50+ ιδέες για ζωγραφική σε πέτρες

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Όχι μόνο τα κάθε μεγέθους βότσαλα αλλά και μεγαλύτερες πέτρες κάθε είδους μπορούν να μετατραπούν σε έναν ...ζωγραφικό καμβά και να αποκτήσουν πραγματικά εκπληκτική όψη.

Ο εντυπωσιακότερος τύπος ζωγραφικής πάνω σε πέτρες είναι αυτός κατά τον οποίο η επιφάνεια της πέτρας καλύπτεται στο σύνολό της με χρώμα και ανάλογα και με το σχήμα της αυτή αποκτά όψη π.χ σπιτιού, αυτοκινήτου κλπ.
Το καταλληλότερο είδος χρώματος για τέτοιου είδους κατασκευές είναι τα απλά ακρυλικά χρώματα νερού για κατασκευές που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη χόμπυ-DIY κλπ. αν και σε δημιουργίες που δεν πρόκειται να εκτεθούν σε εξωτερικό χώρο μπορείτε να  χρησιμοποιήσετε όποιου τύπου χρώμα θέλετε ή σας έχει περισσέψει από οποιαδήποτε εργασία.

Ένα προστατευτικό βερνίκι, αφού ολοκληρώσετε την κατασκευή, θα αδιαβροχοποιήσει πλήρως την επιφάνεια της πέτρας και θα προσφέρει γυαλάδα τόσο στο σχέδιο όσο και στα σημεία της πέτρας που πιθανώς δεν έχουν καλυφθεί με χρώμα.
Μεγάλες ζωγραφισμένες πέτρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καλοκαίρι σαν στοπ για τον αέρα στις πόρτες, σαν press papier στο γραφείο σας, είναι εξαιρετικά εντυπωσιακές το καλοκαίρι στον κήπο ή το μπαλκόνι,  ενώ για καθαρά διακοσμητική χρήση δημιουργείστε μια "συλλογή" με παρεμφερή σχέδια και διαφορετικές αποχρώσεις και τοποθετήστε την σε όποιο σημείο πιστεύετε ότι θα αναδειχθεί καλύτερα.

Ακόμη και αν δεν έχετε ιδιαίτερες ικανότητες στην ζωγραφική δεν είναι δύσκολο να αποτυπώσετε πάνω στην επιφάνεια της πέτρας το βασικό περίγραμμα του σχεδίου, αντιγράφοντας ή ξεπατικώνοντας το από οπουδήποτε. Θα το κάνετε αφού πριν βάψετε ολόκληρη την επιφάνεια της πέτρας στο χρώμα που θα έχει το φόντο και στην συνέχεια με λεπτό πινελάκι θα γεμίσετε τα επιμέρους σημεία και τις λεπτομέρειες του σχεδίου με την απόχρωση που θέλετε να έχει κάθε σημείο.   

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)