Συνταγή για παγωτό Bueno με Nutella

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Ένα υπέροχο παγωτό Kinder Bueno για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Kinder Bueno. Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό παγωτό.

Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. Nutella
  • 250 γρ. γάλα φουντουκιού
  • 4 κρόκους αβγών
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 4 μπάρες σοκολάτας Kinder Bueno σε κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μικρό κατσαρόλι ζεσταίνετε 3 κ.σ. γάλα, προσθέτετε 50 γρ. Noutella και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάτε τους 4 κρόκους αβγών με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν και γίνει μια αφράτη κρέμα. Ρίχνετε μέσα στο μπολ και το ζεστό μείγμα γάλα-Nutella και τα ανακατεύετε. Τέλος προσθέτετε και το υπόλοιπο γάλα και τη κρέμα γάλακτος και τα χτυπάτε καλά με αβγογδάρτη ή μίξερ χειρός ώστε να έχετε πλήρως ομογενοποιημένα υλικά.
  3. Βάζετε το μεταλλικό μπολ στη κατάψυξη να παγώνει. Κάθε μισή ώρα το βγάζετε και το χτυπάτε για να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι.
  4. Μόλις έχετε ένα μαλακό παγωτό, προσθέτετε τα 100 γρ. Nutella [*] -σε θερμοκρασία δωματίου ή λιωμένη μπεν μαρί ή για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων να μαλακώσει- και τα θρυμματισμένα κομμάτια από τις 2 μπάρες Kinder Bueno και ανακατεύετε με μια μεταλλική κουτάλα. Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για 2-3 ώρες [ανάλογα με το καταψύκτη σας]. Όταν σερβίρετε, γαρνίρετε με θρυμματισμένα κομμάτια από τις 2 υπόλοιπες μπάρες και με Nutella μαλακωμένη.
[*] Κρατήστε προαιρετικά λίγη από τη Nutella ή χρησιμοποιήστε extra Nutella για γαρνίρισμα όταν σερβίρετε.
1111

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)