10 ακραίες πράξεις των αρχαίων που θα σας σοκάρουν

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και τις νέες μεθόδους έρευνας, μπορούμε να ισχυριστούμε πως ξέρουμε τα πάντα για τους αρχαίους. Ωστόσο, όσα περισσότερα μαθαίνουμε για την καθημερινή τους ζωή, τόσο πιο πολύ εντυπωσιαζόμαστε από τον τρόπο που ζούσαν. 
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 10 γεγονότα για τους αρχαίους ανθρώπους που σήμερα μας φαίνονται απίστευτα.
1. Οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν μόλυβδο και θείο για να βάψουν τα μαλλιά τους.
Χρησιμοποιούσαν και φυτικές βαφές αλλά το αποτέλεσμα δεν είχε μεγάλη διάρκεια.
Το 1700, οι Ιταλοί έβαζαν τα μαλλιά τους σε διαβρωτικά διαλύματα λυμάτων για να τα κάνουν ξανθά.
2. Έβαζαν γυάλινες μπάλες και τριμμένο καουτσούκ για εμφυτεύματα στήθους.
Από τα αρχαία χρόνια οι γυναίκες προσπαθούν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους. Πολλές έβαζαν σπιτικές κρέμες στο στήθος τους για να μεγαλώσει. Η πρώτη αυξητική στήθους έγινε το 1895 από τον Vincenz Czerny. Έκανε την επέμβαση αφού έβγαλε ένα όγκο που είχε η ασθενής του. Από τότε, οι γιατροί χρησιμοποιούσαν ελεφαντόδοντο, γυαλί και καουτσούκ για τις επεμβάσεις αυτές.
3. Χρησιμοποιούσαν ζωικά περιττώματα σε φαρμακευτικές αγωγές.
Χρησιμοποιούσαν ζωικά περιττώματα για πολλές διάφορες ασθένειες. Στην αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούσαν τα περιττώματα του κροκόδειλου ως αντισυλληπτικό και τα έβαζαν στον κόλπο τους. Στην αρχαία Αίγυπτο έβαζαν ζωικά περιττώματα στις πληγές τους. Μην το δοκιμάσετε.
4. Οι γιατροί έκαναν τρύπες στα κεφάλια των ασθενών τους για να βγουν τα δαιμονικά πνεύματα.
Πίστευαν πως έτσι μπορούσαν να θεραπεύσουν ασθένειες όπως σπασμούς, πονοκεφάλους και μολύνσεις γιατί ήταν αποτέλεσμα δαιμονικών πνευμάτων που ήταν παγιδευμένα στο κεφάλι κάποιου. Γι’αυτό έκαναν τρύπες για να βγουν έξω.
5. Δεν επέτρεπαν στις γυναίκες να κλαίνε στις κηδείες.
Ήταν συνηθισμένο στην αρχαία Ρώμη να προσλαμβάνουν γυναίκες για να κλαίνε στις κηδείες. Αργότερα όμως θεωρήθηκε αρνητική παράδοση και τότε σταμάτησαν να το κάνουν αυτό.
6. Οι πατεράδες μπορούσαν να σκοτώσουν τους εραστές των κορών τους.
Πράγματι, μπορούσαν να επιλέξουν άντρα για τις κόρες τους και εκείνες δεν είχαν το δικαίωμα να έχουν σχέσεις πριν τον γάμο. Ένας πατέρας είχε το δικαίωμα να σκοτώσει τον εραστή της κόρης του, ακόμα και εκείνη, εάν τους έπιανε στο κρεβάτι.
7. Στην αρχαία Ρώμη, οι πατεράδες μπορούσαν να πουλήσουν τους γιους τους ως σκλάβους. Αλλά μόνο 3 φορές.
Είχαν το δικαίωμα να πουλήσουν τους γιους τους ως σκλάβους. Εάν αυτός που τον αγόρασε δεν τον χρειαζόταν πια, μπορούσε να τον στείλει πίσω στο σπίτι του. Ωστόσο, αυτό μπορούσε να το κάνει μέχρι 3 φορές αλλιώς θεωρούνταν κακός γονιός. Ο πατέρας είχε το δικαίωμα να καταδικάσει ένα μέλος της οικογένειας σε θάνατο αν ήθελε.
8. Οι γιατροί χρησιμοποιούσαν σκόρδο για να κάνουν τεστ εγκυμοσύνης.
Το 1350 πΧ, μία γυναίκα έπρεπε να ουρήσει πάνω σε σπόρο από σιτάρι. Εάν ο σπόρος άνοιγε, τότε ήταν έγκυος. Άλλο τεστ ήταν να βάζουν μία σκελίδα σκόρδο στον κόλπο. Το επόμενο πρωί, ο γιατρός μύριζε την αναπνοή της γυναίκας και αν μύριζε σκόρδο, τότε η γυναίκα ήταν έγκυος.
9. Στην αρχαία Αίγυπτο, ξύριζαν τα φρύδια τους για να θρηνήσουν τις γάτες τους.
Στην αρχαία Αίγυπτο λάτρευαν τις γάτες ως τα αγαπημένα τους ζώα και πίστευαν πως έφερναν τύχη στην οικογένειά τους. Θρηνούσαν τον χαμό της οικογενειακής γάτας ξυρίζοντας τα φρύδια τους.
10. Στην αρχαία Ρώμη υπήρχαν δημόσια αποχωρητήρια .
Στην αρχαία Ρώμη έκαναν ότι μπορούσαν για την προσωπική τους υγιεινή. Πήγαιναν συχνά στις δημόσιες ντουζιέρες και τουαλέτες και χρησιμοποιούσαν απολεπιστικά και σφουγγάρια. Ωστόσο, μόνο ελάχιστοι άνθρωποι μπορούσαν να έχουν προσωπικό μπάνιο ή τουαλέτα στο σπίτι τους.
Το 95% του πληθυσμού χρησιμοποιούσαν δημόσιες τουαλέτες στις οποίες υπήρχε συνεχής ροή από νερό για να ξεπλένει τα λύματα.
Με τους αιώνες, οι άνθρωποι έχουν αλλάξει πολύ. Τώρα δεν μπορούμε καν να φανταστούμε μία τέτοια ζωή. Τι σας έκανε την περισσότερη εντύπωση;

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)