Αντιμετώπισε με δύναμη και υπομονή την ανεργία!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0





Η ανεργία οδηγεί καθημερινά νέους ανθρώπους σε αγχώδεις διαταραχές, στεναχώρια, αδυναμία κάλυψης των βασικών βιοτικών αναγκών. Η εργασία αποτελεί ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα που εξυψώνει τον άνθρωπο και τον κοινωνικοποιεί και για αυτό το λόγο η στέρησή της απειλεί την ψυχική υγεία μας.
Πώς θα μπορούσε ένας άνθρωπος να προστατεύσει την ευαίσθητη ψυχολογία του όταν έρχεται αντιμέτωπος με την ανεργία;
  • Βγάζε από μέσα σου πάντοτε κάθε αρνητικό συναίσθημα. Μίλησε ανοιχτά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις και την αγωνία σου για την εύρεση εργασίας σε ένα κοντινό σου πρόσωπο ή απευθύνσου σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας. Άφησε τη στεναχώρια σου να βγει προς τα έξω και αποδεσμεύσου από το αίσθημα της ενοχής.
  • Απευθύνσου στο δήμο της περιοχής που διαμένεις και μένε πάντοτε ενήμερος για όλες τις νέες προκηρύξεις και διαγωνισμούς που εκείνη διοργανώνει.
  • Να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου: Ίσως ακούγεται οξύμωρο επειδή ένας άνθρωπος άνεργος έχει χρόνο άπλετο να αφιερώνει στον εαυτό του(!) , αλλά δε μιλάμε για το χρόνο που αποσκοπεί στην εύρεση εργασίας. Καλό θα ήταν λοιπόν, ο άνεργος άνθρωπος αφού έχει ελεύθερο χρόνο να ασχοληθεί και με άλλες δραστηριότητες (ένα παλιό χόμπι, ένα άθλημα), να αφιερώνει περισσότερο χρόνο σε φίλους και σε οικογένεια, αντί να τα περιορίζει, να γυμνάζεται ή να ασχοληθεί με δραστηριότητες (θέατρο, χορό), οι οποίες παρέχονται και από τους δήμους κάθε περιοχής, μέχρι να βρεθεί και η εργασία που τόσο αποζητά.
  • Οριοθέτησε ένα χρόνο στον οποίο θα ψάχνεις καθημερινά για εργασία. Ας μην είναι η αναζήτηση εργασίας ο μοναδικός σκοπός και στόχος ζωής.
Ο άνεργος άνθρωπος οφείλει να οπλιστεί με δύναμη, αυτοπεποίθηση και υπομονή. Τα όμορφα πράγματα στη ζωή έρχονται τις περισσότερες φορές τη στιγμή που δεν τα περιμένουμε!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)