Τεστ: Μόνο οι ιδιοφυΐες και οι σχιζοφρενείς μπορούν να απαντήσουν σωστά σε αυτές τις δύο ερωτήσεις

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Είναι πρακτικά αδύνατο να ξεχωρίσετε ένα φυσιολογικό άτομο από  ένα σχιζοφρενές με βάση μόνο την εμφάνισή του. Έχουν γίνει πάρα πολλές έρευνες κι εξίσου πολλές ψυχιατρικές εξετάσεις σε ανθρώπους, για να μπορέσουν να δοθούν απαντήσεις για τη σχιζοφρένεια. Οι επιστήμονες προσπαθούν να ανακαλύψουν τι συμβαίνει στο κεφάλι ενός πιθανού σχιζοφρενή και να καταλάβουν αν χρειάζεται βοήθεια, ή όχι.
Εμείς ετοιμάσαμε για εσάς δύο απλές ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν μόνο από έναν  σχιζοφρενή ή από μια εξαιρετικά ιδιοφυϊή προσωπικότητα.
Σημαντικό: Για να έχετε ακριβή αποτελέσματα, απαντήστε στις ερωτήσεις σύμφωνα με τα συναισθήματά σας. Προσπαθήστε να επικεντρωθείτε σε αυτό που εσείς βλέπετε κι όχι σε αυτό που θα έπρεπε να μοιάζει. Κοιτάξτε τις εικόνες με προσοχή και απαντήστε στις ερωτήσεις.

Είναι η μάσκα κυρτή μόνο από τη μια πλευρά ή κι από τις δύο;





Η μάσκα περιστρέφεται προς μία κατεύθυνση ή προς δύο κατευθύνσεις;







Απαντήσεις



1.Η μάσκα είναι κυρτή μόνο από τη μία πλευρά.

2.Η μάσκα περιστρέφεται με κατεύθυνση προς τα δεξιά

Ποιος είσαι; Ο τρελός ή η μεγαλοφυΐα;

Εάν απαντήσατε και στις δύο ερωτήσεις λανθασμένα, μην ανησυχείτε: είστε ένας εντελώς υγιής άνθρωπος. Εάν σε μια από τις δύο απαντήσεις απαντήσατε σωστά, ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε ψυχίατρο.
Η αλήθεια είναι ότι ο εγκέφαλος ενός υγιούς ατόμου τείνει προς την αυτοεξαπάτηση. Λαμβάνει υπόψη τεχνητές μορφές και επιπλέον σκιές, “διορθώνοντας” την εικόνα. Πιανόμαστε στο αγκίστρι της ψευδαίσθησής μας, ανεξάρτητα από το αν το θέλουμε ή όχι.
Οι σχιζοφρενείς δεν έχουν αυτή τη φαντασία. Οι εγκέφαλοί τους δεν μπορούν να δημιουργήσουν τη σύνδεση μεταξύ των λεπτομερειών. Βλέπουν τη μάσκα όπως ακριβώς είναι πραγματικά. Για αυτούς, η μάσκα είναι κοίλη και περιστρέφεται προς μία κατεύθυνση.
Ποια είναι η διαφορά με μία ιδιοφυΐα ; Η σχιζοφρένεια και η ιδιοφυΐα δεν είναι και τόσο διαφορετικές. Ωστόσο, είναι δυνατό να γίνει διάκριση μεταξύ τους. Οι ιδιοφυείς  προσωπικότητες διαθέτουν και τους δύο τύπους σκέψης, δηλαδή και του υγιούς ανθρώπου αλλά και του σχιζοφρενούς και είναι ικανοί να αλλάζουν τη μορφή της σκέψης τους. Βλέπουν την ψευδαίσθηση ακριβώς όπως το βλέπει ένας φυσιολογικός άνθρωπος, αλλά βλέπουν επίσης και την παγίδα  αμέσως. Αν το επιθυμούν, ο εγκέφαλός τους μπορεί να σταματήσει να αντιλαμβάνεται την απάτη.

Περισσότερα τεστ εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)