύζυγος του Μουαμάρ Καντάφι


Η Σάφια Φαρκάς ήταν η μακρόχρονη σύζυγος του ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, και μητέρα των επτά -από τα οκτώ- παιδιά του. Λέγεται ότι γνώρισε τον Καντάφι κάπου γύρω στο 1970 ενώ αργαζόταν ως νοσοκόμα -περιποιούνταν τον Καντάφι, μετά από μια επέμβαση σκωληκοειδίτιδας. Ενώ η Φαρκάς έζησε μια σχεδόν ήσυχη ζωή κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας του Καντάφι, μετά τη δολοφονία του, έγινε υποστηρίκτρια των ερευνών για το θάνατο του συζύγου της.


Amal al-Sadah - Σύζυγος του Οσάμα μπιν Λάντεν


Αν και η Amal al-Sadah δεν ήταν η μόνη σύζυγος του Λάντεν, πιστεύεται ότι ήταν η αγαπημένη του. Η ίδια ισχυρίζεται ότι ήταν δίπλα στον Λάντεν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 μέχρι και το θάνατό του, το 2012. Η Al-Sadah τραυματίστηκε στο πόδι κατά τη διάρκεια της επιδρομής που σκοτώθηκε ο Λάντεν. Λέγεται ότι αυτή τη στιγμή ζει κάπου στο Πακιστάν, σε κατ' οίκον περιορισμό, λόγω της άσχημης υγείας της.


Ναντέζντα Αλληλούγεβα - Σύζυγος του Ιωσήφ Στάλιν


Η Ναντέζντα Αλληλούγεβα συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Στάλιν όταν ήταν δέκα ετών, ενώ ο πατέρας της, ο Σεργκέι Αλλιγιούεφ, προφύλαξε τον μελλοντικό σοβιετικό ηγέτη όταν εκείνος διέφυγε από την εξορία της Σιβηρίας. Παντρεύτηκαν το 1919, όταν ήταν 18 ετών και εκείνος 42. Ο γάμος τους ήταν αρκετά έντονος, όπως υποστήριζε συνεχώς το ζευγάρι. Η Αλληλούγεβα υπέφερε από σοβαρά ψυχικά προβλήματα, τα οποία τελικά οδήγησαν στην αυτοκτονία της το 1932.


Khieu Ponnary - Σύζυγος του Πολ Ποτ


Η Khieu Ponnary ήταν η τέταρτη της "Καμποτζιανής συμμορίας των τεσσάρων" (μια κινεζική κομμουνιστική ομάδα). Τα άλλα μέλη ήταν η αδελφή της Ponnary, Khieu Thirith, ο σύζυγός της, Ieng Sary, και ο σύζυγός της Ponthary, Saloth Sar, ο οποίος αργότερα έγινε γνωστός ως Pol Pot. Η εμπλοκή της Ponnary στο καθεστώς του συζύγου της μετά την κατάληψη του ελέγχου της Καμπότζης, το 1975, είναι ασαφής, αν και η ίδια είχε κάποιους βασικούς πολιτικούς ρόλους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Το 1978, η Ponnary όμως εκδήλωσε παράνοια -που σχετίζεται με τη σχιζοφρένεια- οδηγώντας τον Πολ Ποτ στο να την χωρίσει και να παντρευτεί μια άλλη γυναίκα. Λίγο αργότερα, ο ίδιος μπήκε στη ζούγκλα και έζησε τα υπόλοιπα χρόνια του σε κατ' οίκον περιορισμό. Το 1996, η Ponnary, η αδελφή της και ο γαμπρός της έλαβαν αμνηστία από την κυβέρνησης της Καμπότζης. Πέθανε το 2003.

Περισσότερα αφιερώματα εδώ.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)