Παίξτε με το παιδί σας στο σπίτι: Ιδέα για ένα παιχνίδι μνήμης που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Διανύουμε μέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Και οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις. Οι ομάδες υψηλού κινδύνου, πέρα από τους ηλικιωμένους είναι και τα παιδιά.
Ακόμα και αν έχετε κλείσει κάποιες δραστηριότητες, καλό θα ήταν να τις αποφύγετε αυτές τις μέρες. Αν μπορείτε φυσικά...
Τι να κάνετε στο σπίτι με τα παιδιά; Πώς να τα απασχολήσετε χωρίς να βαρεθούν; Παίξτε μαζί τους! Ιδανικά παιχνίδια για μέσα στο σπίτι είναι τα επιτραπέζια: Uno, Pictureka, Jungle Speed Safari είναι μερικές από τις προτάσεις μας για παιδιά 5+. Αν δεν έχετε αυτά τα παιχνίδια, θα ήταν καλό να τα προσθέσετε στη λίστα με τα ψώνια σας!
Ωστόσο, αν δε θέλετε να χαλάσετε πολλά χρήματα, υπάρχει η λύση να φτιάξετε μόνοι σας ένα επιτραπέζιο που θα αρέσει πολύ στα παιδιά σας: Παιχνίδι Μνήμης. Μπορεί ήδη να έχετε ένα παιχνίδι μνήμης στο σπίτι. Είναι το παιχνίδι που το παιδί ψάχνει να βρει τα ζευγάρια των εικόνων. Όσο μεγαλώνουμε τα επίπεδα δυσκολίας μεγαλώνουν και είναι ενδιαφέρον και για ενήλικες.
Πώς να φτιάξετε παιχνίδι μνήμης; Ζωγραφίζοντας! Θα μπορούσε να γίνει το πρότζεκτ των ημερών! Μπορεί να σας πάρει πολλές μέρες...
Τι χρειάζεστε; Χαρτόνια: κόψτε τα σε ένα μέγεθος που να βολεύει. Και μετά αφήστε το παιδί να επιλέξει: μαρκαδόρους; ξυλομπογιές; Λαδοπαστέλ; Μπορεί να επιλέξει και νερομπογιές αλλά είναι η πιο... επικίνδυνη λύση, οπότε καλύτερα να το αποφύγετε.
Έχετε τα υλικά σας; Βρείτε το θέμα σας. Ένα εύκολο καλοκαιρινό θέμα θα ήταν η θάλασσα (ψαράκια, δελφινάκια, αστερίες...). Ένα εύκολο θέμα είναι τα σχήματα ή φρούτα, λαχανικά... Αλλά αφήστε το παιδί σας να επιλέξει και το θέμα και βοηθήστε κι εσείς. Εννοείται ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει δυο πανομοιότυπες ζωγραφιές αλλά αυτό θα κάνει το παιχνίδι ακόμα πιο ιδιαίτερο!
Όταν ολοκληρώσετε τις κάρτες, παίξτε μαζί!
Νίκη Κοσκινά, boro.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)