Συμβουλές για δημιουργική σκέψη

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Σχεδόν όλες οι μεγάλες ιδέες ακολουθούν μια παρόμοια δημιουργική διαδικασία και αυτό είναι ένα από εκείνα τα ενημερωτικά άρθρα που εξηγούν πώς λειτουργεί αυτή η διαδικασία.

Η κατανόηση αυτού είναι σημαντική επειδή η δημιουργική σκέψη είναι μία από τις πιο χρήσιμες δεξιότητες που μπορείτε να αποκτήσετε. Σχεδόν κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζετε στη δουλειά και στη ζωή μπορεί να ωφεληθεί από δημιουργικές λύσεις, πλευρικές σκέψεις και καινοτόμες ιδέες.

Για μια πιο δημιουργική σκέψη ακολουθήστε αυτά τα 5 βήματα


Ο καθένας μπορεί να μάθει να είναι δημιουργικός χρησιμοποιώντας αυτά τα πέντε βήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το να είστε δημιουργικοί είναι εύκολο. Η αποκάλυψη της δημιουργικής ιδιοφυΐας σας απαιτεί θάρρος και εξάσκηση.

 μάθετε πως να είστε δημιουργικοί
Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση σε πέντε βήματα θα πρέπει να συμβάλει στην απομυθοποίηση της δημιουργικής διαδικασίας και να φωτίσει την πορεία προς έναν πιο καινοτόμο τρόπο σκέψης.

1. Συλλογή νέου υλικού


Αρχικά, μαθαίνεις. Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου εστιάζετε στην εκμάθηση ειδικού υλικού που σχετίζεται άμεσα με το έργο σας αλλά και στην εκμάθηση γενικού υλικού με το να ενθουσιαστείτε με ένα ευρύ φάσμα ιδεών.

2. Δουλέψτε το υλικό στο μυαλό σας


Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, εξετάζετε όσα έχετε μάθει βλέποντας τα γεγονότα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και να πειραματιστείτε με την τοποθέτηση διαφόρων ιδεών μαζί.
 καταγράψτε και αναλύστε το υλικό στο μυαλό σας

3. Βγείτε μακριά από το πρόβλημα


Στη συνέχεια, καλό είναι να θέσετε το πρόβλημα εντελώς έξω από το μυαλό σας και να πάτε να κάνετε κάτι άλλο που σας διεγείρει και σας ενεργοποιεί.

4. Αφήστε την ιδέα σας να επιστρέψει σε εσάς


Κάποια στιγμή, αλλά μόνο αφού σταματήσετε να σκέφτεστε, η ιδέα σας θα επιστρέψει σε εσάς με μια λάμψη διορατικότητας και ανανεωμένης ενέργειας.

5. Σχεδιάστε και αναπτύξτε την ιδέα σας με βάση τα σχόλια


Για να πετύχετε κάποια ιδέα, πρέπει να την απελευθερώσετε στον κόσμο, να την υποβάλετε σε κριτική και να την προσαρμόσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.
 συζητήστε την ιδέα σας με άλλους και ζητήστε τα σχόλια και την γνώμη τους
Η δημιουργική διαδικασία είναι η πράξη της δημιουργίας νέων συνδέσεων μεταξύ των παλαιών ιδεών. Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι η δημιουργική σκέψη είναι η διαδικασία της αναγνώρισης των σχέσεων μεταξύ των εννοιών.

Πολύ απλά, το να είναι κάποιος δημιουργικός δεν σημαίνει απαραίτητα να είναι το πρώτο ή το μόνο άτομο που σκέφτεται μια ιδέα. Συχνότερα, η δημιουργικότητα αφορά στη σύνδεση ιδεών. Και για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται πίεση, αλλά χαλάρωση.

Για αυτό λοιπόν χαλαρώστε με όποιον τρόπο σας αρέσει, π.χ. απολαμβάνοντας ένα ποτήρι από τα υπέροχα λευκά κρασιά της αρεσκείας σας, και "εξασκηθείτε" στην απόκτηση μιας πιο δημιουργικής σκέψης. 


Μίνα Κοκορέλη, wineoutlet.gr

Περισσότερες συμβουλές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)