Τεστ: Τι δείχνει για την προσωπικότητά σας το χρώμα που φοράτε περισσότερο;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0





Μαύρο
Το μαύρο από πολλούς θεωρείται το χρώμα της σοβαρότητας, της δύναμης και της οξυδέρκειας. Όσοι το προτιμούν για τη γκαρνταρόμπα τους, συνήθως είναι άνθρωποι φιλόδοξοι που βάζουν στόχους στη ζωή τους. Ταυτόχρονα όμως είναι ευαίσθητοι και συναισθηματικοί χαρακτήρες, αν και προσπαθούν να το κρύψουν. Στόχος τους είναι να αναδείξουν τα δυνατά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους και όχι της εμφάνισής τους. 

Καφέ

Ανήκει στην κατηγορία των γήινων χρωμάτων και συνήθως το επιλέγουν άνθρωποι που εμπνέουν εμπιστοσύνη, σεβασμό και δύναμη στους άλλους. Τους αρέσει η σταθερότητα και την επιδιώκουν με κάθε τρόπο. Ωστόσο, μπορεί να είναι λίγο συντηρητικοί, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι κακό.


Μπλε

Αν η γκαρνταρόμπα σας είναι μπλε, τότε έχετε αυτοπεποίθηση, οξυδέρκεια και είστε ο ορισμός της ήρεμης δύναμης. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτό είναι το χρώμα που πρέπει να φορούν οι υποψήφιοι στις συνεντεύξεις. Επιπλέον, εμπνέετε εμπιστοσύνη, ευγένεια και δίνετε την εντύπωση ενός εργατικού συναδέλφου και ενός τρυφερού συντρόφου. Η ισορροπία και η σταθερότητα είναι τα χαρακτηριστικά σας που κερδίζουν τους άλλους.

Πράσινο

Το πράσινο χρώμα προέρχεται από τη φύση, γι’ αυτό και συνδέεται με την ηρεμία. Τα άτομα που το προτιμούν, όχι γιατί είναι Παναθηναϊκοί αλλά γιατί τους αρέσει, είναι δραστήρια, κοινωνικά, τρυφερά και έχουν την τάση να βοηθούν τους συνανθρώπους τους όποτε το χρειάζονται.

Μοβ

Αν επιλέγετε το μοβ για τα ρούχα σας, τότε είστε δημιουργικοί, έχετε διορατικότητα αλλά και καλλιτεχνική φλέβα. Ταυτόχρονα όμως, όπως κάθε σωστός καλλιτέχνης, είστε ευαίσθητοι, παθιασμένοι με τα πράγματα που σας αρέσουν αλλά και λίγο... ονειροπόλοι και απρόβλεπτοι. Αυτά τα χαρακτηριστικά κάποιες φορές σας κάνουν από τους πιο εύκολους ανθρώπους και κάποιες άλλες, από τους πιο δύσκολους.

Κόκκινο

Υπάρχει κανείς που δεν έχει συσχετίσει το κόκκινο με το πάθος και τη δύναμη; Μάλιστα, πολλές γυναίκες το προτιμούν αν θέλουν να κατακτήσουν έναν άντρα και όχι άδικα- σχετική έρευνα αποδεικνύει ότι το κόκκινο είναι το χρώμα της αποπλάνησης με τους άντρες να μην μπορούν να του αντισταθούν. Έχετε ακόμα έναν λόγο, λοιπόν, να βάλετε κι εσείς το κόκκινο φουστάνι...

Το χρώμα του πάθους δίνει την αίσθηση ότι αυτός που το φοράει είναι ενθουσιώδης, ευχάριστος και γεμάτος ενέργεια. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να είναι λίγο εγωκεντρικός και να εξαρτάται από τους κοντινούς του ανθρώπους.

Κίτρινο

Το χρώμα του ήλιου, του γέλιου και της ευτυχίας. Το κίτρινο αυξάνει την σεροτονίνη που παράγει ο εγκέφαλός μας, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι μας φτιάχνει τη διάθεση. Είναι όμως και το χρώμα της συγκέντρωσης και της προσοχής, γι’ αυτό και πολλές ταμπέλες στον δρόμο είναι βαμμένες κίτρινες.

Όσοι το προτιμούν για τα ρούχα τους, είναι δραστήριοι, δημιουργικοί, περιπετειώδεις και τους αρέσει να ονειρεύονται και να εξερευνούν τον κόσμο!

Άσπρο

Συμβολίζει την ελευθερία και είναι συνώνυμο της αγνότητας και της απλότητας. Οι άνθρωποι που το προτιμούν είναι ελεύθερα πνεύματα και βλέπουν τη ζωή θετικά. Είναι οργανωτικοί, τους αρέσει να αρχίζουν κάτι καινούριο και επιδιώκουν την τελειότητα σε ό,τι κι αν κάνουν.

Ροζ

Το απαλό ροζ ταιριάζει σε ήρεμους και «ζεστούς» ανθρώπους. Εκείνοι που το προτιμούν, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, είναι αισιόδοξοι, δίκαιοι και αρκετά ρομαντικοί. Αποπνέουν μία έμφυτη ευγένεια και οικειότητα σε όποιον κι αν γνωρίσουν, κάτι που τους κάνει ιδιαίτερα αγαπητούς.

Πορτοκαλί

Είναι ένα ζεστό αλλά και έντονο χρώμα που ταιριάζει σε ανθρώπους δημιουργικούς, αισιόδοξους, φιλόδοξους, ενεργητικούς που δεν φοβούνται τις αλλαγές. Μπορεί να φαίνονται ιδιαίτεροι και εκκεντρικοί, ταυτόχρονα όμως ξέρουν να ζυγίζουν καταστάσεις και να αντιμετωπίζουν με σύνεση τα προβλήματά τους.

Γκρι

Είναι ιδιαίτερο, αφού δεν κατατάσσεται ούτε στα σκούρα ούτε στα ανοιχτά χρώματα και θεωρείται συνώνυμο της σταθερότητας. Αν έχετε αρκετά γκρίζα ρούχα, τότε μάλλον θέλετε να κυκλοφορείτε... ινκόγκνιτο και να παραμένετε αόρατοι. Το γκρι σημαίνει ότι είστε προσγειωμένοι, ακολουθείτε τους κανόνες, έχετε ωριμότητα και επιδιώκετε ηρεμία και σταθερότητα. Ωστόσο, μπορεί να γίνετε επικριτικοί, όταν βλέπετε ότι οι άλλοι προτιμούν να είναι πιο αυθόρμητοι και δεν ακολουθούν το παράδειγμά σας.

Φυσικά, μπορεί να έχετε αδυναμία σε περισσότερα από ένα χρώματα που βρίσκονται σ’ αυτή τη λίστα ή κάποια να τα προτιμάτε για εντελώς διαφορετικούς λόγους (π.χ. το μαύρο για να κρύψετε τις ατέλειες που δεν σας αρέσουν). Ακόμα κι αυτό κάτι δείχνει για την προσωπικότητά σας: ότι είστε πολυδιάστατοι, όπως και η εν λόγω κυρία...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)