5+1 φοβερά κόλπα για να έχετε πάντα ατσαλάκωτα ρούχα χωρίς σιδέρωμα!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Σε κανέναν δεν αρέσει η μπουγάδα. Είναι εύκολο να πετάξεις τα βρεγμένα ρούχα στο στεγνωτήριο, αλλά μετά έχεις μια στοίβα για σίδερο. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να αποφύγετε αυτή την απεχθή αγγαρεία – τουλάχιστον για τα ρούχα. Μειώνοντας τον όγκο δουλειάς με αυτά τα κόλπα, θα έχετε περισσότερο χρόνο να απολαύσετε άλλα πράγματα στην ζωή.
5+1 Φοβερά Κόλπα για να έχετε Πάντα Ατσαλάκωτα Ρούχα ΧΩΡΙΣ Σιδέρωμα!

1. Βρέξτε τα ρούχα σας

Τα ρούχα σας θα δείχνουν τσαλακωμένα αν τα αφήσετε στο στεγνωτήριο για αρκετές ώρες ή αν τα αφήσετε στην λεκάνη για πολύ. Αν δεν έχετε χρόνο, ένα απλό κόλπο είναι να ψεκάσετε τα ρούχα σας με νερό. Στην συνέχεια βάλτε τα στο στεγνωτήριο για 5-10 λεπτά. Χρησιμοποιήστε αυτή την μέθοδο με ρούχα που θα φορέσετε αμέσως, γιατί διαφορετικά θα ξανατσαλακωθούν. Αν δεν έχετε μπουκάλι για σπρέι πρόχειρο, μπορείτε να τα βρέξετε βάζοντας μια υγρή πετσέτα στο στεγνωτήριο.
5+1 Φοβερά Κόλπα για να έχετε Πάντα Ατσαλάκωτα Ρούχα ΧΩΡΙΣ Σιδέρωμα!

2. Διπλώστε τα αμέσως

Η μπλόγκερ Ann-Marie παραδέχεται ότι πάντα φοβόταν την μπουγάδα. Έτσι, απλά πετούσε τα ρούχα από το στεγνωτήριο στην λεκάνη και τα άφηνε για ώρες ή μέρες. Μια μέρα αποφάσισε να ασχοληθεί αμέσως. Από τότε που ανακάλυψε ότι τα ρούχα και τα σεντόνια είναι λιγότερο τσαλακωμένα όταν τα διπλώνει κατευθείαν μετά το στεγνωτήριο, πλέον μείωσε τις στοίβες με τα ρούχα που περιμένουν να σιδερωθούν.
5+1 Φοβερά Κόλπα για να έχετε Πάντα Ατσαλάκωτα Ρούχα ΧΩΡΙΣ Σιδέρωμα!

3. Παγάκια

Βάλτε μερικά παγάκια στο στεγνωτήριο μαζί με τα ρούχα σας. Μόλις λιώσει ο πάγος, το νερό που μένει να εξαφανίσει τις ζάρες από τα ρούχα. Βάλτε το για 5-10 λεπτά σε μέτρια με υψηλή θερμοκρασία. Βγάλε τα ρούχα έξω αμέσως, αφού όσο τα αφήνετε, τόσο πιο πιθανό είναι να τσαλακωθούν.
5+1 Φοβερά Κόλπα για να έχετε Πάντα Ατσαλάκωτα Ρούχα ΧΩΡΙΣ Σιδέρωμα!
Δείτε πώς γίνεται:

4. Κρεμάστε τα πουκάμισα πριν τα βάλετε στο στεγνωτήριο

Γι’αυτό το κόλπο θα χρειαστεί να κρεμάσετε τα πλυμένα πουκάμισα σας πριν τα βάλετε στο στεγνωτήριο. Έτσι θα πάρουν το σωστό «σχήμα». Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, βάλτε τα στο στεγνωτήριο για 20 λεπτά, αν είναι ακόμα λίγο νωπά. Με λίγη φροντίδα (και τύχη) δεν θα χρειαστεί να τα σιδερώσετε.

5. Μπαλάκια του τένις

Το κόλπο αυτό είναι τέλειο για 3 λόγους. Οι μαξιλαροθήκες, οι πετσέτες και τα υπόλοιπα λευκά είδη βγαίνουν από το στεγνωτήριο μαλακά, τα ρούχα είναι λιγότερο τσαλακωμένα και το στέγνωμα είναι πιο γρήγορο. Βάλτε 1-2 μπαλάκια του τένις στο στεγνωτήριο. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλύτερα όταν το στεγνωτήριο δεν είναι γεμάτο.
5+1 Φοβερά Κόλπα για να έχετε Πάντα Ατσαλάκωτα Ρούχα ΧΩΡΙΣ Σιδέρωμα!

6. Απλώστε την μπουγάδα

Αν έχετε χρόνο και χώρο, βγάλτε τα ρούχα από το στεγνωτήριο και όσο είναι ακόμα νωπά, απλώστε τα σε μια επίπεδη επιφάνεια μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. Τα περισσότερα ρούχα δεν θα χρειάζονται σιδέρωμα.
Τι περιμένετε, λοιπόν – βάλτε τα ρούχα σας στο στεγνωτήριο και διαπιστώστε και μόνοι σας τα αποτελέσματα!
Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)