Οι δωρεάν εκδηλώσεις του Νοεμβρίου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Crime & Horror” στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καλλιθέας
Μεγάλου Αλεξάνδρου και Καλυψούς, τηλ.: 21 0951 0909
Έως την Κυριακή 5 Νοεμβρίου

Ο κινηματογράφος Καλυψώ της Καλλιθέας φιλοξενεί για μια ολόκληρη εβδομάδα την αφρόκρεμα του είδους –ταινίες αστυνομικές, τρόμου, θρίλερ, επιστημονικής φαντασίας, ευρωπαϊκές και αμερικανικές, μικρού και μεγάλου μήκους. Οι προβολές ξεκινούν στις 17.00, περιλαμβάνουν δέκα και βάλε ταινίες την ημέρα, και συνεχίζονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ

Το Θωρηκτό Ποτέμκιν στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης
Στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρήγα Φεραίου)
Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στις 20.00

Με ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας κινηματογραφίας, που ενέπνευσε δεκάδες μεταγενέστερους σκηνοθέτες και αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης διαχρονικά, κυρίως λόγω των επαναστατικών αλλαγών που επέφερε στην τέχνη του μοντάζ, το θρυλικό «Θωρηκτό Ποτέμκιν» του Σεργκέι Αϊζενστάιν (1898-1948) ξεκινάει τις προβολές της η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης, που θα συνεχίσει ακάθεκτη και τους επόμενους μήνες.

Το Afrofuturism στο Ινστιτούτο Γκαίτε
Ομήρου 14-16, Κολωνάκι
Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Νοεμβρίου

Προβολές ταινιών με θέμα την τζαζ, την Detroit techno και τη μουσική παραγωγή στις αφρικανικές μητροπόλεις φιλοξενεί το Ινστιτούτο Γκαίτε, στο πλαίσιο του φεστιβάλ της Στέγης Enter Afrofuturism. Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών. Επίσης στο πλαίσιο του φεστιβάλ, η Στέγη θα φιλοξενήσει από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου συζητήσεις, διαλέξεις και workshops, τα οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ

Γιόγκα στην Τεχνόπολη
Τις Πέμπτες 16 και 23 Νοεμβρίου στις 19.00

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του stress yoga workshop που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017, απολαμβάνουμε ξανά μία μοναδική εμπειρία άσκησης και χαλάρωσης από τα… 30 μέτρα ύψος. Ανεβαίνουμε στο Παρατηρητήριο, το ψηλότερο κτίριο του παλιού εργοστασίου φωταερίου, ιδιαίτερης ιστορικής και τεχνολογικής αξίας, και συνδυάζουμε τις asanas της yoga με την θέα της πόλης… από ψηλά. Λεπτομέρειες εδώ.

Το βινύλιο (ξανα)ζεί στην Τεχνόπολη
Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Νοεμβρίου, από τις 11.00 ως τις 22.00

Η μεγάλη γιορτή του βινυλίου έχει γίνει πια θεσμός, και επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Τεχνόπολη, ανανεωμένη και εμπλουτισμένη με νέες συλλογές και καινούριες κυκλοφορίες βινυλίου, αλλά και πάρτι και DJ sets, και μια special ακρόαση του τρίτου άλμπουμ των Dreamline (South of NoNorth Members) με τίτλο Warning, που για πρώτη φορά θα ακουστεί μέρος της νέας κυκλοφορίας τους, η οποία είναι μόνο σε βινύλιο και στον περιορισμένο αριθμό των 300 αντιτύπων. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Human Touch και Keep Shelly in Athens στο ΚΠΙΣΝ
Την Κυριακή 19 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, αντίστοιχα

Δύο σούπερ συναυλίες φιλοξενεί αυτόν τον μήνα το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Η πρώτη στο πλαίσιο των Jazz Chronicles φιλοξενεί στον Φάρο τους David Lynch, Σταύρο Λάντσια και Γιώτη Κιουρτσόγλου, γνωστούς και ως Human Touch, ένα από τα μακροβιότερα group της ελληνικής τζαζ σκηνής. Η δεύτερη, επίσης στον Φάρο, στο πλαίσιο των Music Escapades, μας κλείνει ραντεβού με την downtempo ηλεκτρονική μουσική και τα χαρακτηριστικά dreamy vocals των Keep Shelly in Athens. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Social Ballroom: Μάθημα Lindy Hop και Swing Party στο ΚΠΙΣΝ
Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, από τις 11.00

Το Social Ballroom αυτό το μήνα είναι αφιερωμένο στο Lindy Hop, ένα χορευτικό είδος που ανήκει στο Swing, το χορό της κίνησης και της αιώρησης. Η χορευτική ομάδα Athens Boogie θα μας μυήσει στα μυστικά αυτού του σούπερ κεφάτου χορού, για μία ώρα, από τις 11.00 ως τις 12.00, και στις 12.30 θα προβάρουμε τις φιγούρες που μάθαμε στο swing party. Όλα αυτά θα συμβούν στον Φάρο. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Η (κλασική) Βιέννη στην Τεχνόπολη
Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στις 20.30

Η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων θα μας τηλεμεταφέρει στη μουσική πρωτεύουσα της Ευρώπης, τη Βιέννη του τέλους του 18ου και των αρχών του 19ου αιώνα, παρουσιάζοντας έργα του Ludwig van Beethoven, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

4 ενδιαφέρουσες εκθέσεις στο Ίδρυμα Κακογιάννη
Όλο τον Νοέμβριο

Τα Σκληρά Λουλούδια: 17 έργα ζωγραφικής, δουλεμένα κυρίως με ακρυλικά χρώματα και θέμα τα λουλούδια, συνθέτουν την ένατη ατομική του έκθεση του ποιητή και ζωγράφου Γιώργου Κακουλίδη. Στα εγκαίνια της έκθεσης, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 21:00, θα προβληθεί παράλληλα η ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη για τον Γιώργο Κακουλίδη. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη κάθε μέρα, 18.00-20.00, από τις 4 ως τις 19 Νοεμβρίου.

Μύθοι δημιουργίας της Κίνας: 60 ζωγραφικά έργα επιφανών καλλιτεχνών απ’ όλη την Κίνα φιλοξενούνται στους εκθεσιακούς χώρους του Ιδρύματος Κακογιάννη, από τις 23 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη κάθε μέρα, 18.00-20.00.

Το Φως του Μαύρου: Έλληνες καλλιτέχνες κάνουν τις δικές τους «σημειώσεις» πλάι στους στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη, της Ζωής Καρέλλη, του Γιώργου Σεφέρη, της Κικής Δημουλά, του Κώστα Καρυωτάκη. Τα εικαστικά συνυπάρχουν με τις λέξεις και όλοι μαζί, επιστρατεύοντας είτε τον λόγο είτε την εικόνα, καταθέτουν τη δική τους εκδοχή σχετικά με τη μοναξιά. Κάποιοι τη διασκεδάζουν, άλλοι τη βρίσκουν λυτρωτική και άλλοι μιλούν για ανθρώπινο δράμα. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη κάθε μέρα, 18.00-20.00, από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου.

Ελλάδα, Έμπνευση Πολωνών Καλλιτεχνών: Η ομορφιά της Ελλάδας, η πολυποικιλότητα και η μοναδικότητά της, αλλά και τα πολλά πρόσωπά της μέσα από εικόνες της καθημερινότητας και της πραγματικότητας που αλλάζει επηρεασμένη από το χρόνο και τα γεγονότα, όπως την είδαν και την αποτύπωσαν στον καμβά τους 22 Πολωνοί καλλιτέχνες. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη κάθε μέρα, 18.00-20.00, από τις 3 ως τις 19 Νοεμβρίου, στον εκθεσιακό χώρο του δεύτερου ορόφου.


http://www.in2life.gr

Περισσότερα θέματα για έξοδο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)