9 φοβερά κόλπα για ένα ολόλευκο χαμόγελο που θα ζηλεύουν όλοι

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Πολλοί ονειρεύονται υγιή και όμορφα δόντια, αλλά λίγοι άνθρωποι τολμούν να δοκιμάσουν χημική λεύκανση.
Παρακάτω θα δείτε αρκετές διαδικασίες που μπορείτε να εκτελέσετε στο σπίτι, που δεν θα βλάψουν το σμάλτο σας και δεν θα κάνουν οποιαδήποτε ζημιά. Φυσικά, αυτά τα κόλπα δεν αποτελούν υποκατάστατο για τις τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο. Αλλά αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές σε τακτική βάση, θα δείτε τα δόντια σας να φωτίζονται κατά μερικούς τόνους, ενώ τα ούλα σας θα γίνουν πιο υγιή

Λευκαντική οδοντόκρεμα
Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά με την ίδια ποσότητα καθαρού ελαίου καρύδας και 2-3 σταγόνες από αιθέριο έλαιο μέντας. Χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα όπως την κανονική οδοντόπαστα – θα φροντίσει το σμάλτο σας, θα λευκάνει τα δόντια σας και θα φρεσκάρετε την αναπνοή σας.
Έλαιο τσαγιού
Αν αραιώνετε 5 σταγόνες 100% αιθέριου ελαίου δέντρων τσαγιού σε μισό ποτήρι νερό και ξεπλένετε το στόμα σας με αυτό κάθε μέρα μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας, θα δείτε τα αποτελέσματα σε μόλις δύο εβδομάδες. Για να κάνετε το αποτέλεσμα ακόμη πιο εντυπωσιακό, καθαρίστε τα δόντια σας επιπλέον με μια σταγόνα λάδι, μία ή δύο φορές την εβδομάδα, αν όχι πιο συχνά.
Πάστα φράουλας
Πάρτε μια φρέσκια φράουλα και πολτοποιήστε τη με ένα κουτάλι. Αναμείξτε με το καλύτερο θαλασσινό αλάτι που μπορείτε να βρείτε (αλέστε το σε ένα μύλο του καφέ), βάλτε την προκύπτουσα πάστα σε μια οδοντόβουρτσα και κάντε ελαφρά μασάζ στα δόντια σας για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το στόμα σας με άφθονο νερό. Για την προστασία του σμάλτου σας, μην το κάνετε συχνότερα από μία φορά κάθε 2 εβδομάδες.
Λάδι καρύδας
Απλώστε λίγο λάδι στα δόντια σας πριν από το βούρτσισμα τους, αφήστε το εκεί για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια βουρτσίστε διεξοδικά με την βούρτσα και την οδοντόπαστα σας. Επαναλάβετε το 2 ή 3 φορές την εβδομάδα.
Μάσκα ενεργοποιημένου άνθρακα
Αναμείξτε το περιεχόμενο κάψουλας άνθρακα με νερό, για να πάρετε μια υφή ξινής κρέμας και εφαρμόστε την προσεκτικά στα δόντια σας. Αφήστε τη εκεί για 2 λεπτά και ξεπλύνετε καλά το στόμα σας. Μετά από αυτό, βουρτσίστε τα δόντια σας. Επαναλάβετε την διαδικασία μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
Λευκαντική φλούδα μπανάνας
Η φλούδα της μπανάνας περιέχει ουσίες που διαλύουν την οδοντική πλάκα και βοηθούν στη διατήρηση του τέλειου χρώματος των δοντιών σας. Τρίψτε το εσωτερικό του φλοιού στα δόντια σας και από τις δύο πλευρές και περιμένετε για 5-7 λεπτά. Στη συνέχεια, βουρτσίστε τα δόντια σας και ξεπλύνετε το στόμα σας. Επαναλάβετε όσο συχνά θέλετε.
Στοματικό διάλυμα λεμονιού
Αυτό στοματικό διάλυμα θα βοηθήσει να λευκάνετε τα δόντια σας σταδιακά και θα κρατήσει φρέσκια την αναπνοή σας. Βάλτε 3 μέρη χυμό λεμονιού και 1 μέρος ψιλό αλάτι, ανακατέψτε και ξεπλύνετε το στόμα σας καλά μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μέθοδο 2 ή 3 φορές την εβδομάδα.
Προειδοποίηση: Μην χρησιμοποιείτε αυτό το στοματικό διάλυμα αν έχετε φλεγμονές στο στόμα σας.
Φύλλα βασιλικού
Αλέστε φρέσκα φύλλα βασιλικού για να κάνετε έναν πουρέ και χρησιμοποιήστε τακτικά, αντί της συνήθους οδοντόκρεμα σας, για να λευκάνετε τα δόντια σας και να είναι υγιή. Μπορείτε επίσης να το απλώνετε για 5-10 λεπτά πριν το βούρτσισμα των δοντιών σας.
Αλόη
Για να αποκτήσετε ένα πραγματικά χολιγουντιανό χαμόγελο, χρησιμοποιήστε φρέσκο χυμό αλόης βέρα ή να αγοράστε κάποιο φυσικό τζελ που γίνεται από αυτό το φυτό. Τρίψτε για λίγο τα δόντια σας, κάντε τους μασάζ με μια οδοντόβουρτσα και ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μετά από κάθε βούρτσισμα και μετά από μερικές εβδομάδες, το χαμόγελό σας θα είναι λαμπερά λευκό.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)