7 τροφές που μας βοηθούν στη συγκέντρωση και ενισχύουν τη μνήμη!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Ξέρατε ότι υπάρχουν τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν στη συγκέντρωση και στην ενίσχυση της μνήμης;
Το φαγητό που καταναλώνουμε επιδρά στη μνήμη και στην συγκέντρωση μας, γι' αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη διατροφή μας.
Παρακάτω είναι οι τροφές που θα ενισχύσουν την μνήμη μας και θα βοηθήσουν στην καλή εγκεφαλική λειτουργία. Άλλωστε, είμαστε ότι τρώμε!
1) Τα αμύγδαλα περιέχουν βιταμίνη Ε που κρατάνε τον εγκέφαλο σου σε εγρήγορση ενώ περιέχουν και πρωτεΐνη που σας βοηθάνε να συγκεντρώνεστε καλύτερα.
2) Τα καρύδια, αποτελούνται από ω-3 λιπαρά οξέα που ενδυναμώνουν τη μνήμη. 
3) Ο σολομός περιέχει ω-3 λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και δυναμώνουν τη μνήμη. Γενικά, έχει αποδειχθεί ότι τα καλά λιπαρά οξέα έχουν ευεργετική δράση στην λειτουργία του εγκεφάλου. Εκτός από το σολομό ω-3 περιέχουν η πέστροφα , το σκουμπρί και οι σαρδέλες.
4) Δημητριακά ολικής αλέσεως. Η γλυκόζη είναι το αποκλειστικό καύσιμο του εγκεφάλου.
Τα τρόφιμα ολικής αλέσεως αυξάνουν την γλυκόζη στο αίμα και βοηθάνε στην ενίσχυση της μνήμης. Στα δημητριακά ολικής αλέσεως συμπεριλαμβάνεται το ψωμί, τα δημητριακά πρωινού και τα ζυμαρικά.
5) Μαύρη σοκολάτα. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην μείωση νευρολογικών διαταραχών και στην μείωση του στρες και του άγχους. Ακόμα, περιέχει ενδορφίνες που βελτιώνουν την διάθεση.
6) Κρέας. Είναι μία πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης που μας δίνει την απαραίτητη ενέργεια και μας χαρίζει καλύτερη μνήμη. Ειδικά το κόκκινο κρέας που περιέχει σίδηρο βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης.
7) Αυγά. Τα αυγά συμβάλουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και της μνήμης και ειδικά ο κρόκος του αυγού. Περιέχουν βιταμίνη Β12 που βοηθάει την μνήμη ενώ παράλληλα είναι μία πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης που ενισχύουν την σκέψη και βοηθάνε θετικά στο νευρικό σύστημα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)