5 απλές ασκήσεις γυμναστικής που μπορείς να κάνεις σπίτι σου και που θα μεταμορφώσουν γρήγορα το σώμα σου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Αναζητάς αποτελεσματικούς τρόπους να μεταμορφώσεις το σώμα σου; Υπάρχουν μερικές εξαιρετικές ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να πιάσεις τον τελικό σου στόχο.


Αυτές οι ασκήσεις είναι εύκολες αλλά αποτελεσματικές για την ενδυνάμωση του σώματός σου και ταυτόχρονα καίνε τις ανεπιθύμητες θερμίδες. Ωστόσο, δεν αρκεί να κολλήσεις σε αυτές τις ασκήσεις για ωραίο σώμα, θα πρέπει επίσης να τρως υγιεινά και να κοιμάσαι αρκετά. Μη χάνεις τον πολύτιμο χρόνο σου κάνοντας άλλες προπονήσεις, εδώ θα βρεις τις 5 ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να μεταμορφώσεις το σώμα σου σε χρόνο μηδέν και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να βγεις από το σπίτι!

Πήδα σκοινάκι

σχοινάκι-ασκήσεις-κάψιμο-λίπους
Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες σκοινάκι; Ίσως όταν ήσουν κοριτσάκι. Το σκοινάκι είναι μια φτηνή και εύκολα “φορητή” άσκηση που μπορείς να κάνεις σχεδόν παντού. Με αυτή την προπόνηση καις περισσότερες θερμίδες το λεπτό απ’ ότι με οποιαδήποτε άλλη. Άρχισε να πηδάς για μια τέλεια άσκηση και άφθονη διασκέδαση. Ένα από τα καλύτερα θέματα με το σκοινάκι είναι πως μπορείς να το γυμναστείς μαζί με τα παιδιά σου. Επιπλέον, το σκοινάκι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να βρεις τη φόρμα σου κάνοντας μια πολύ αποτελεσματική αεροβική άσκηση ακόμη κι όταν δεν είσαι στο χώρο σου. Απλά βάλε το σκοινάκι στην τσάντα σου και δεν χρειάζεται να ψάχνεις το κοντινότερο γυμναστήριο.

Βαθιά Καθίσματα

3. Κάθισμα πλιέ με βάρος
Τα καθίσματα είναι μια σύνθετη άσκηση για όλο το σώμα που ασκεί περισσότερες από μία μυϊκές ομάδες. Αυτή η δυνατή άσκηση βοηθά στην τόνωση των γλουτών σου, δυναμώνει το σώμα και καίει πολλές θερμίδες. Για να αυξήσεις την καύση θερμίδων και να ανεβάσεις τους καρδιακούς σου παλμούς, μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις καθίσματα με αναπήδηση. Ή μείνε σε θέση καθίσματος με βαράκια τα χέρια για να αυξήσεις την ένταση και για να νιώσεις το κάψιμο.
Το να κάνεις τακτικά καθίσματα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να μεταμορφώσεις το σώμα σου αλλά και να βελτιώσεις τη σωματική σου υγεία. Αν κάνεις καθιστική ζωή στη δουλειά ή στο σπίτι, έχεις υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρές ασθένειες. Γιατί να μην κάνεις μερικά καθίσματα όσο περιμένεις να τελειώσει το μαγείρεμα του φαγητού, να βράσει το νερό στο μπρίκι ή να ανοίξει ο υπολογιστής σου; Μερικές φορές η πολυπραγμοσύνη είναι εξαιρετικό πράγμα!


Πους απς

Σήκωσε σίδερο
Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να κάνουν πους απς καθώς αυτή η άσκηση είναι λίγο πιο δύσκολη στην εκτέλεσή της, μπορεί όμως να κάνει θαύματα για το σώμα σου. Υπάρχουν αρκετές διαφορετικές εκδοχές των πους απς που γυμνάζουν διαφορετικούς μύες στους ώμους και τα χέρια. Δοκίμασε να δοκιμάζεις διαφορετικές ασκήσεις πους απς για να μειώσεις τον κίνδυνο να βαρεθείς με αυτή την άσκηση. Τα πους απς είναι μια άσκηση που δεν γυμνάζει μόνο το επάνω μέρος του σώματός σου αλλά επικεντρώνεται και στον κορμό. Κάνε πους απς μερικές μέρες την εβδομάδα και θα δεις γράμμωση στα χέρια σου και συνολική μεταμόρφωση στο σώμα σου. Επιπλέον, τα πους απς είναι καλά για την καρδιά και την καρδιαγγειακή σου υγεία ενώ αυτή η άσκηση βοηθά να βελτιώσεις τη στάση σου. Απλά βεβαιώσου ότι τα κάνεις σωστά – μάθε να κάνεις πους απς με την πλάτη σου ίσια για να μειώσεις τον πόνο στην πλάτη και να αποφύγεις την ένταση στην πλάτη σου.

Προβολές

Προβολές Μπροστά Κίνηση Α.
Για να τονώσεις τους μύες στα πόδια σου δοκίμασε να κάνεις προβολές. Οι προβολές σου δίνουν τόσο εκπληκτικά αποτελέσματα επειδή απομονώνουν κάθε πόδι, βοηθώντας στη μεταμόρφωση του σώματός σου. Για να προσθέσεις λίγη αεροβική και να αυξήσεις την ένταση, κάνε μερικές προβολές με άλμα. Για καλύτερα αποτελέσματα, σου προτείνουμε να κάνεις 3 σετ από 10 προβολές τη μέρα. Καθώς οι προβολές είναι μια πολύ αποτελεσματική άσκηση για ενδυνάμωση, γράμμωση και χτίσιμο μερικών μυϊκών ομάδων, γιατί να μην τις κάνεις κάθε μέρα; Ακόμη κι αν έχεις ένα σούπερ γεμάτο πρόγραμμα, μπορείς και πάλι να βρεις χρόνο για να κάνεις μερικές προβολές. Σταμάτα να βρίσκεις δικαιολογίες και άρχισε να γυμνάζεσαι για να μεταμορφώσεις το σώμα σου σήμερα.
Κοιλιακοί
crunches
Ξάπλωσε με την πλάτη σου να ακουμπάει στο έδαφος και τα πόδια σου λυγισμένα και τα χέρια σου διπλωμένα στο στήθος σου ή για μεγαλύτερη δυσκολία, δίπλα από το κεφάλι σου. Είναι πολύ σημαντικό για την υγεία της σπονδυλικής σου στήλης να υπάρχει συνεχής επαφή του κάτω μέρους της πλάτης σου με το έδαφος. Ανύψωσε το σώμα σου ώστε να απομακρυνθούν οι ώμοι σου από το έδαφος αλλά να κρατάς το σαγόνι σου μακρυά από το στήθος σου, ώστε ο λαιμός σου να βρίσκεται σε ευθεία με την σπονδυλική σου στήλη. Μετά επέστρεψε στην αρχική σου θέση. Αυτή είναι μια επανάληψη. Εκτέλεσε 2-3 σετ των 10-15 επαναλήψεων.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)