Τα δωρεάν του σαββατοκύριακου: 8 χώροι που περιμένουν το παιδί σας για μάθηση και παιχνίδι!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Το  σαββατοκύριακο ήρθε κι εσείς αναζητάτε πρωτότυπους τρόπους για να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά σας; Οι προτάσεις για το σαββατοκύριακο 24 και 25 Φεβρουαρίου ποικίλουν και ικανοποιούν τα ενδιαφέροντα όλων των παιδιών.
Παιδικά Εργαστήρια: Κατασκευές για παιδιά στην Εθνική Γλυπτοθήκη
Το Παιδικό Εργαστήρι, το οποίο λειτουργεί ελεύθερα κάθε Σάββατο 11.00-14.00, απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι, την ελευθερία και την συνεργασία, γνωρίζουν τα χρώματα, το σχέδιο, ζωγραφίζουν και δημιουργούν κατασκευές με διάφορα υλικά. Η Τέχνη απελευθερώνει τις δημιουργικές ικανότητες τους.
Τα βοηθά να γνωρίσουν και να απολαύσουν τη φύση, τη ζωή, την ιστορία της τέχνης, τα κάνει κοινωνικότερα, τονώνει την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθησή τους.
Υπεύθυνος Παιδικού Εργαστηρίου: Μιχάλης Μαδένης
Εθνική Γλυπτοθήκη
Άλσος Στρατού Γουδή
Είσοδος από Λεωφόρο Παναγιώτη Κανελλόπουλου, Κατεχάκη
Παιδικά Εργαστήρια: "Από τις βραχογραφίες στην Τυπογραφία" στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη
Το παιδικό εργαστήρι "Από τις βραχογραφίες στην Τυπογραφία, μια βαλίτσα, πολλές ιστορίες" θα λάβει χώρα το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 11:00-14:00 στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη.
Με τη βαλίτσα του ταξιδιώτη της γραφής του Ιδρύματος Ευγενίδου ανά χείρας και όχημα τη φαντασία τους τα παιδιά μεταφέρονται σε άλλες εποχές γνωρίζοντας τα υλικά και τα σύμβολα που χρησιμοποιούσαν οι διάφοροι λαοί για να αναπαραστήσουν τα νοήματα της προφορικής γλώσσας. Για ποιο λόγο μάθαμε να γράφουμε; Πόσο δύσκολη ήταν αυτή η διαδικασία; Πόσα είδη γραφής υπάρχουν; Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία της γραφής από την εποχή των σπηλαίων έως την ανακάλυψη της τυπογραφίας.
Με τη βοήθεια ενός καλλιγράφου, τα παιδιά χρησιμοποιώντας γράμματα, εικόνες και ειδικά εργαλεία, μετατρέπονται σε μικρούς γραφείς σαν εκείνους των παλαιότερων εποχών, και δημιουργούν….. το δικό τους «σπάνιο» χειρόγραφο με πένες και πινέλα σε παλαιωμένο χαρτί, χρησιμοποιώντας το σύστημα γραφής της επιλογής τους και πάνω από όλα τη φαντασία τους.
Συντελεστές:
ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ,  Γεωλόγος Msc, Μουσειοπαιδαγωγός
ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗΣ, Γραφίστας – Σχεδιαστής
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο education@onassis.org ή στο 210 37 13 000 (Δευτέρα - Παρασκευή 9:00-17:00).

Ωνάσειος Βιβλιοθήκη

Λεωφ. Βασ. Αμαλίας 56
Βιβλιοπαρουσίαση: “Ο Λύκος που έπεσε από το βιβλίο του” στο Public Περιστερίου
Τα Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το πολυβραβευμένο και πολυμεταφρασμένο βιβλίο του Τιερί Ρομπερέχτ “Ο Λύκος που έπεσε από το βιβλίο του” το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου , στις 12 το μεσημέρι, στο Public Περιστερίου.
Οι λύκοι είναι πάντα άγριοι και κακοί. Ή μήπως όχι πάντα; Ο λύκος της ιστορίας μας πέφτει από το βιβλίο του και βρίσκεται μόνος και φοβισμένος σε ένα δωμάτιο γεμάτο βιβλία. Ένας γάτος καραδοκεί να του ορμήσει και ο ήρωάς μας για να γλιτώσει μπαίνει σε καινούργιες ιστορίες, όπου συναντά πρίγκιπες, βασιλιάδες, προϊστορικά ζώα, ακόμα και την Κοκκινοσκουφίτσα!
Θα καταφέρει να ξαναβρεί τον ρόλο του; Ελάτε να απολαύσουμε τον λύκο στις διασκεδαστικές περιπέτειές του και να τον βοηθήσουμε να βρει ξανά τον δρόμο του! Ένα όμορφο και διασκεδαστικό βιβλίο-δώρο με θέμα τη φιλαναγνωσία.
Την εκδήλωση εμψυχώνει η ηθοποιός Φαίδρα Μπόκαρη.
Για παιδιά από 3 ετών
Public Περιστερίου
Εθ. Αντιστάσεως 27, Περιστέρι
21 0573 2900
Εκδήλωση για όλη την οικογένεια: «Παιχνίδια για οικογένειες» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Μία σύγχρονη και διασκεδαστική δραστηριότητα µε παιχνίδια ειδικά σχεδιασµένα για µικρούς και µεγάλους θα λάβει χώρα το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου από τις 10:30 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι γονείς ενθαρρύνονται να παίξουν και να συνεργαστούν µε τα παιδιά τους στο Πάρκο, συµµετέχοντας στα εκπαιδευτικά ερεθίσµατά τους και στην ανάπτυξη της ευρηµατικότητάς τους.
Σχεδιασµός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος
Για παιδιά 4-9 ετών µε τους γονείς τους
Έως 50 συµµετοχές
Δεν απαιτείται προεγγραφή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
21 6809 1000
Κινηματογράφος για Παιδιά: "Γοριλομπελάδες" στο Χειμερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Δήμου Ηλιούπολης
Οι λιλιπούτειοι λάτρεις του σινεμά θα παρακολουθήσουν την παιδική κινηματογραφική ταινία "Γοριλομπελάδες" στο Χειμερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Δ. Ηλιούπολης το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 11:30 και στος 13:30.
Η υπόθεση της ταινίας:
Ο Νιφάδας είναι πολύ γλυκός αλλά και πολύ ξεχωριστός, αφού είναι ο μοναδικός λευκός γορίλας στον κόσμο και το κύριο αξιοθέατο του ζωολογικού κήπου. Τα παιδιά τον λατρεύουν! Κάτι που δεν ισχύει όμως για τους άλλους γορίλες του κήπου, που τον απορρίπτουν λόγω της διαφορετικότητας του… Ο Νιφάδας τότε θα πάρει τη μεγάλη απόφαση να κάνει τα πάντα για να πάψει να είναι διαφορετικός! Με τη βοήθεια του καλύτερού του φίλου, ενός εκκεντρικού κόκκινου πάντα που ακούει στο όνομα Αιλούρ, ο Νιφάδας σχεδιάζει μια μυστική αποστολή να γλιστρήσει έξω από το ζωολογικό κήπο. Και τότε ξεκινούν οι… Γοριλομπελάδες! Και οι δύο φίλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μάγισσες, επιστήμονες και πολλούς άλλους μπελάδες, χαρίζοντάς ατέλειωτες στιγμές γέλιου σε μικρούς και μεγάλους!
Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης
Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου 114 και Κουντουριώτου, Ηλιούπολη
Παιδική Παράσταση: «Το μαξιλάρι του Βασιλιά» στα Coco - Μat Κηφισιάς
Το Θεατρικό Εργαστήρι Coco-Mat παρουσιάζει την παιδική θεατρική παράσταση «Το μαξιλάρι του Βασιλιά» του Adam Begge το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 11.
Η ιστορία αφηγείται τη γνωριμία του Βασιλιά Πουπουλένιου με ένα μαξιλάρι. Μία ιστορία για μεγάλους και μικρούς ,που μας διδάσκει ότι με θετική ενέργεια μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας.
Διάρκεια παράστασης: 50’ χωρίς διάλειμμα
Είσοδος Ελεύθερη
COCO-MAT Κηφισιάς
Τατοΐου 165, Κηφισιά.
210-6251971
Playmobil Fun! @ Athens Metro Mall
Το Athens Metro Mall υποδέχεται και φέτος τον παραμυθένιο κόσμο της PLAYMOBIL και καλεί μικρούς & μεγάλους να ζήσουν την περιπέτεια και τη διασκέδαση μέσα από συναρπαστικά παιχνίδια το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Φεβρουαρίου ( 12:00-19:00).
Η εκθαμβωτική  γαλέρα των Ρωμαίων, η επιβλητική Πυραμίδα, και το Παραμυθένιο Παλάτι  με τον Πράσινο Δράκο είναι μερικά μόνο από τα εντυπωσιακά εκθέματα και παιχνίδια που θα εμπνεύσουν και φέτος τα παιδιά, ώστε να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη, δημιουργώντας συναρπαστικές ιστορίες και περιπέτειες. Το μαγευτικό ταξίδι στη διασκέδαση  ολοκληρώνεται στην  Πίστα των τηλεκατευθυνόμενων όπου μικροί και μεγάλοι ανεβάζουν την αδρεναλίνη τους στα ύψη, με τα αγαπημένα τους οχήματα.
Το Athens Metro Mall αναγνωρίζοντας τη διαχρονική αξία των παιχνιδιών PLAYMOBIL, σας προσκαλεί να γνωρίσετε από κοντά τις πιο διάσημες και καλοσχεδιασμένες φιγούρες παιχνιδιών, σ’ ένα μαγικό σκηνικό που θα μοιράσει αμέτρητα χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους!
Athens Metro Mall
Λεωφ. Βουλιαγμένης 276 Αγ. Δημήτριος,
210 9769444
Εργαστήρι Παραμυθιού: "Πώς άραγε ζωντανεύουν τα παραμύθια;" στο Golden Hall
"Πώς άραγε ζωντανεύουν τα παραμύθια;" είναι το σύντομο εκπαιδευτικό εργαστήρι από τον εικονογράφο Γιώργο Σγουρό που έχει ως στόχο τη μύηση των παιδιών στην μαγική τέχνη της εικονογράφησης μέσα από τρόπο άμεσο και δημιουργικό, μέσα από απλά βήματα και παραδείγματα.
Ο Γιώργος επιλέγει ένα διαφορετικό παραμύθι κάθε φορά ως θέμα του εργαστηρίου. Συνήθως κλασσικό ή παραδοσιακό. Επιλέγει ιστορίες με ήρωες διαχρονικούς και αγαπημένους. Με τρόπο διαδραστικό, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κάθε στάδιο αυτής της μοναδικής τέχνης. Από την σύλληψη της ιδέας μέχρι την υλοποίησή της με σχέδιο και χρώμα με δημιουργικό παιχνίδι! Χρησιμοποιώντας απλά σχήματα στην αρχή σχεδιάζει μαζί με τους ...μικρούς εικονογράφους τη μορφή των ηρώων ή των αντικειμένων από τα παραμύθια που επιλέγει.
Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου από τις 12 μέχρι τις 14 τα παιδιά θα απασχοληθούν με το παραμύθι "Ο βασιλιάς των πουλιών".
Τα παιδιά προτείνουν τις δικές τους δημιουργικές ιδέες. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου κάθε παιδί παίρνει ως αναμνηστικό δώρο μία εκτύπωση με την εικονογράφησή του προσαρμοσμένη ως εξώφυλλο του παραμυθιού που έχει επιλεγεί ως θέμα του εργαστηρίου.
Το εργαστήριο επισκέπτονται παιδιά διαφορετικής ηλικίας, είναι ανοιχτό σε όλους και απευθύνεται κυρίως σε ηλικίες από 4 έως 10 ετών.
Golden Hall
Κηφισίας 37Α, Μαρούσι
210 68 21 162

http://www.infokids.gr

Περισσότερα θέματα για έξοδο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)