13 διάσημες φωτογραφίες που αποδείχθηκε πως τελικά ήταν ψεύτικες

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Το διαδίκτυο συχνά μας εκπλήσσει με έξυπνες παραπλανητικές φωτογραφίες. Ορισμένοι χρήστες διασκεδάζουν με αυτές ενώ άλλοι απλά δεν τις εμπιστεύονται.
Εντοπίσαμε πολλά λαμπρά παραδείγματα επεξεργασμένων φωτογραφιών που προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή σε όλο τον κόσμο, ενώ είναι εντελώς ψεύτικες.

Υποψήφια χωρίς υποψηφιότητα

Αυτή είναι μία από τις παλαιότερες και πιο διαδεδομένες φωτογραφίες όλων των εποχών. Έγινε μεγάλος ντόρος όταν εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο, αλλά στην πραγματικότητα είναι δύο άσχετες εικόνες αριστοτεχνικά συγχωνευμένες. Η ειρωνεία είναι ότι η φήμη του National Geographic υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα κατά την εμφάνισή της: η φωτογραφία συνοδευόταν από τη λεζάντα «Η Φωτογραφία της Χρονιάς του National Geographic».
Το κάστρο με το νησί ή το νησί με το κάστρο

Μια μικρή αλλά μαγευτική λεζάντα, Το νησί κάστρο, Ιρλανδία, δεν σας αφήνει καμία επιλογή: θέλετε απλά να εγκαταλείψετε τα πάντα και να πάτε στο Δουβλίνο για να δείτε αυτό το θαύμα της αρχιτεκτονικής μόνοι σας. Αλίμονο, όμως είναι ουτοπικό, όπως η Χώρα των Θαυμάτων. Αυτό είναι παλιό καλό Photoshop , αλλά είναι τόσο καλό που έκανε εκατομμύρια να το πιστέψουν.
Ένα φρούτο που κόβει την ανάσα

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που το καλοκαίρι ξεκίνησε με αυτή την ασυνήθιστη λιχουδιά. Έχει πολλά ονόματα: μπλε, φεγγάρι, κινέζικο, γιαπωνέζικο… Το πιο θλιβερό είναι ότι δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.
Θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης

«Αν είστε ένας από τους πιο εξέχοντες επιστήμονες της ιστορίας, να είστε σίγουροι ότι θα αναφερθείτε είτε ταιριάζει είτε όχι», δήλωσε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν το 1911. Απλά αστειευόμαστε, δεν το έκανε. Ακριβώς όπως δεν είχε ποδηλατούσε κοντά στην πυρηνική έκρηξη στη Νεβάδα το 1962. Βασικά επειδή είχε πεθάνει νωρίτερα πριν από επτά χρόνια.
Ο φόβος κάνει την αρκούδα μεγαλύτερη από ό, τι είναι

Αυτή η φωτογραφία μας κάνει να χαμογελάμε. Έκτακτες ανάγκες συμβαίνουν κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της άγριας ζωής, αλλά αυτό δεν συνέβη: κοιτάξτε το σχήμα του κεφαλιού της αρκούδας και έχει ένα μπάλωμα γρασιδιού στο δεξί μπροστινό της πόδι. Δυστυχώς, αν πιστέψατε ότι αυτή η φωτογραφία είναι αυθεντική, θα πρέπει να σας απογοητεύσουμε: είναι Photoshop.
Το θρυλικό λιοντάρι οθόνης τίτλου

Αυτή η φωτογραφία εμφανίστηκε πριν από δύο χρόνια, και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της δείχνει το διάσημο λιοντάρι της Metro-Goldwyn-Mayer να βρυχάται. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι αστείο, αλλά οι προστάτες της άγριας ζωής ήταν εξοργισμένοι από μια τέτοια παραβίαση της ελευθερίας του ζώου. Για να αποφευχθούν περαιτέρω διαμάχες, μπορείτε να ηρεμήσετε: είναι ψεύτικο. Η αρχική φωτογραφία δείχνει το λιοντάρι να κάνει στην πραγματικότητα μαγνητική τομογραφία.
Ο μεγάλος ψεύτικος λευκός καρχαρίας

Οι φωτογραφίες ζώων δεν παύουν ποτέ να συναρπάζουν το κοινό, και αυτή η φωτογραφία του μεγάλου λευκού καρχαρία, με τη λεζάντα: «Η φωτογραφία της χρονιάς του National Geographic,» δεν αποτέλεσε εξαίρεση το 2016. Πολλοί πίστεψαν ότι ήταν γνήσια, ενώ άλλοι είχαν πρόβλημα να πιστέψουν της αυθεντικότητα της. Ως εκ τούτου, μια άλλη φούσκα έσκασε δυνατά, και το National Geographic έπρεπε να παρέμβει.
Το μαύρο είναι λευκό, το λευκό είναι μαύρο
Η φωτογραφία ενός εντυπωσιακού μαύρου λιονταριού έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες likes από ειδήμονες σε όλο τον κόσμο. Όσοι το είπαν είπαν ότι είναι μοναδικό στο είδος του. Όμως, παρά το γεγονός ότι τα μαύρα λιοντάρια δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, αυτή η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι επεξεργασμένη. Και το πρωτότυπο φαίνεται εντυπωσιακό ωστόσο.
Ένα πολύ δυνατό μωρό

Αν μια γυναίκα αισθάνεται το μωρό της να κλωτσάει στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης και μπορεί ακόμη και να δει εξογκώματα στην κοιλιά της, τα κοιλιακά τοιχώματα είναι πολύ παχιά για να φανεί ένα πόδι ξεκάθαρα. Επιπλέον, αυτό το πόδι είναι πολύ μεγάλο για ένα αγέννητο μωρό. Αυτό το μωρό θα ήταν αναμφίβολα ο Ηρακλή, αν υπήρχε. Η πηγή της φωτογραφίας είναι άγνωστη, αλλά είναι πιθανόν να είναι ψεύτικη.
Τώρα αυτό είναι άβολο

Η ιστορία για τον Τζορτζ Μπους, Jr. να διαβάζει ένα βιβλίο ανάποδα, δεν διασκέδασε μόνο την κοινότητα του Διαδικτύου, αλλά έφτασε ακόμη και σε κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης που άδραξαν την ευκαιρία για να υπαινιχτούν την διανοητική ικανότητα του τότε προέδρου των ΗΠΑ. Ωστόσο, η αναταραχή γεννήθηκε από το πουθενά: ο Μπους κρατούσε το βιβλίο κανονικά.
Δευτερόλεπτα πριν

Αυτή η ψεύτικη φωτογραφία εμφανίστηκε μόλις λίγες εβδομάδες μετά την 9/11. Παρά τις προφανείς λογικές αντιφάσεις (Πώς θα μπορούσε ο τουρίστας να μην είχε ακούσει το αεροπλάνο; Γιατί ο φωτογράφος δεν είπε τίποτα γι ‘αυτό; Πώς η κάμερα να επιβιώσε;), η φρίκη της τραγωδίας έδωσε σε αυτή την φωτογραφία εγκυρότητα. Ωστόσο, σύντομα ο μύθος διαλύθηκε και ο ίδιος ο τουρίστας βρέθηκε.
Μπάτμαν και Τζόκερ

Αυτή η φωτογραφία διαδόθηκε μέσω του Twitter, και η λεζάντα ανέφερε ότι ο Χιθ Λέτζερ διασκέδαζε στα γυρίσματα του Σκοτεινού Ιππότη. Η δήλωση έγινε εύκολα αποδεκτή από την online κοινότητα και μπορεί ακόμα να την δει κανείς σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, ενώ δεν είναι τίποτα περισσότερο από επεξεργασία φωτογραφιών.
Selfie στον αέρα

Η φωτογραφία ενός ατρόμητου πιλότου να βγάζει μια selfie στον αέρα πήρε τέτοια τέτοια δημοσιότητα που γέννησε ακόμη μια σειρά από αντιγραφείς. Μερικοί απ ‘αυτούς, ακόμα και αφού ομολόγησαν την απάτη, ακόμα λαμβάνουν χιλιάδες likes. Φυσικά, αυτό φαίνεται αρκετά εντυπωσιακό, αλλά εξακολουθεί να είναι ψεύτικο. Παρ ‘όλα αυτά, ακόμα και η πραγματική φωτογραφία είναι φοβερή και αξίζει την προσοχή του κοινού.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)