Τεστ: Τι λέει για εσένα το νησί που θα πας διακοπές;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Κι όμως το νησί που θα πας εφέτο λέει πολλά για σένα.
Και να μην πας δηλαδή σε νησί και αυτό λέει πολλά για σένα, αλλά ας μείνουμε στην πρώτη περίπτωση ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ.
Βλέπεις, κανείς δεν πάει σε ένα νησί τυχαία. Έχει ψάξει, έχει σκεφτεί, έχει φάει τις απογοητεύσεις του και έχει βρει σε ποια παραλία του ταιριάζει να απλώσει τις ποδάρες του.
Έχει βρει ποιο μέρος ταιριάζει στο μέσα του, ΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ.
Τσέκαρε, λοιπόν, απλά, κατανοητά (και σκατόψυχα) τι λέει για σένα το νησί που ετοιμάζεσαι να πας οσονούπω (τι λεξάρα κι αυτή).

Κύθνος

Είσαι άνθρωπος χαμηλών τόνων. Στη δουλειά τους πήρε 4 μήνες να μάθουν το όνομά σου. Η γυναίκα σου σε φωνάζει καμιά φορά με το όνομα του συναδέλφου σου που κάθεται στο δίπλα γραφείο και είναι ανεξήγητα πολύ φιλικός μαζί σου. Αγαπημένες σου φράσεις είναι "ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΩΡΑ" και "ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ". Τις λες νωρίτερα από όλους.

Ικαρία

Καλώς τον τρυγητή. Καλώς τον πατητή των σταφυλιών. Καλώς τον Διόνυσο από τα Κιούρκα που πρήζει ΜΠΑΛΕΣ για τα ικαριώτικα πανηγύρια και ας μην καταλαβαίνει από τα τσίπουρα και τα κρασιά, αν χορεύει στην πλατεία του χωριού ή σε σαϊκεντέλικ όργιο στη Σαμοθράκη.
Ρωτάς τους ντόπιους αν το μυστικό της μακροζωίας τους είναι οι μπάφοι και ο Μάλαμας. Απογοητεύεσαι από τις απαντήσεις τους.

Αίγινα

Έχει εξοχικό η γυναίκα σου εκεί. Απ’ το ολότελα…

Μύκονος

Έχεις 4.000 φίλους στο φέισμπου και 6.500 στο ίσταγκραμν και τους κέρδισες όλους με το καγκούρικο σπαθί σου. Δεν μπορείς τώρα να τους απογοητεύσεις. Τους χρωστάς τσεκίνς, σέλφις, σφηνάκια καρπούζι και βρόμικο δίχαλο σε μπιτσόμπαρο που βαράει ντεσπασίτο.
Έχεις λεφτά για τρία βράδια, αλλά θα ανεβάζεις φωτό καθημερινά για 6 μήνες και άσε τα κορόιδα να νομίζουν ότι πέρασες τη μισή σου ζωή εκεί.
Στην επιστροφή θα μας τα ζαλίσεις με το πόσους εκτοέβδομοσελέμπριτις είδες από κοντά.
Θεωρείς το ροζ φλαμίνγκο, πρόοδο και τα 1200 ευρώ την ξαπλώστρα, Ευρώπη. Απλώνεις την πετσέτα σου κατάχαμα δίπλα στην Ευρώπη. Τόσο μπορείς.

Ίος

Ούτε φέτος οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί έκαναν δουλίτσα, οπότε ας γιορτάσεις ξανά την αποτυχία σου δίπλα σε μεθυσμένους Αγγλάρες.

Μήλος

Είσαι ένας σοβαρός οικογενειάρχης. Λατρεύεις τη σταθερότητα. Πας κάθε χρόνο στο ίδιο νησί γιατί νιώθεις οικεία, έχεις γνωρίσει τους ντόπιους, ξέρεις που να μείνεις, που να φας, που να ψωνίσεις. Το ότι όλοι σου μιλάνε φιλικά για να σου τρώνε τα λεφτά, είναι μια υπερβολή που μόλις σκέφτηκα, μη δίνεις σημασία. Στην παραλία σηκώνεις το τηλέφωνο και φωνάζεις "πού να ‘μαι; Εδώ με την οικογένεια". Μαλώνεις με τη γυναίκα σου, γιατί ξεχνάει να φέρει μαζί με το καρπούζι και λίγη φέτα.

Λευκάδα

Δεν χαλάς χατίρια στο τζουτζουβίνι σου, στο μωρουλάκι σου. Τσέκαρες και κάτι αμμουδιές στο ίντερνετ και ψήθηκες. Είσαι καλή και ευγενική ψυχή. Το επόμενο καλοκαίρι θα βρεθείς παντρεμένος και θα αναρωτιέσαι "τι έγινε ρε παιδιά; Πώς με τύλιξε έτσι αυτή; Εμένα, έναν Σπύρο Παπαδόπουλο;".

Αγκίστρι

Δεν θυσιάζεις την ελευθερία σου για τίποτα. Το ντουζ, η τουαλέτα, το φαγητό χωρίς μύγες, η τηλεόραση, οι πρίζες, ο ίδιος ο πολιτισμός είναι ένα υπερεκτιμημένο κατασκεύασμα που μας απομάκρυνε από τη πιθηκίσια φύση μας.
Ελεύθερο κάμπινγκ και όποιος επιβιώσει. Ή εσύ ή τα φίδια. Δεν χωράτε και οι δύο στο ίδιο νησί. 

Σαντορίνη

Έχεις σχέση και πήγες να γιορτάσεις τον έρωτά σου εκεί; Μακάρι να χωρίσεις. Έχεις σχέση και πήγες να γιορτάσεις τον έρωτά σου σε κάποιο άλλο νησί; Μακάρι να χωρίσεις και πάλι. 

Πάρος

Μόλις τελείωσες το Λύκειο. Τα ψέματα που είπες για το πώς πέρασες στην 5ήμερη ήταν απλά μια μικρή προθέρμανση για τα ψέματα που θα πεις μετά απ’ αυτό το ταξίδι. Έχεις πάει παρέα με 7 συμμαθητές σου, που σε 10 χρόνια ίσως να λέτε ένα "γεια". Κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα, θα ξεράσεις.

Ιθάκη

Είσαι ο τύπος που αναζητάει την ησυχία του, την ηρεμία του. Όταν φεύγεις λες κάποιο άσχημο αστείο για τον Οδυσσέα ή τον Καβάφη που προκαλεί αμήχανη αναγούλα. Όταν γυρίζεις τους ρωτάς όλους το επίσης σιχαμένο "πώς πέρασες; ΦΟΡΤΙΣΕΣ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΣΟΥ;" και περιμένεις να σε ρωτήσουν αν τις φόρτισες κι εσύ. Βλέπεις όνειρα ότι είσαι τηλεκοντρόλ.

Τήνος

Είσαι ο πάτερ Κλεομένης και αναπολείς τις μέρες που το νησί δεν είχε γίνει ακόμα ψιλομόδα και έβριθε από πίστη, γριές και προσκυνητάρια. Πιστεύεις ότι σ' αυτούς τους έσχατους καιρούς οι τουρίστες είναι αυτοί που έφεραν μαζί τους την σατανίαση. Σπας ομπρέλες με σφυρί, αναποδογυρίζεις ξαπλώστρες με στριφογυριστή κλωτσιά, κάνεις ομολογία πίστεως μπροστά σε εβραιομασώνους ρακετοσιωνιστές. Ανοίγεις τα καρπούζια μπροστά στους τουρίστες, μετράς τα κουκούτσια και σου βγαίνουν 666. Απίστευτα πράματα. Ε ρε πλάνεεεεες. Ξυπνήστε.

Κύπρος

Γυρίζεις από Ελλάδα όπου πήρες τα σώβρακα των καλαμαράδων σε τοπικό ριάλιτι.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)