Λίστα για την οργάνωση των μηνιαίων εξόδων του σπιτιού

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Οι οικονομικές συνθήκες που ζούμε είναι δύσκολες. Ο μήνας δεν βγαίνει και ο οικογενειακός προϋπολογισμός μοιάζει σαν άλυτος γρίφος. Ο κόσμος όλος σκέφτεται διαρκώς από που μπορεί να κόψει, τι πρέπει να πληρωθεί πρώτα και πως θα διαθέσει συνολικά τα χρήματά του. Χωρίς μολύβι και χαρτί, σας λέω, δουλειά δεν γίνεται! Είναι γεγονός. Έχοντας γραμμένα σε χαρτί τα μηνιαία έσοδα και έξοδα του σπιτιού μπορείτε να κάνετε συγκρίσεις, εκτιμήσεις και να θέσετε σωστά τις προτεραιότητες.
Κατεβάστε, αποθηκεύστε κι εκτυπώστε τη λίστα εντελώς δωρεάν.

Πως λειτουργεί η λίστα εσόδων εξόδων του σπιτιού

Χώρισα τις κατηγορίες εξόδων σε αυτές που αφορούν το σπίτι, το αυτοκίνητο, τα παιδιά. Άφησα ελεύθερες γραμμές στην κατηγορία ΣΠΙΤΙ για να συμπληρώσετε εφορία, ΕΝΦΙΑ, κοινόχρηστα και διάφορα άλλα ειδικά έξοδα, όπως π.χ. συνδρομητική τηλεόραση, ίντερνετ, κάρτες για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, γυμναστήριο κτλ.
λίστα μηνιαίων εξόδων
Γενικά υπάρχουν διαφοροποιήσεις από νοικοκυριό σε νοικοκυριό. Έτσι κράτησα έναν βασικό κορμό για να μπορείτε να συμπληρώσετε και να προσαρμόσετε τη λίστα ανάλογα.
Για τα έξοδα που αφορούν το σούπερ μάρκετ (τρόφιμα, οπωρολαχανικά, κρέας, καθαριστικά κ.ο.κ) κρατήστε τις αποδείξεις ανά μήνα κάπου πρόχειρα, προσθέστε και συμπληρώστε το τελικό ποσό. Το ίδιο θα κάνετε και για τα ποσά που διαθέσατε σε γιατρούς, σε άλλες αγορές ή στην ψυχαγωγία, όπως φαγητό έξω, θέατρο κτλ.
Λίστα εσόδων εξόδων
Εκτυπώστε τη λίστα Χ 12 (για έναν ολόκληρο χρόνο δηλαδή) και θα έχετε την φροντίδα και τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών σας.

Ξέρω βέβαια ότι πολλοί θα μου πείτε «Ποια έσοδα, η λίστα μας είναι μόνο έξοδα». Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή και πολλά είναι αυτά που έχουν αλλάξει στην καθημερινότητά μας. Εμένα όμως δεν μου αρέσει να βλέπω τα πράγματα μέσα από αρνητική ματιά. Δεν μου αρέσει να γίνομαι μίζερη. Όσοι γνωρίζουν τη σοβαρή οικονομική περιπέτεια που έζησα πριν κάποιους μήνες ίσως και να απορούν ακόμη με την ψυχραιμία μου και την επιμονή μου να τα βλέπω όλα καλά! Αλλά πάντα σκέφτομαι το εξής:
«Πρέπει να αντέξεις τη βροχή για να δεις το ουράνιο τόξο.»

http://makelife.gr

Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)