Συνταγή για σπιτικά εκλέρ

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Για τη ζύμη θα χρειαστείτε:
4 κ.σ. ‏βούτυρο
1 φλιτζ. τσαγιού ‏νερό
λίγο ‏αλάτι
1 κ.σ. ‏ζάχαρη
1 φλιτζ. ‏αλεύρι
4 ‏αυγά
1 ‏αυγό χτυπημένο

Για την κρέμα θα χρειαστείτε:
1 κιλό ‏γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη
4 κ.σ. ‏κορν φλάουρ
2 κ.σ. ‏αλεύρι
3 κ.σ. ‏βιτάμ
1 ‏βανίλια

Για το γλάσο θα χρειαστείτε:
100 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
100 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.σ. ‏βιτάμ


Εκτέλεση

Για τη ζύμη
  • Βάζετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο το αλάτι το νερό και το βράζετε για 2 λεπτά.
  • Προσθέτετε τη ζάχαρη και βράζετε αλλά για 2 λεπτά.
  • Χαμηλώνετε την φωτιά και ρίχνετε το αλεύρι.
  • Ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει και να μαζευτεί γύρω από την κουτάλα.
  • Το μεταφέρετε σε γυάλινο μπολ και το αφήνετε να σταθεί 3 λεπτά.
  • Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά μέχρι να ενωθούν καλά με την ζύμη.
  • Βάζετε στο κορνέ  ζύμη και τη τοποθετείτε σε λαδόκολλα στο ταψί τα αλείφετε με κρόκο τα αφήνετε 20 λεπτά να σταθούν.
  • Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Στην συνέχεια δεν τα βγάζετε τα αφήνετε αλλά 45 λεπτά στο φούρνο με λίγο ανοιχτή την πόρτα (βάζετε μια πετσέτα).

Για την κρέμα
  • Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και ύστερα διαλύετε το κορν φλάουρ με το αλεύρι σε ένα φλιτζάνι τσαγιού που βγάλετε από το ένα κιλό το ρίχνετε μέσα στο γάλα.
  • Μόλις πήξει κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε τη βανίλια, το βιτάμ και 2 κρόκους!

Για το γλάσο
  • Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνετε σε μπολ που έχετε την σοκολάτα.
  • Διαλύουμε το βιτάμ και το ρίχνετε και αυτό μέσα.
  • Για τη συναρμολόγηση
  • Παίρνετε το εκλερ το κόβετε στη μέση και γεμίζετε με κρέμα.
  • Ύστερα το βουτάτε στο γλάσο απο την επάνω μεριά!


Περισσότερες συνταγές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)