ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

13/7/17

7 κόλπα με αλάτι που κάθε νοικοκυρά πρέπει να ξέρει!
Το αλάτι είναι ένα φθηνό προϊόν το οποίο, εκτός από το φαγητό, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και με άλλους τρόπους μέσα στο σπίτι.
Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να βγάλεις τα υπολείμματα από το σίδερο, να καθαρίσεις τους λεκέδες από ένα σπασμένο αυγό, να σβήσεις τη φωτιά από λίπος, να καθαρίσεις ένα λερωμένο τηγάνι, να τρίψεις το μπάνιο αλλά και να καθαρίσεις ένα βουλωμένο σιφόνι! Σου φαίνεται περίεργο; Δες τι πρέπει να κάνεις για να έχεις τα παραπάνω αποτελέσματα.

7 διαφορετικές χρήσεις του αλατιού στην καθαριότητα του σπιτιού

Καθάρισμα σίδερου
Έχει το σίδερο σου υπολείμματα από κόλλα ή από κάποιο αποτύπωμα μπλούζας; Μην ανησυχείς! Μπορείς να το αφαιρέσεις σε λίγα μόνο λεπτά. Βάλε το σίδερο σου να ζεσταθεί στη μέγιστη θερμοκρασία. Καθώς ζεσταίνεται, πάρε ένα κομμάτι εφημερίδας και βάλε μια αρκετά μεγάλη δόση αλατιού στην επιφάνεια της.
Τώρα τρίψε το σίδερο επάνω στο αλάτι μπρος-πίσω για 1 λεπτό περίπου. Τα υπολείμματα θα κολλήσουν επάνω στο αλάτι και το σίδερο σου θα είναι πάλι σαν καινούριο!

Σπασμένο αυγό
Σου έπεσε κατά λάθος το αυγό στο πάτωμα; Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, συνήθως παίρνουμε χαρτί κουζίνας και προσπαθούμε να καθαρίσουμε τη βρωμιά. Πόσο χαρτί κουζίνας ξοδεύεις μέχρι να βγει όλος ο λεκές;
Υπάρχει κι άλλος, πιο οικονομικός τρόπος! Ρίξε αρκετό αλάτι επάνω στο σπασμένο αυγό και αφήστε το για 10-15 λεπτά. Το αλάτι λειτουργεί ως πηκτικό κι έτσι θα μπορέσεις να αφαιρέσεις το αυγό μέσα σε δευτερόλεπτα.

Σβήσιμο φωτιάς
Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί ενώ μαγειρεύεις είναι να πιάσει φωτιά το τηγάνι ή η κατσαρόλα σου λόγω λίπους. Αν έχεις κοντά σου αλάτι, μπορείς εύκολα να αποφύγεις τον κίνδυνο να αρπάξει το σπίτι σου φωτιά. Ρίξε το απευθείας στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα και η φωτιά θα σβήσει αμέσως.

Καθάρισμα τηγανιού & σφουγγαριού
Έχουν μείνει καμμένα υπολείμματα φαγητού στο τηγάνι σου; Όταν υπάρχει λίπος και καμμένα υπολείμματα στο τηγάνι μας, ανησυχούμε για το πως θα τα αφαιρέσουμε. Ένας εύκολος τρόπος είναι να βάλουμε στο τηγάνι μια στρώση αλατιού και να προσθέσουμε λίγο νερό.
Το μείγμα του νερού μαζί με το αλάτι θα αφαιρέσει τη βρωμιά και θα ξεκολλήσει τα καμμένα υπολείμματα από το τηγάνι. Μετά από 10 λεπτά μπορείς να πλύνεις το σκεύος σου κανονικά.
Αν μετά από το καθάρισμα του σκεύους σου μείνουν υπολείμματα καμμένου στο σφουγγάρι, χρησιμοποίησε και πάλι αλάτι. Όπως αφαίρεσε το λίπος από το τηγάνι, με τον ίδιο τρόπο θα καθαρίσει και το σφουγγάρι σου. Γέμισε ένα δοχείο με 2 κούπες νερό και 1/4 κούπας αλάτι.
Ανακάτεψε μέχρι να λιώσει το αλάτι και πρόσθεσε μέσα το σφουγγάρι. Άφησε το μέσα στο νερό όλη τη νύχτα. Όταν το βγάλεις το πρωί, το σφουγγάρι σου θα είναι και πάλι πεντακάθαρο!

Καθάρισμα μπάνιου
Πολλές φορές το μπάνιο μας έχει λεκέδες τους οποίους δε μπορούμε να αφαιρέσουμε με τίποτα. Βάλε σε ένα δοχείο ίσες ποσότητες από αλάτι και νέφτι (περίπου 1 κούπα από το καθένα). Φόρεσε γάντια και άφησε τα παράθυρα του μπάνιου σου ανοιχτά γιατί το μείγμα αυτό μυρίζει έντονα.
Ανακάτεψε το μείγμα όσο καλύτερα μπορείς για να διαλυθεί το περισσότερο αλάτι. Βάλε μια κουταλιά από το μείγμα σου σε ένα σφουγγάρι και άρχισε να τρίβεις τη μπανιέρα σου. Μετά από ένα λεπτό θα δεις τους λεκέδες να βγαίνουν και η μπανιέρα σου θα είναι και πάλι λαμπερή.
Τι κάνεις συνήθως με τις τρίχες που μένουν στο σιφόνι της μπανιέρας σου; Πρώτα απ’ όλα καθάρισε όσες τρίχες μπορείς με τα χέρια σου. Βάλε 1/4 κούπας σόδα μαγειρικής και 1/4 κούπας αλάτι σε ένα δοχείο. Ανακίνησε το δοχείο για να αναμιχθούν τα υλικά και ρίξε το μείγμα απευθείας στο σιφόνι.
Τώρα ρίξε από πάνω 1/2 κούπα λευκό ξύδι. Το ξύδι θα αντιδράσει με το αλάτι και τη σόδα μαγειρικής καθαρίζοντας τυχόν υπολείμματα. Άφησε το να δράσει για 15 λεπτά και ξέβγαλε το με καυτό νερό.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2018 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger