Ψυχολογικό τεστ: Ποιοι δεν είναι οικογένεια στην εικόνα; Δες τι σημαίνει για εσένα η επιλογή σου!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Ένα ψυχολογικό τεστ που αξίζει να κάνεις…
Αυτό το ψυχολογικό τεστ θα αποκαλύψει πώς οι δικές σου πρώτες σχέσεις, με ποιον άλλον φυσικά πέρα από την οικογένειά σου, διαμόρφωσαν την προσωπικότητά σου.
Κοίτα, λοιπόν, προσεκτικά την παραπάνω εικόνα. Ποια οικογένεια πιστεύεις ότι δεν είναι στ’ αλήθεια οικογένεια; Μην κάτσεις να το σκεφτείς πάρα πολύ. Πήγαινε με το ένστικτό σου και την πρώτη αίσθηση που σου δημιούργησαν οι εικόνες.

Απάντηση:

Οικογένεια Νο1


Αν η απάντηση που έδωσες ήταν η οικογένεια #1 μάλλον δεν είσαι άτομο που προσανατολίζεται προς την οικογενειακή ζωή, τουλάχιστον όχι με την παραδοσιακή έννοια του όρου. Θεωρείς τους φίλους αληθινή σου οικογένεια και το να τους βοηθάς ή να είναι καλά η σχέση σου μαζί τους σε κάνει χαρούμενο. Πάντα προσπαθείς να φέρεις κάτι θετικό στις ζωές των άλλων. Ίσως μεγάλωσες χωρίς ισχυρό πατρικό πρότυπο και γι’αυτό πάντα προσπαθείς να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς για τους ανθρώπους που σε χρειάζονται – όπως έκανε και η μαμά σου.
Η οικογένεια της φωτογραφίας μπορεί να μην είναι η πιο χαρούμενη και πάλι όμως είναι οικογένεια. Η μητέρα προφανώς νοιάζεται για το παιδί της, κρατώντας το χέρι του και προστατεύοντάς το από τον «αδιάφορο» πατέρα. Δεν θες οι άλλοι να μεγαλώσουν όπως εσύ, γι’αυτό επέλεξες την συγκεκριμένη οικογένεια ως «ψεύτικη».

Οικογένεια Νο2




Αν απάντησες την οικογένεια #2 είσαι άτομο που αγαπάει ιδιαίτερα τον θεσμό της οικογένειας. Δεν υπάρχει για σένα κάτι πιο σημαντικό από την οικογένειά σου. Πιστεύεις στις σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις που στηρίζονται στην εμπιστοσύνη και την αφοσίωση. Βάζεις πρώτα τις ανάγκες της οικογένειάς σου, μερικές φορές αφήνοντας πίσω τις δικές σου, αρκεί να κάνεις χαρούμενους τους δικούς σου.
Μάλλον παρατήρησες ότι οι άνθρωποι της φωτογραφίας δεν μοιάζουν πολύ με οικογένεια. Οι ενήλικες δεν δίνουν σημασία στο παιδάκι και το ίδιο δεν προσπαθεί να κρατήσει το χέρι τους. Θα μπορούσαν να είναι και ένα γκρουπ αγνώστων που περπατούν μαζί. Καθώς είσαι άνθρωπος της οικογένειας, παρατήρησες την ψεύτικη οικογένεια αμέσως.

Οικογένεια Νο3



Αν η απάντηση σου είναι η οικογένεια #3 μάλλον προέρχεσαι από μια δυσλειτουργική οικογένεια. Εξαιτίας της τραυματικής παιδικής σου ηλικίας, έχεις δυσκολία στο να εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους. Είσαι αγχώδης και το να επικοινωνείς με τους άλλους μερικές φορές σου φαίνεται πολύ δύσκολο. Συνεχώς ανησυχείς για το μέλλον και έχεις την τάση να τα παρασκέφτεσαι.
Οι άνθρωποι στην φωτογραφία είναι μια αγαπημένη και χαρούμενη οικογένεια. Οι γονείς σχεδόν αγκαλιάζονται καθώς περπατάνε και ο πατέρας κρατάει το χέρι του παιδιού. Το ότι έχεις μεγαλώσει σε δυσλειτουργική οικογένεια έχει διαμορφώσει τις αντιλήψεις σου με συγκεκριμένο τρόπο και σε έχει κάνει καχύποπτο με τις υγιείς σχέσεις. Δεν πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο υπάρχει στ’αλήθεια και γι’αυτό επέλεξες την συγκεκριμένη οικογένεια.

Πηγή: brightside , https://frapress.gr

Περισσότερα τεστ εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)