4 απλά κόλπα για να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Ο καύσωνας κάνει την καθημερινότητα πιο δύσκολη. Όμως ακόμα και μέσα στο σπίτι, μπορούμε να κάνουμε ορισμένα τρικ, για να τον αντιμετωπίσουμε και να κάνουμε πιο εύκολη την ζωή μας.

Αυτά τα 4 τρικ είναι:

1. Βρεγμένο μπλουζάκι
Το νερό για να εξατμιστεί, να γίνει από υγρό αέριο, θα πρέπει να υπάρχει θερμική ενέργεια. Αυτή η ενέργεια προέρχεται από την θερμοκρασία του σώματός μας και φορώντας μια βρεγμένη μπλούζα, θα δροσιστείτε και η θερμοκρασία σας θα πέσει.
2. Βάλτε τα χέρια σας μέσα σε μια λεκάνη με κρύο νερό
Όταν η βαθιά θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται, τότε το αίμα ανεβαίνει προς την επιφάνεια του δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο, βρίσκεται πιο κοντά στον αέρα και ψύχεται πιο εύκολα. Τα χέρια έχουν μεγάλη επιφάνεια. Από την στιγμή που θα τα βάλετε στο κρύο νερό, η θερμοκρασία σας θα αρχίσει να επιστρέφει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, η ροή του αίματος στα χέρια θα μειωθεί και θα αισθανθείτε δροσιά.
3. Φορέστε, φαρδιά, ελαφριά και ανοιχτόχρωμα ρούχα
Μην φοράτε στενά ρούχα. Επιλέξτε καλύτερα φαρδιά και ελαφριά, ώστε ο αέρας να κυκλοφορεί περισσότερο στην επιφάνεια του δέρματός σας για να δροσιστεί. Με αυτόν τρόπο θα εξατμιστεί πιο εύκολα η θερμότητα από το σώμα σας.
4. Κάντε συχνά ντους
Όταν νιώσετε εξαντλημένη από την ζέστη, κάντε ένα δροσερό ντους. Όχι με πολύ κρύο νερό, γιατί το σώμα σας θα αντιδράσει σε μια απότομη και μεγάλη αλλαγή στην θερμοκρασία και θα προσπαθήσει να κάνει διατήρηση θερμότητας. Το νερό θα πρέπει να είναι δροσερό για να μειώσει την βαθιά θερμοκρασία του σώματός σας.


Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)