8 παιδικά βιβλία για το καλοκαίρι

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0







Άκικο Αστέρη: Το εργοστάσιο των κακών ονείρων, του Alessandro Gatti

Hλικίες: 7+

 Ένα εξαιρετικό βιβλίο από τον συγγραφέα Alessandro Gatti που απευθύνεται σε παιδιά ηλικιών 7 ετών και άνω.  Το βιβλίο ανήκει στη σειρά τα «Συμμαθητάκια», μια παρέα παιδιών με τις δικές τους ιδιαίτερες προσωπικότητες που λύνουν μυστήρια και αντιμετωπίζουν τον φοβερό διευθυντή σχολείου Φοίβο Φοβέρα. Στο συγκεκριμένο βιβλίο  η Άκικο  είναι το κορίτσι που ξέρει τα πάντα! Έχει μια περίεργη εξήγηση για ό,τι συμβαίνει γύρω της. Όταν ο ξάδερφος της, Ντρούλης  δείχνει να μην πείθεται για τις εξηγήσεις της, η Άκικο αποφασίζει να του αποδείξει τη θεωρία της για το που φτιάχνονται οι εφιάλτες με μια περιπετειώδη εξερεύνηση μέσα στη νύχτα.



Επιστήμονες για κλάματα, της Ντομένικα Λουτσάνι

Ηλικίες: 9-11






 Πρωταγωνιστές είναι μια παρέα παιδιών που ευελπιστούν στο μέλλον να γίνουν διάσημοι επιστήμονες που όλοι θα θαυμάζουν για τις ανακαλύψεις τους. Στήνουν μια ομάδα ερευνών και ξεκινούν τα πειράματά τους στο σπίτι του Αλμπέρτο, στο σχολείο και τα αποτελέσματα είναι… καταστροφικά! Γονείς και δάσκαλοι είναι έξαλλοι μαζί τους και προσπαθούν να τους χωρίσουν με τιμωρίες. Όταν φτάνουν στο σημείο να  σκέφτονται να διαλύσουν την ομάδα τους, ένα γεγονός θα φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές όλων. Ένα χιουμοριστικό βιβλίο που διδάσκει την δύναμη της φιλίας και την αξία της προσπάθειας.




Τα μαλλιά του Όλιβερ, του Θοδωρή Τσεκούρα

Ηλικίες: 3-8






Ένα παράξενο παιδί, ο Όλιβερ, έχει για μαλλιά καταπράσινα φύλλα και όταν στενοχωριέται ή χαίρεται, αυτά αλλάζουν χρώματα. Μέσα από το βιβλίο αυτό τα παιδιά μαθαίνουν να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και τη σημασία του να μπορούν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους ελεύθερα, χωρίς φόβο.




Το αγόρι-χρυσόψαρο, του Τόμσον Λίσα

Ηλικίες: 10+






Ο Μάθιου είναι ένα παιδί σαν όλα τ’αλλα μόνο που δεν αντέχει τρία πράγματα. Πρώτον τα μικρόβια, δεύτερον να βγαίνει έξω απ’το σπίτι και τρίτον να απογοητεύει τους γονείς του. Όταν όμως, ο μικρός Τέντι, ο γείτονάς του, εξαφανίζεται και όλη η γειτονιά αναστατώνεται, ο Μάθιου είναι ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει. Μέσα από αυτή την περιπέτεια και καθώς ξεδιπλώνει το κουβάρι του μυστηρίου ο Μάθιου μαθαίνει να αντιμετωπίζει τις φοβίες του. 




Μορτίνα, της Cantini Barbara

Ηλικίες: 7+







Ένα κορίτσι διαφορετικό από τα άλλα, ένα κορίτσι που είναι… ζόμπι και ζει με την παράξενη οικογένειά της στην Ξεπεσμένη Έπαυλη. Το μόνο που θέλει είναι να μπορεί να παίζει με άλλα παιδιά, αλλά, η οικογένειά της  το απαγορεύει. Την ημέρα του Χαλοουίν, όμως, η Μορτίνα πραγματοποιεί το όνειρό της. Τι θα γίνει όταν οι καινούριοι της φίλοι ανακαλύψουν ότι δεν είναι μεταμφιεσμένη;




Δύο Ντετέκτιβ και μισός, της Palmiola Isaac

Ηλικίες: 7+








O Ντιέγκο και η Τζούλια πραγματοποιούν την μεγάλη τους επιθυμία και αποκτούν ένα σκυλάκι. Όμως την πρώτη μέρα που το βγάζουν βόλτα, κάποιος το απαγάγει. Οι δύο ήρωες αποφασίζουν να βρουν τον Σέργουφ και η περιπέτεια ξεκινάει.




Πένι Πέπερ, του Ουλρίκε Ράιλανς

Ηλικίες: 9+







Οι περιπέτειες της Πένι Πέπερ έχουν πολύ χιούμορ και σασπένς. Η 10χρονη Πένι, λοιπόν, αναλαμβάνει χρέη μικρής ντεντέκτιβ και προσπαθεί να λύσει τα μυστήρια που ξεφυτρώνουν μπροστά της. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, αναγκάζεται να αναλάβει δράση στο πάρτι μιας συμμαθήτριάς της...




Το κουτί της Ιζόλδης, της Έλενας Αρτζανίδου

Ηλικίες: 7-8







Ένα βιβλίο που μιλάει για τη σωστή χρήση της τηλεόρασης μέσα από την μικρή ηρωίδα Ιζόλδη. Η Ιζόλδη κάποτε λάτρευε να παίζει με τον σκύλο της τον Φούσκα, να πηγαίνει βόλτες με τον μπαμπά της και να μιλάει με την μαμά της. Όλα όμως άλλαξαν όταν συνάντησε το μαγικό κουτί.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)