10 σημαντικά πράγματα που μπορείτε να διδάξετε σε ένα 10χρονο παιδί

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Όταν κάποιος γίνεται γονιός, φέρει μεγάλη ευθύνη για το μέλλον των παιδιών του. Όλοι θέλουν τα παιδιά τους να είναι ευγενικά, ειλικρινή, θαρραλέα και συμπαθητικά. Ωστόσο, αυτά τα χαρακτηριστικά δεν θα εμφανιστούν από το πουθενά. Η καλή ανατροφή και τα προσωπικά παραδείγματα είναι τα κλειδιά για την επιτυχία.
Δείτε παρακάτω 10 πράγματα που πρέπει να πείτε και να μάθετε στα παιδιά σας πριν γίνουν 10 ετών.

10. Πρέπει να σέβονται το ίδιο τα αγόρια και τα κορίτσια, γιατί είναι ίσοι.
Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που κάθε παιδί πρέπει να έχει και αυτό περιλαμβάνει και τον σεβασμός στα άλλα παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας ή φύλου.
9. Δεν πρέπει να φοβούνται να κάνουν λάθη.
Το να μαθαίνει κάποιος από τα λάθη των άλλων είναι σπάνιο ταλέντο. Επίσης, είναι σημαντικό να μαθαίνουν και από τις δικές τους αποτυχίες. Το παιδί σας δεν θα πρέπει να φοβάται να αποτύχει ή να κάνει λάθη.
8. Η γνώση είναι πιο σημαντική από τους βαθμούς.
Μερικές φορές, οι γονείς μπορεί να εκνευριστούν πολύ, αν οι βαθμοί των παιδιών τους δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους. Ωστόσο, οι καλοί βαθμοί δεν πάνε πάντα σε συνάρτηση με την σωστή γνώση. Πρέπει να μάθετε στο παιδί σας, ότι οι γνώσεις είναι πιο σημαντικές από τους βαθμούς.
7. Οι γονείς δεν είναι εχθροί. Μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια.
Το να γίνετε φίλοι με το παιδί σας δεν είναι εύκολο ειδικά, αν εκείνο έχει ήδη έναν φίλο. Μην είστε πιεστικοί. Προσπαθήστε να μην φωνάζετε και να μην κάνετε κηρύγματα στο παιδί σας.
6. Να είστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας.
Κάποιοι γονείς δείχνουν περισσότερο σεβασμό προς τους δασκάλους ή άλλους ανθρώπους από ότι στα παιδιά. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μελλοντικές ανασφάλειες σε ένα παιδί. Εξηγήστε στο παιδί σας ότι ο σεβασμός είναι εξίσου σημαντικός με το να μπορεί κάποιος να υπερασπίζεται τον εαυτό του και την άποψή του.
5. Μην κάνετε κάτι που δεν σας αρέσει για να κερδίσετε την αποδοχή των άλλων.
Τα παιδιά πιστεύουν ότι το να είναι δημοφιλή είναι πολύ σημαντικό. Χρησιμοποιήστε δικά σας προσωπικά παραδείγματα για να δείξετε στο παιδί σας, ότι το να είναι ειλικρινείς και αξιοσέβαστοι είναι πιο σημαντικό από το να έχουν την αποδοχή κάποιου άλλου.
4. Αν δεν καταλαβαίνετε, ρωτήστε.
Οι ερωτήσεις είναι απόλυτα φυσιολογικές. Είναι καλύτερο να κάνετε ερωτήσεις από το να παριστάνετε ότι γνωρίζετε τα πάντα. Η παιδική ηλικία είναι η καλύτερη εποχή για να μάθετε.
3. Αν δεν αισθάνεστε καλά, πείτε το στον δάσκαλό σας.

Τα παιδιά δεν πρέπει να φοβούνται να μιλήσουν για θέματα υγείας. Η υγεία είναι πιο σημαντική από τους βαθμούς. Σιγουρευτείτε ότι το παιδί σας το ξέρει αυτό.
2. Σεβασμός στο περιβάλλον.
Ο σεβασμός για το περιβάλλον ξεκινάει από το σπίτι. Ξεκινήστε από τον εαυτό σας και στην συνέχεια καλλιεργήστε αυτή την ιδιότητα στα παιδιά σας.
1. Μάθετε να λέτε όχι.
Μάθετε στο παιδί σας να λέει όχι ακόμα και στους καθηγητές. Σκοπός σας είναι να μεγαλώσετε ένα παιδί με ισχυρή προσωπικότητα και όχι ένα παιδί που ακολουθεί πιστά τους κανόνες. Η ικανότητα να λένε όχι θα τους φανεί πολύ χρήσιμη στην ενήλικη ζωή τους.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)