ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

18/5/18

Εκδρομές για σαββατοκύριακα κοντά στη θάλασσα

Στο Κυπαρίσσι

Μια από τις πιο άγνωστες γωνιές της Πελοποννήσου, είναι ό,τι πρέπει για ρομαντικά σαββατοκύριακα, για όσους θέλουν να κρυφτούν απ’ όλους και απ’ όλα, και για εσάς που η χαρά της ανακάλυψης και του καινούριου ξεπερνά εκείνη της εκδρομής καθεαυτής. 


Φωτό: dinosmichail | Shutterstock

Το Κυπαρίσσι, λοιπόν, φωλιασμένο ανάμεσα στις πλαγιές του Πάρνωνα που υψώνονται πίσω του και τα νερά του Μυρτώου που απλώνονται μπροστά του, έχει στενά δρομάκια που μόλις και μετά βίας χωράνε ένα αυτοκίνητο και παραδοσιακά σπίτια που δεν είναι ακριβώς νησιώτικα, αλλά ούτε και αντιπροσωπευτικά δείγματα αρχιτεκτονικής ηπειρωτικού χωριού: Κατάλευκα, κάποια με γαλάζια παραθυρόφυλλα, όλα με κόκκινα κεραμίδια, πολλά με εντυπωσιακές καμάρες. Ο χρόνος εδώ κυλά αργά, και διακόπτεται μόνο για τις πρώτες μας βουτιές στις μεγάλες παραλίες της Αγίας Κυριακής και της Μεγάλης Άμμου, με τα πολύχρωμα βότσαλα, τα κρυστάλλινα νερά και την πανοραμική θέα στον παραλιακό οικισμό. 

Στη Λίμνη Ευβοίας

Είναι, κατά κοινή ομολογία, το ομορφότερο χωριό της Εύβοιας: Η Λίμνη, που δεν έχει λίμνη αλλά θάλασσα, με τις κατακόκκινες κεραμιδοσκεπές που στολίζουν τα λευκά σπιτάκια της, τη μεγάλη παραλιακή περαντζάδα που είναι ιδανική για απογευματινά ουζάκια πλάι στο κύμα, και τη μικρή βοτσαλωτή παραλία στην άκρη του χωριού που ενθαρρύνει τα πρώτα μας πλατσουρίσματα.


Φωτό: Lefteris Papaulakis | Shutterstock

Αν είστε από εκείνους που παίρνουν την υπόθεση «μαγιάτικες βουτιές» στα σοβαρά, η ωραιότερη ίσως παραλία στα πέριξ της Λίμνης είναι εκείνη των Ροβιών, με τη μεγάλη αμμουδιά και τα ρηχά νερά της. Αν ξεμακρύνετε λίγο (και η αλήθεια να λέγεται, η Βόρεια Εύβοια προσφέρεται για… αυτοκινητάδες και εξερευνήσεις) οι παραλίες της χερσονήσου της Λιχάδας, και ιδιαίτερα τα Γιάλτρα, το Γρεγολίμανο και ο Άγιος Γεώργιος, συνδυάζουν το βαθύ γαλάζιο των νερών με το πράσινο των δέντρων που φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα.

Στο Γαλαξίδι

Θα μοιάζει σαν νησί, αλλά δεν θα είναι νησί. Θα το βρείτε δυο ώρες και λίγο μακριά από την Αθήνα, και θα σας βάλει σε πειρασμό να επιχειρήσετε τις πρώτες σας βουτιές σε ζεστά (σε σχέση με εκείνα του Αιγαίου) νερά, από τις λιλιπούτειες αμμουδιές κάτω από το πευκοδάσος του. Το δυνατό του χαρτί, βέβαια, είναι η αρχοντική του αύρα, τα πλακόστρωτα καλντερίμια του που είναι ιδανικά για απογευματινές βόλτες ανάμεσα σε επιβλητικά καπετανόσπιτα, η παραλιακή του περαντζάδα και οι θαλασσινοί μεζέδες που απολαμβάνονται ιδανικά σε τραπεζάκια πλάι στο κύμα. 


Φωτό: George Antonatos | Shutterstock

Στην Πύλο

Έχει και η Πελοπόννησος τις νησιώτικες γωνιές της, τι νομίζατε; Να, η Πύλος, ας πούμε, με τα λευκά σπιτάκια της να σκαρφαλώνουν αμφιθεατρικά το λοφάκι πάνω από τον κόλπο που έχει το όνομά της, σκεπασμένα με κόκκινα κεραμίδια, και «προστατευμένα» από το θρυλικό Νιόκαστρο. Εδώ θα εξερευνήσετε το οθωμανικό κάστρο, που απολαμβάνει πανοραμική θέα στη θάλασσα, θα κάνετε την βαρκάδα μέχρι τη Σφακτηρία, και θα πιάσετε τραπεζάκι για ουζάκι και μεζέ κάτω από τα πλατάνια στην Πλατεία των Τριών Ναυάρχων. 


Φωτό: Nick Pavlakis | Shutterstock

Στα πέριξ, θα βολτάρετε στην παραλιακή περαντζάδα και τα ταβερνάκια της Γιάλοβας, και θα επιχειρήσετε τις πρώτες σας βουτιές στα παγωμένα νερά μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες, και πιο όμορφες, παραλίες της Ελλάδας, την ξακουστή Βοϊδοκοιλιά.


http://www.in2life.gr

Περισσότερες εκδρομές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2018 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger