13 φοβερά μυστικά για να βγάζετε τέλειες φωτογραφίες με το κινητό σας σαν να είστε επαγγελματίες

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Νέες συμβουλές και τεχνάσματα για κάθε περίσταση εμφανίζονται καθημερινά στο Διαδίκτυο και μερικά απ' αυτά είναι τόσο απλά που αναρωτιόμαστε πως δεν τα ξέραμε μέχρι τώρα.
Παρακάτω, θα δείτε συγκεντρωμένα πολλά μυστικά από επαγγελματίες για το πώς να τραβήξετε εξαιρετικές φωτογραφίες με το smartphone σας.

Το ακουστικό για την λήψη φωτογραφίας
1
Ένα λιγότερο προφανές πλεονέκτημα της συσκευής σας hands free είναι η χρήση της ως κλείστρο.
Τι πρέπει να κάνετε: Συνδέστε τα με το smartphone σας, ανοίξτε την εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής και πατήστε το κουμπί «+» για να τραβήξετε μια φωτογραφία.
Hands-free selfies
2
Είναι δύσκολο να βγάλετε selfie με πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα: κάποιος είναι πάντα έξω από το πλαίσιο ή το χέρι σας καλύπτει την εικόνα. Για να λύσετε αυτό το ζήτημα, δοκιμάστε μια απλή υποστήριξη.
Τι να κάνετε: Πάρτε μια πλαστική κάρτα που δεν χρειάζεστε και λυγίστε την δύο φορές, ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε σταθερά το τηλέφωνό σας σε μια από τις στροφές. Χρησιμοποιήστε το ακουστικό ή ένα χρονόμετρο για να τραβήξετε μια φωτογραφία.
Πανοραμική φωτογραφία
3
Χρησιμοποιήστε την πανοραμική λειτουργία για να φαίνεστε διπλοί σε μια μόνο λήψη χωρίς επεξεργασία.
Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!
Τι να κάνετε: Επιλέξτε την πανοραμική λειτουργία, ορίστε το άτομο στη θέση που θέλετε και ξεκινήστε τη μετακίνηση του τηλεφώνου προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Μόλις το άτομο είναι εκτός πλαισίου, σταματήστε ή επιβραδύνετε. Το άτομα πρέπει να τρέξει από πίσω σας και να σταθεί στο επόμενο πλαίσιο.
Μια μικρή Γη
4
Χρησιμοποιήστε διάφορες εφαρμογές για να προσθέσετε ενδιαφέροντα εφέ. Για παράδειγμα, η εφαρμογή RollWorld μπορεί να κάνει μια μικροσκοπική Γη με κάθε λήψη.
Τι πρέπει να κάνετε: Κατεβάστε την εφαρμογή και μεταφορτώστε μια πανοραμική ή μια ενδιαφέρουσα φωτογραφία που έχετε τραβήξει. Παίξτε με τη ρύθμιση λίγο, και θα πάρετε μια μοναδική και φανταστική φωτογραφία.
Υποβρύχια λήψη
6
Η υποβρύχια λήψη είναι πολύ πιο βολική με ένα smartphone παρά με μια φωτογραφική μηχανή και δεν χρειάζεστε καν προστατευτική θήκη.
Τι να κάνετε: Βάλτε το τηλέφωνό σας σε ένα άδειο ποτήρι και στη τραβήξετε τη φωτογραφία σας. Για να τραβήξετε μια φωτογραφία, χρησιμοποιώντας το ακουστικό. Για βαθύτερες υποβρύχιες βολές, τοποθετήστε ένα προφυλακτικό στο τηλέφωνό σας.
Χρησιμοποιήστε έναν ανακλαστήρα
7
Τα πορτραίτα απαιτούν μερικές φορές πρόσθετο φωτισμό για μεγαλύτερο βάθος και φωτεινότητα. Οποιαδήποτε αντανακλαστική επιφάνεια μας κάνει.
Τι να κάνετε: Το αντανακλαστικό υλικό θα βοηθήσει να φωτίσει τις σκοτεινές περιοχές ή να προσθέσει κάποια λάμψη.
Χρησιμοποιήστε το HDR
8
Η λειτουργία HDR συνδυάζει πολλές λήψεις διαφορετικής φωτεινότητας σε μία. Αυτό κάνει τις εικόνες φωτεινότερες και πιο πολύχρωμες.
Τι να κάνετε: Ανοίξτε τη φωτογραφική μηχανή, ενεργοποιήστε το HDR και τραβήξτε μια φωτογραφία.
Συμβουλή: Οι φωτογραφίες που λαμβάνονται σε αυτή τη λειτουργία καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στη μνήμη της συσκευής σας, γι ‘αυτό χρησιμοποιήστε αυτή τη λειτουργία για ειδικές περιπτώσεις.
Κολλήστε το τηλέφωνό σας σε μπαλόνι
9
Δεν χρειάζεστε ένα ακριβό drone για να κάνετε λήψεις αέρος. Μπορείτε να κολλήσετε το τηλέφωνό σας σε ένα μπαλόνι.
Τι να κάνετε: Πάρτε ένα μεγάλο μπαλόνι γεμάτο με ήλιο. Στερεώστε προσεκτικά το τηλέφωνό σας σε αυτό. Αφήστε το μπαλόνι και τραβήξτε μια φωτογραφία με τη βοήθεια του χρονοδιακόπτη.
Συμβουλή: Τοποθετήστε μια προστατευτική θήκη στο τηλέφωνό σας και ενεργοποιήστε τη λειτουργία αναζήτησης τηλεφώνου σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.
Λήψεις macro
10
Οι λήψεις αυτές δεν είναι το ισχυρότερο χαρακτηριστικό των smartphones, αλλά μπορείτε να τις διορθώσετε με ένα μικρό φακό.
Τι να κάνετε: Στερεώστε τον φακό στη συσκευή σας με τσιμπιδάκι και αυτοκόλλητη ταινία. Τώρα μπορείτε να πάρετε φοβερές φωτογραφίες macro.
Γυαλιά ηλίου ως φίλτρο πόλωσης
11
Τα γυαλιά ηλίου μπορούν να κάνουν το νερό πιο διαυγές και τον ουρανό πιο όμορφο.
Τι πρέπει να κάνετε: Πραγματοποιήστε μια λήψη μέσα από το φακό του γυαλιού.
Προσθέστε λάμψη
12
Μια όμορφη χρωματική λάμψη μπορεί να κάνει την φωτογραφία σας μοναδική. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κομμάτι χρωματιστό ημιδιαφανές χαρτί.
Τι να κάνετε: Πάρτε μερικά τέτοια χαρτιά και τοποθετήστε τα κοντά στην άκρη του φακού για να δημιουργήσετε μια πολύχρωμη λάμψη. Μπορείτε επίσης να τραβήξετε μια φωτογραφία για να προσθέσετε ένα ενδιαφέρον ουράνιο τόξο.
Χρησιμοποιήστε άλλες εικόνες
13
Το smartphone σας μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα μοναδικό selfie κολάζ.
Τι να κάνετε: Βρείτε μια εικόνα στον διαδίκτυο ή δημιουργήστε μια δική σας για να προσθέσετε ένα στοιχείο από μια άλλη εικόνα στην αυτοπροσωπογραφία σας. Αυτό το τέχνασμα εξαρτάται μόνο από τη φαντασία σας, οπότε αφήστε την ελεύθερη!
Μπόνους: ένα μικρό τέχνασμα που κάνει θαύματα
14
Χρησιμοποιήστε μια συνηθισμένη γόμα για να καθαρίσετε τη φωτογραφική μηχανή του τηλεφώνου σας. Πραγματικά θα κάνει τη διαφορά!
Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)