10 ρομαντικοί προορισμοί για ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο στην Ελλάδα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Αν δεν το έχετε στο πρόγραμμά σας, σας δίνουμε ιδέες για ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο στους πιο ρομαντικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Ναύπλιο


Μακράν η πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου και μία από τις ομορφότερες της χώρας, το κουκλίστικο Ναύπλιο και η Παλιά Πόλη του είναι all-time classic αγαπημένος προορισμός για τους ερωτευμένους και όχι μόνο. Τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά, οι πεζόδρομοι, τα σοκάκια, η αρχιτεκτονική, η ατμόσφαιρα, το παραλιακό μέτωπο, τα δύο ενετικά κάστρα, η Ακροναυπλία, το Μπούρτζι και το Παλαμήδι είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που το κάνουν ακαταμάχητο. Αν, δε, αντέξετε και ανεβείτε τα σκαλοπάτια μέχρι το Παλαμήδι θα απολαύσετε την καλύτερη θέα της πόλης. Πιείτε τον καφέ σας στην γραφική πλατεία Συντάγματος και μην ξεχνάτε ότι ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

Μονεμβασιά


Επικρατεί η άποψη πως αν δεν επισκεφθείτε την Μονεμβασιά ερωτευμένοι δεν μπορείτε να συλλάβετε την επιρροή της ατμόσφαιράς της. Ιδού η ευκαιρία, λοιπόν! Τα μεσαιωνικά τείχη αυτής της πανέμορφης καστροπολιτείας – που είναι από τις πιο καλοδιατηρημένες και ζωντανές της Ελλάδας – περιβάλλουν δεκάδες εκκλησίες (από τις οποίες ξεχωρίζει η Αγία Σοφία), αρχοντικά, χαμάμ, καλντερίμια και ατμοσφαιρικά boutique hotel. Μέσα στο κάστρο δεν κυκλοφορεί αυτοκίνητο, κάτι που θα κάνει τους περιπάτους σας ακόμα πιο ρομαντικούς. Μην παραλείψετε να κατεβείτε μέχρι το γοητευτικό Πορτέλο ή να ανεβείτε μέχρι την έρημη Επάνω Πόλη για να μεταφερθείτε σε έναν άλλο κόσμο.

Στεμνίτσα


Ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά της Αρκαδίας με τα επιβλητικά πυργόσπιτα και τα πέτρινα καλντερίμια αντιστέκεται με στυλ στην υπερβολική τουριστική ανάπτυξη και αποτελεί ιδανικό προορισμό για ρομαντικές αποδράσεις. Περπατήστε χέρι-χέρι περνώντας κάτω από τις καμάρες των σπιτιών ή καθίστε στην ολοζώντανη πλατεία κάτω από τα πλατάνια. Επισκεφθείτε την ξακουστή σχολή αργυροχρυσοχοϊας και το λαογραφικό μουσείο. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να βρείτε εξαιρετικά χειροποίητα κοσμήματα για την καλή σας στα διάφορα παραδοσιακά εργαστήρια του χωριού. Σε κοντινή απόσταση θα βρείτε τον Λούσιο ποταμό ο οποίoς προσφέρεται για εκδρομές και rafting ενώ μπορείτε να ανακαλύψετε κάποια από τα μονοπάτια του «Menalon Trail» και να χαθείτε στη φύση.

Παύλιανη


Αν ψάχνετε κάτι όμορφο και ήσυχο για να κάνετε έκπληξη στο έτερον σας ήμισυ, η Παύλιανη είναι το μεγάλο outsider που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους. Καταπράσινη περιοχή με χιονισμένο τοπίο στις γύρω κορφές τους χειμερινούς μήνες αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για σαφάρι στα γύρω ορεινά χωριά καθώς βρίσκεται κοντά στο ορεινό τρίγωνο μεταξύ Γκιώνας, Βαρδουσίων και Οίτης. Χωθείτε στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης με την πλούσια χλωρίδα ακούγοντας τον ήχο του αέρα που περνά ανάμεσα από τα επιβλητικά δέντρα ή εξερευνήστε με την ησυχία σας το μονοπάτι που βρίσκεται μεταξύ Άνω και Κάτω Παύλιανης και οδηγεί στο πιο feelgood δάσος που έχετε περπατήσει ποτέ.

Καρπενήσι


Δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την άκρως «ρομαντική» λίστα το Καρπενήσι. Οι οργανωμένες υποδομές διαμονής και η ανεπτυγμένη σκηνή εστίασης και διασκέδασης θα σας προσφέρουν μία μοναδική και έντονη εμπειρία γεμάτη επιλογές. Περπατήστε στο κέντρο χαζεύοντας τις βιτρίνες, πάρτε τον καφέ σας στο σαλέ του χιονοδρομικού, επισκεφθείτε την πανέμορφη Μονή Προυσού και κάντε μία βόλτα στα καλντερίμια του Παλαιού Μικρού Χωριού ή του Κεφαλόβρυσου. Αν είστε περιπετειώδες ζευγάρι, τιμήστε την πεζοπορική διαδρομή στο φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς που ξεκινά από τον Προυσό ή περάστε μία βόλτα από την λίμνη Κρεμαστών.

Τρίκαλα


Κατά πολλούς, η πιο όμορφη πόλη της Θεσσαλίας τα κουκλίστικα Τρίκαλα θα σας εκπλήξουν. Περιποιημένη και γραφική η πόλη είναι στα καλύτερά της σε περίοδο εορτών, πόσο μάλλον σε καρναβαλική περίοδο. Περπατήστε αγκαλιά δίπλα στο ποταμάκι που διασχίζει την πόλη, νοικιάστε ένα ποδήλατο (θα εκπλαγείτε από το πόσους ποδηλάτες κάθε ηλικίας θα συναντήσετε) και περιηγηθείτε με στυλ στα μικρά δρομάκια και στους όμορφους πεζοδρόμους. Αν, δε, θέλετε να πάρετε μία γερή ιδέα από φύση, τα Μετέωρα και ο Κόζιακας με την Ελάτη και το Περτούλι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής και θα σας αποζημιώσουν με το παραπάνω. Ετοιμαστείτε!

Ιωάννινα


Η λίμνη και η ζωντανή καστροπολιτεία κάνουν τα Γιάννενα να μοιάζουν σαν βγαλμένα από άλλη εποχή. Παραδοσιακά κτίρια, χρωματιστές πινελιές και μία αύρα «αστικής εξοχής» προσφέρουν ανάσες χαλάρωσης. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να περπατήσετε με το αμόρε σας εντός των τειχών, στον παραλίμνιο δρόμο ή στο ιστορικό κέντρο που εκτείνεται περιμετρικά του κάστρου. Υπάρχει και νυχτερινή ζωή στην πολή, καθώς με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα μπλεχτείτε με τον φοιτητόκοσμο στα τσιπουράδικα και τα μικρά μπαράκια. Και αν αναλογιστεί κανείς ότι μετά από όλα αυτά σε μισή περίπου ώρα μπορεί να βρεθεί στο Μέτσοβο, τα Ζαγοροχώρια ή τα Τζουμέρκα τότε συνειδητοποιούμε ότι τα Γιάννενα παίζουν σε άλλη πίστα κάθε εποχή.

Καστοριά


Πανέμορφο τοπίο, παλιά αρχοντικά εμπόρων, λίμνη, βυζαντινές εκκλησίες (υπάρχουν περισσότερες από 70), η πιο διάσημη αγορά γουναρικών της Ελλάδας και εναλλακτικά καφενεία. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που κάνουν την Καστοριά ξεχωριστή. Περπατήστε χέρι-χέρι στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης με τα πολλά όμορφα νεοκλασικά και στο Ντολτσό και χαζέψτε την θέα στην λίμνη από την κορυφή κάποιου ανηφορικού δρόμου. Ο μικρός ή ο μεγάλος γύρος της λίμνης είναι άκρως ρομαντικός και θα σας κάνει να ξεχάσετε προς στιγμήν ότι βρίσκεστε σε πόλη.

Θεσσαλονίκη


Η Θεσσαλονική ήταν ανέκαθεν από τους πιο αγαπημένους ρομαντικούς προορισμούς. Πόσο μάλλον τα τελευταία χρόνια που που η πόλη με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου κοιτάζει τον Θερμαϊκό με ντιζάιν διαθέσεις. Ξεκινήστε την βόλτα σας με τα πόδια ή με ποδήλατο από το κάτω μέρος της πλατείας Αριστοτέλους και καταλήξτε μέχρι το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Θα ανοίξει η καρδιά σας και μάλλον θα ερωτευθείτε ξανά από την αρχή. Κατά τα άλλα, σταθερές αξίες η Τσιμισκή, η Άνω Πόλη και οι κυριολεκτικά άπειρες επιλογές για καλό φαγητό και διασκέδαση θα σας κρατήσουν σε εγρήγορση.

Καβάλα


Ο ορισμός της πόλης-έξω καρδιά, η Καβάλα είναι κυριολεκτικά χτισμένη πάνω στην θάλασσα και διαθέτει πολλά αξιοθέατα ιστορικής σημασίας. Ιδανική για ατελείωτες ρομαντικές βόλτες στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης όπου δεσπόζει το κάστρο ή στις παλιές καπναποθήκες. Περάστε μία βόλτα και από την παραδοσιακή συνοικία του Αγίου Νικολάου που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σας αν της αφιερώσετε χρόνο και την εξερευνήσετε. Αν είστε φυσιολάτρες κατευθυνθείτε βορειοανατολικά προς το δέλτα του Νέστου εκεί που θα μείνετε άφωνοι με την οργιαστική βλάστηση και τη γαλήνη ή δυτικά προς το Παγγαίο όρος για κάτι πιο ήπιο και ορεινό με θέα στην πεδιάδα και τη θάλασσα.

Περισσότερα ταξιδιωτικά θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)