Τα καλύτερα αστυνομικά βιβλία που μπορείς να διαβάσεις φέτος

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Τα αστυνομικά βιβλία είναι κλασική κατηγορία βιβλίων με εκατομμύρια θαυμαστές. Βιβλία που σε κρατάνε συνεχώς σε εγρήγορση με έντονο σασπένς . Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει 10+1 από τα καλύτερα best seller που δεν θα μπορέσετε να αφήσετε από τα χέρια σας!

1.Βαθιά στο σκοτεινό δάσος

Ένα ανατριχιαστικό θρίλερ, που χαρακτηρίστηκε από την Independent ως «Το πιο hot θρίλερ της χρονιάς». Mπήκε στο Top Ten Μυστηρίου και Θρίλερ του Publishers Weekly, στα Βιβλία του Καλοκαιριού του Entertainment Weekly, του BookReporter και της New York Post.
Κάποτε ήταν οι καλύτερες φίλες. Ύστερα, κάτι συνέβη και δεν ξαναμίλησαν ποτέ. Ξαφνικά, η Κλερ καλεί τη Νόρα σε ένα εξοχικό στο δάσος για το εργένικο πάρτι πριν από τον γάμο της. Η Νόρα δεν ήθελε να πάει. Τώρα ξέρει ότι δεν έπρεπε να είχε πάει. Αλλά είναι αργά.
Το Σαββατοκύριακο θα αλλάξει τις ζωές όλων με τον πυροβολισμό ενός νυχτερινού «επισκέπτη» μέσα στο σπίτι. Η υπόθεση περιπλέκεται όταν οι καλεσμένοι ανακαλύπτουν ότι το θύμα ήταν ο μέλλων σύζυγος της Κλερ αλλά και πρώην αγαπημένος της Νόρα.

2.Η λίμνη των λύκων

“Η Λίμνη των Λύκων” είναι το νέο συναρπαστικό θρίλερ αγωνίας του Verdon που οι New York Times έχουν χαρακτηρίσει αριστοτέχνη. Eξιστορεί τις περιπέτειες του Ντέιβ Γκάρνεϊ, που οι κριτικοί έχουν παρομοιάσει με τον Σέρλοκ Χολμς.
 
Ο κορυφαίος ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, καλείται να λύσει έναν ακατανόητο γρίφο. Τέσσερα άτομα που ζουν σε διαφορετικά μέρη της χώρας, χωρίς φαινομενικά να τους συνδέει τίποτα μεταξύ τους, βλέπουν το ίδιο όνειρο. Έναν τρομακτικό εφιάλτη με ένα ματωμένο στιλέτο με λαβή σε σχήμα κεφαλιού λύκου. Και οι τέσσερις βρίσκονται με κομμένες τις φλέβες ,κάτι που δείχνει πως έχουν αυτοκτονήσει. Το όπλο που έχουν χρησιμοποιήσει όλοι τους είναι ένα στιλέτο με λαβή σε σχήμα κεφαλιού λύκου.

3.Το κορίτσι που εξαφανίστηκε

Οι περισσότεροι αναγνωρίζουν τον τίτλο από την ομώνυμη ταινία που στηριζόταν στο βιβλίο. Μετά την τεράστια επιτυχία του βιβλίου την ίδια και ακόμα καλύτερη πορεία ακολούθησε “Το κορίτσι που εξαφανίστηκε” στους κινηματογράφους.Το βιβλίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Αμερικανό σκηνοθέτη Ντέιβιντ Φίντσερ με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ Μπεν Άφλεκ. Το σενάριο της ταινίας υπογράφει η ίδια η συγγραφέας του βιβλίου.
 
Πόσο καλά πιστεύεις πως γνωρίζεις αυτόν που αγαπάς;
Αυτό πρέπει να αναρωτήθηκε ο Νικ Νταν το πρωινό της πέμπτης επετείου του γάμου του διαπιστώνοντας ότι η σύζυγός του Έιμι έχει εξαφανιστεί.
Η αστυνομία αμέσως υποψιάζεται τον Νικ. Οι φίλοι της αποκαλύπτουν ότι η Έιμι φοβόταν τον Νικ και ότι του κρατούσε μυστικά. Αυτός παίρνει όρκο πως τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Ωστόσο, η έρευνα στον υπολογιστή του δείχνει ότι ο Νικ αναζητούσε περίεργες πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με θανάτους.
Παρά τα ενοχοποιητικά αυτά στοιχεία, ο Νικ επιμένει στην αθωότητά του, μολονότι υπάρχουν και κάποιες επίμονες κλήσεις στο κινητό του που περιπλέκουν τα πράγματα.
Τι έχει λοιπόν συμβεί στην όμορφη σύζυγο του Νικ;

4.Το μυστήριο του κίτρινου δωματίου

 Μία γεμάτη ερωτηματικά και γρίφους υπόθεση και ένας ευρηματικός ντετέκτιβ συνθέτουν μία υπέροχη, νοσταλγική και ατμοσφαιρική ιστορία φόνου, απάτης, προδοσίας και πάθους, που, σχεδόν έναν αιώνα μετά από την πρώτη δημοσίευσή της, παραμένει ορόσημο της κλασικής αστυνομικής λογοτεχνίας και δεν σταματά να διαβάζεται, να αγαπιέται και να αποκτά νέους φανατικούς θαυμαστές μέσα στον 21ο αιώνα.
Το Μυστήριο του Κίτρινου Δωματίου είναι μία από τις πιο εμβληματικές ιστορίες της λογοτεχνίας μυστηρίου. Γραμμένη από το συγγραφέα που μας χάρισε το αθάνατο Φάντασμα της Όπερας.
Μετά από μία κοπιαστική ημέρα σημαντικών επιστημονικών πειραμάτων, η δεσποινίς Στάνγκερσον είχε μόλις αποσυρθεί στο υπνοδωμάτιό της. Ξαφνικά, άρχισαν να ακούγονται από μέσα ήχοι πάλης, αγωνιώδεις κραυγές, εκκλήσεις για βοήθεια και πυροβολισμοί. Όταν η κλειδωμένη της πόρτα υποχωρεί στα χτυπήματα του πατέρα της και ενός υπηρέτη, η Ματίλντ βρίσκεται πεσμένη στο πάτωμα, σοβαρά τραυματισμένη και γεμάτη αίματα. Κανείς άλλος δεν βρίσκεται στο δωμάτιο. Δεν υπάρχει απολύτως καμία άλλη έξοδος, και το μοναδικό παράθυρο του Κίτρινου Δωματίου είναι ασφαλισμένο από μέσα. Πώς είναι δυνατόν να απέδρασε από εκεί ο δράστης;

5.Ο χιονάνθρωπος

Βιβλίο που έχει πάρει τεράστιο αριθμό θετικών κριτικών. Ένα από τα μεγαλύτερα best seller των τελευταίων ετών με συγγραφέα έναν από τους καλύτερους του είδους Jo Nesbo.
 
Ένα αγοράκι ξυπνά και αναζητά τη μητέρα του, σε ένα άδειο σπίτι. Στον κήπο τους ανακαλύπτει έναν χιονάνθρωπο με το αγαπημένο φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στον λαιμό του. Καθώς ο Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνά τους, για να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης, ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων.

6.Το κορίτσι του τρένου

Το βιβλίο “Το κορίτσι του τρένου” της Πόλα Χόκινς έχει σοκάρει εκατομμύρια αναγνώστες με την ανατρεπτική πλοκή του, ενώ παρέμεινε στη λίστα best seller των New York Times για 86 εβδομάδες, 29 από αυτές στην 1η θέση.
Η Ρέιτσελ παίρνει το ίδιο τρένο κάθε πρωί. Ξέρει ότι θα σταματήσει στον ίδιο σηματοδότη, την ίδια ώρα, και θα αντικρίσει τα ίδια σπίτια δίπλα στις ράγες.Και μια μέρα βλέπει κάτι που τη σοκάρει. Κρατάει μόλις μία στιγμή μέχρι να ξεκινήσει και πάλι το τρένο, αλλά είναι αρκετό. Κι αυτό αλλάζει τα πάντα. Τώρα η Ρέιτσελ έχει την ευκαιρία να γίνει μέρος της ζωής που παρακολουθούσε από μακριά. Τώρα ήρθε η ώρα να το καταλάβουν κι εκείνοι: είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κορίτσι του τρένου…

7.Κινέζικοι ψίθυροι

“Οι “Κινέζικοι ψίθυροι” είναι το πιο πολιτικό αστυνομικό μυθιστόρημα του Arne Dahl μέχρι στιγμής. Ο συγγραφέας δεν διστάζει να ξεγυμνώσει το αληθινό πρόσωπο της Σουηδίας και να καυτηριάσει την πολιτική της στάση έναντι ασθενέστερων κρατών. Αναμένουμε εναγωνίως τη συνέχειά του”. (Tidningen Kulturen)
Το πτώμα μιας γυναίκας που έχει βασανιστεί και που ανακαλύπτεται σ’ ένα λονδρέζικο πάρκο τις μέρες της Συνόδου Κορυφής των G-20 “μεταφέρει” ένα μήνυμα προς την ομάδα Opcop. Ένας κινέζος ακτιβιστής σβήνει στα χέρια ενός μέλους της και προσπαθεί απεγνωσμένα να του εκμυστηρευτεί κάτι… Στη Στοκχόλμη, μια έρευνα για παιδική πορνογραφία οδηγεί στην ανακάλυψη μιας ύποπτης σχέσης ενός σουηδού βιομηχάνου με ιταλούς χρηματοδότες αμφίβολης εντιμότητας… Τεράστια χρηματικά ποσά διακινούνται μέσω ύποπτων τραπεζών… Ποια σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά μεταξύ τους;

8.Ο άνθρωπος φάντασμα

Με την απρόβλεπτη πλοκή, τον συναρπαστικό τρόπο γραφής και την αριστοτεχνική μαεστρία του, ο Roger Hobbs μας χάρισε ένα μυθιστόρημα που θα τον κατατάξει αυτόματα ανάμεσα στους καλύτερους συγγραφείς της αστυνομικής λογοτεχνίας.
 
Η ληστεία ενός καζίνου στο Ατλάντικ Σίτι πηγαίνει κατά διαόλου, και ο εγκέφαλος, που την οργάνωσε αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια. Ενός ανθρώπου ο οποίος του χρωστάει από παλιά.Ο άνθρωπος αυτός ακούει ενίοτε στο όνομα Τζακ, αλλά κανείς δεν φαίνεται να ξέρει το αληθινό του όνομα. Ο Τζακ έχει 48 ώρες στη διάθεσή του μέχρι τα “διπλοκλεμμένα” λεφτά να ανατιναχτούν καταστρέφοντας τα μεγαλεπήβολα σχέδια αυτών που κρύβονται πίσω από τη ληστεία. Βαδίζοντας στην κόψη του ξυραφιού, αναγκάζεται να ξαναζήσει την αποτυχημένη ληστεία μιας τράπεζας, η οποία και τον υποχρέωσε να αναλάβει την τωρινή δουλειά.

9.Η δεσποινίς Σμίλα διαβάζει το χιόνι

“Η δεσποινίς Σμίλλα” μεταφράστηκε σε περισσότερες από 20 γλώσσες και απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές, το δε έγκριτο περιοδικό Time καθώς και το Entertanment Weekly το επέλεξαν ως το βιβλίο της χρονιάς.
Μια μέρα ο Ησαΐας πέφτει από μια στέγη και σκοτώνεται. Η αστυνομία αποφαίνεται ότι πρόκειται για δυστύχημα και κλείνει την υπόθεση. Η Σμίλλα, όμως, που είδε τα ίχνη του παιδιού πάνω στο χιόνι και ξέρει να τα αποκρυπτογραφήσει, υποψιάζεται κάτι διαφορετικό. Μόνη της, στηριγμένη στην εξυπνάδα, το ένστικτο και το πείσμα της, αγωνίζεται να διαλευκάνει το θάνατο του μικρού της φίλου και διαπιστώνει κάποια στιγμή ότι κινδυνεύει και η δική της η ζωή.

10.Αιχμηρά αντικείμενα

Η πρωτοεμφανιζόμενη Τζίλιαν Φλιν στήνει ένα εντυπωσιακό ψυχολογικό θρίλερ που της χάρισε τα βραβεία CWA Ian Fleming Steel Dagger και CWA New Blood Fiction Dagger καθώς και διθυραμβικές κριτικές. 
Εθιστικό ως την τελευταία του σελίδα, παγιδεύει τον αναγνώστη μέσα στο λαβύρινθο των σχέσεων μιας οικογένειας καθώς και το πλέγμα των δεσμών μεταξύ των κατοίκων μιας αμερικανικής επαρχιακής πόλης.
Η πρωταγωνίστριά του Καμίλ Πρίκερ, δημοσιογράφος, επιστρέφει ύστερα από χρόνια στη γενέτειρά της με αφορμή τους φόνους δύο νεαρών κοριτσιών. Την εξιχνίαση των οποίων καλείται να καλύψει για λογαριασμό της εφημερίδας της. Η επιστροφή της θα την αναγκάσει να έρθει ξανά σε επαφή με την οικογένειά της. Από την οποία έχει αποξενωθεί και θα ξαναξυπνήσει τις μνήμες της οικογενειακής τραγωδίας από το παρελθόν της. Παράλληλα η αστυνομική έρευνα που διενεργείται μοιάζει αδιέξοδη και η μόνη λύση για να λυθεί το παζλ των φόνων είναι η κατάδυση της Καμίλ στην προσωπική της κόλαση.

10+1.Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου

Βιβλίο που διαδραματίζεται στην Ελλάδα των αρχών του ’60, ανάμεσα στο καφέ Μπραζίλιαν, το ξενοδοχείο Κίνγκς Πάλας και τη Μεγάλη Βρετανία, το Μουσείο Μπενάκη και τα φτηνοξενοδοχεία της Ομόνοιας, και στα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο της Κρήτης και το Ανάκτορο της Κνωσού, που θα γίνει το ανατριχιαστικό σκηνικό ενός φόνου.
Έχοντας φύγει από τις ΗΠΑ, όπου κινδυνεύει να φυλακιστεί για απάτες, ο Τσέστερ ΜακΦάρλαντ κατέφυγε στην Ελλάδα με τη γοητευτική γυναίκα του, την Κολέτ. Και οι δύο προσπαθούν να έχουν το ύφος αθώων τουριστών στην Αθήνα. Μέχρι τη μέρα που στον πανικό του ο Τσέστερ σκοτώνει, χωρίς να το θέλει, έναν ιδιαίτερα περίεργο αστυνομικό επιθεωρητή, στον έκτο όροφο του ξενοδοχείου Κίνγκ’ς Πάλας. Γιατί ο Ράυνταλ Κήνερ, ένας αργόσχολος και άφραγκος νέος Αμερικανός, που εδώ και λίγο διάστημα παρατηρεί αυτό το ζευγάρι, προτείνει τη βοήθειά του; Ο Τσέστερ περιμένει έναν εκβιασμό, αλλά ο Ράυνταλ μοιάζει να ενδιαφέρεται κυρίως για τη γοητευτική κυρία ΜακΦάρλαντ. Με τον τρόπο αυτό οι τρεις εκτός τόπου Αμερικανοί πρωταγωνιστές της Πατρίτσια Χάισμιθ θα βρεθούν δέσμιοι ο ένας του άλλου, σ’ έναν αγώνα προς τον όλεθρο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)