Η "σφαγή" φέρνει πτώση εκατοντάδων μορίων στις βάσεις

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Γράφει ο Λεωνίδας Βουρλιώτης
Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις 2017 χωρίζονται πάντα σε ένα στάδιο το "πριν" και το "μετά". Ανάμεσα στο πριν και το μετά  λοιπόν υπάρχουν τα επίσημα βαθμολογικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας από τις επιδόσεις των υποψηφίων τα οποία καθορίζουν την ουσία και την εγκυρότητα των προβλέψεων.

Το παραπάνω επισημαίνουμε καθώς οι τίτλοι με τα ασανσέρ, και τις αναταράξεις στις βάσεις πάνε και έρχονται χωρίς όμως καμία επισήμανση ότι μπορείς να υπάρξει ακριβής πρόβλεψη χωρίς τα στατιστικά στοιχεία τα οποία βγήκαν χθες!
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις που διαμορφώνονται από την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων, υπάρχει μια γενικότερη πτωτική τάση με τους αριστούχους να στερεύουν λόγω της "σφαγής" στα μαθηματικά , τη Χημεία και την Οικονομία.
Πτώση έως και 500 με 800 μορίων θα έχουν τα τμήματα του Πολυτεχνείου ενώ οι οικονομικές σχολές θα πέσουν από έως και 1500 μόρια
Στις Ιατρικές Σχολές θα πραγματοποιηθεί τάση από 100 έως και 350 μόρια
Κυριολεκτική σφαγή
Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, το 90% των υποψηφίων πήρε κάτω από τη βάση στα Μαθηματικά, ενώ μόνο 2,5% πήρε πάνω από 15.
Από τις βαθμολογίες προκύπτει ότι ακόμα και στις στρατιωτικές σχολές αναμένεται πτωτική τάση, ενώ οι κοινές σχολές είναι πιο εύκολα προσβάσιμες από τους υποψηφίους της θεωρητικής κατεύθυνσης.
Άνοδος θα πραγματοποιηθεί στις Παιδαγωγικές σχολές.

alfavita.gr 


Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)