Μυστικά για να οργανώσεις το διάβασμά σου για την εξεταστική

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Γεια σας αγαπημένοι μου φοιτητές και φοιτήτριες! Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε εσάς, που κοιμάστε και ξυπνάτε με το ίδιο άγχος, πώς να περάσετε όσο περισσότερα μαθήματα και να πάρετε επιτέλους το πολυπόθητο πτυχίο. Και εσείς όμως που συνεχίζετε και βλέπετε τις αγαπημένες σας σειρές, θα βρείτε παρακάτω το κίνητρο που σας λείπει για να κάνετε τον εαυτό σας και τους γονείς σας περήφανους.
1.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
Πάρε ένα χαρτί και ένα μολύβι και γράψε πάνω τις ημερομηνίες για τα μαθήματα που δίνεις. Κόλλησε το πάνω στο ψυγείο, στον καθρέφτη, στη ντουλάπα, ή βγαλτο φωτοτυπίες και κόλλησε το παντού στο σπίτι για να θυμάσαι ότι για ένα μήνα το μυαλό σου πρέπει να είναι στο διάβασμα!
2. ΜΑΖΕΨΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΥΛΙΚΟ.
Τώρα που επιτέλους θέλεις να διαβάσεις μετά από τις 100 υπενθυμίσεις, πρέπει να βρεις τις κατάλληλες σημειώσεις, τα σωστά βιβλία, ψάξε σελίδες στο ίντερνετ που θα σου παρέχουν τις πληροφορίες που χρειάζεσαι, ρώτα συμφοιτητές, και μαζέψε το υλικό που θα σου δώσει τις γνώσεις για να σκίσεις!
giphy
3. ΒΡΕΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
Μπορεί στο σπίτι οι συγκάτοικοι να είναι ανυπόφοροι, οι γονείς να μην σε αφήνουν σε ησυχία, ο μικρός σου αδερφός να σου σπάει τα νεύρα ή πολύ απλά να μην υπάρχει η σωστή ατμόσφαιρα για να στρωθείς για διάβασμα. Αν συμβαίνει αυτό, κανόνισε να βρεις μία ήσυχη καφετέρια στην περιοχή σου, πήγαινε στην βιβλιοθήκη της σχολής, στο σπίτι ενός φίλου, σε ένα ήσυχο πάρκο, οπουδήποτε μπορείς να συγκεντρωθείς και να μην σε ενοχλεί κανείς!
4. ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ
Έγραψες το πρόγραμμα, βρήκες την δύναμη να διαβάσεις, έχεις όλο το υλικό μπροστά σου, και αυτό που σου λείπει είναι τα εφόδια για να μπορέσεις να συνεχίσεις και να μην τα παρατήσεις μετά απο 30 λεπτά.                                                                         Τι θα χρειαστείς:
  • Καφέ/Τσάι
  • Redbull (σε περίπτωση που χρειαστείς έξτρα δύναμη και ενέργεια, αρκεί να μην το παρακάνεις)
  • Φαγητό (κάτι γρήγορο για να μην χρειαστεί να μαγειρεύεις για ώρες, αλλά και θρεπτικό. Μην ξεχνάς εύκολα σνακ είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.)
  • Υπενθύμιση στο κινητό σου για να κάνεις μικρά διαλείματα ανά μία ώρα και να φρεσκάρεις αυτα που έχεις διαβάσει, να κάνεις κάποιες διατάσεις για το σώμα σου, να περπατήσεις για λίγα λεπτά κτλ).
giphy
5. ΟΧΙ ΣΟΣΙΑΛ ΜΙΝΤΙΑ
Το ξέρεις πολύ καλά ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ο χειρότερος εχθρός για το διάβασμα. Ψάξε και βρες την δύναμη να αντισταθείς στο Facebook, Twitter, Instagram κτλ, και για να το καταφέρεις αυτό απενεργοποίησε όλες τις ειδοποιήσεις για να μην ακούγεται το beep κάθε πέντε λεπτά!
6. ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ
Επειδή δεν είσαι ρομπότ, το σώμα σου χρειάζεται ξεκούραση. Φρόντισε να κοιμάσαι και να ξεκουράζεις το μυαλό σου, καθώς ένας κουρασμένος εγκέφαλος αδυνατεί να συγκρατεί νέες πληροφορίες και θα πρέπει να διαβάζεις μία πρόταση 10 φορές για να μπορέσεις στο τέλος να καταλάβεις τι λέει. Θα χάσεις πολύτιμο χρόνο και το διάβασμα σου δεν θα είναι αποτελεσματικό. Αν είσαι πρωινός τύπος, κοιμήσου καλά το βράδυ για να έχεις όλη την μέρα μπροστά σου, ενώ αν ανήκεις στην κατηγορία με τους βαμπίρ, κλείσε τα παράθυρα και τις κουρτίνες και κοιμήσου τις ώρες που ο ήλιος έχει βγει για να μπορέσεις να αποδώσεις τις βραδινές ώρες!
source
7. ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Practice makes perfect, λένε οι φίλοι μας οι Άγγλοι και έχουν δίκιο. Κάνε μία επανάληψη όλα αυτά που έμαθες, και ακόμη αν τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, φρόντισε τουλάχιστον να ρίξεις έστω μία γρήγορη ματιά στις σημειώσεις σου πριν γράψεις.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)