Πού να πάτε μονοήμερη για μπάνιο με τα παιδιά

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Λιχαδονήσια

Πού να πάτε μονοήμερη για μπάνιο με τα παιδιά

*Φωτογραφία: grekomania.ru
Λιχαδονήσια όπως... Καραϊβική! Τα πανέμορφα αυτά νησάκια έχουν εξωτικά νερά, πολύ πράσινο και πρέπει να τα επισκεφθείτε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας! Για μπάνιο θα πάτε στο μεγαλύτερο νησί, τη Μανολιά, με την μαγική παραλία με την καταγάλανη θάλασσα.
Για να φτάσετε, λοιπό, μέχρι αυτόν τον κοντινό παράδεισο, θα χρειαστεί να οδηγήσετε μέχρι τα Καμμένα και από εκεί να επιβιβαστείτε στα ειδικά καραβάκια, με κόστος 12 ευρώ κατ' άτομο με επιστροφή, 6 ευρώ για τους ανήλικους και δωρεάν για τα παιδιά κάτω των 10 ετών. Εδώ θα δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια από τη μαρίνα των Καμμένων Βούρλων. 


Ξυλόκαστρο


*Φωτογραφία: in2life.gr
Το Ξυλόκαστρο απέχει λιγότερο από 2 ώρες από την πρωτεύουσα και είναι η ιδανική επιλογή για λίγο πιο μακρινή αλλά όχι απαγορευτική λόγω απόστασης, εξόρμηση. Εκεί, θα απολαύσετε τις βουτιές σας στην παραλία του Πευκιά, που έχει καθαρά νερά και βότσαλο- γι’ αυτό καλό θα είναι να πάρετε παπουτσάκια θαλάσσης για τα παιδιά. Πριν ή μετά το μπάνιο, μπορείτε να περιηγηθείτε στο ομώνυμο προστατευόμενο πευκοδάσος που βρίσκεται δίπλα στην παραλία και να ανακαλύψετε τα μονοπάτια του. Η θέα του πευκοδάσους, ενώ είστε μέσα στη θάλασσα, θα σας μαγέψει!


Η κοντινή Εύβοια


*Φωτογραφία: triantafilia.gr
Η παραλία Λιανή Άμμος απέχει περίπου 10 λεπτά από τον οικισμό των Αγίων Αποστόλων, που με τη σειρά τους βρίσκονται 140 χιλιόμετρα μακριά απ' την Αθήνα. Είναι φιλική για οικογένειες με μικρά παιδιά γιατί είναι αμμώδης, έχει ρηχά νερά ενώ τα δέντρα που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα, χαρίζουν στους επισκέπτες της σκιά αλλά και «πράσινη» θέα. Επιπλέον, η παραλία βρίσκεται σε έναν μικρό κόλπο, που δεν τον πιάνει ο αέρας κι έτσι η άμμος δεν θα σας «χτυπά» ενοχλητικά το πρόσωπο.


Αγκίστρι


*Φωτογραφία: simygeias.gr
Πριν σκεφτείτε ότι σας προτείνουμε μια μονοήμερη που θα κοστίσει, σας διαβεβαιώνουμε πρώτον ότι αξίζει και δεύτερον (και ίσως σημαντικότερο) ότι δεν θα χρειαστείτε το αυτοκίνητο, επομένως τα έξοδά σας μειώνονται. Το Αγκίστρι είναι kid- friendly, περπατιέται εύκολα και προσφέρει όλα τα… κομφόρ για οικογένειες. Η πρώτη παραλία στη Σκάλα, απέχει 5 λεπτά από το σημείο που θα σας αφήσει το πλοίο, η οποία είναι πεντακάθαρη, παρά το ότι βρίσκεται κοντά στο λιμάνι. Φυσικά, οι επιλογές για θαλασσινά μεζεδάκια μετά το μπάνιο είναι πολλές, ενώ υπάρχουν πλήθος beach bars, αν θέλετε να περάσετε όλη τη μέρα στην παραλία.

Εναλλακτικά, μπορείτε να φτάσετε μέχρι το Μεγαλοχώρι για να κάνετε τις βουτιές σας, το οποίο απέχει περίπου 20 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο του Αγκιστρίου.

Για τη μετάβασή σας εκεί, μπορείτε είτε να επιλέξετε το απλό, συμβατικό πλοίο που φτάνει στο νησί σε δύο ώρες από το λιμάνι του Πειραιά (το εισιτήριο για ενήλικες είναι στα 11,5 ευρώ και για παιδιά στα 5,80 ευρώ χωρίς επιστροφή) είτε τα «δελφίνια» (με ναύλο 14,5 ευρώ χωρίς επιστροφή).

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια εδώ.


Κόρινθος


*Φωτογραφία: korinthos.gr
Ξεχωρίσαμε την παραλία Κανταρέ, που βρίσκεται πιο έξω από την πόλη της Κορίνθου και είναι πιο ήσυχη σε σχέση με τις υπόλοιπες κοντινές παραλίες, ενώ διαθέτει οργανωμένο αλλά και ελεύθερο τμήμα, για να επιλέξετε πού θέλετε να «αράξετε». Την προτιμούν οικογένειες γιατί είναι ρηχή και αμμώδης, κάτι που την καθιστά ιδανική για μικρά παιδιά. Όταν πέσει ο ήλιος, μην ξεχάσετε να χαζέψετε το ηλιοβασίλεμα από τον κόλπο του Κορινθιακού. Για τόσο κοντινή απόσταση από την Αθήνα, δεν είναι κι άσχημα!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)