Πού να κάνω ελεύθερο κάμπινγκ ανενόχλητος;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0





Εάν ψάχνεις μέρη στην Ελλάδα για να κάνεις ελεύθερο καμπινγκ χωρίς να φοβάσαι εάν θα έρθουν να σου κατεβάσουν τη σκηνή ή θα σε κυνηγήσει κάποιος να ξέρεις ότι υπάρχουν αρκετές επιλογές!

Ας τα δούμε λοιπόν!

1.Ικαρία – Νας

Στο Λιβάδι είναι το οργανωμένο και στον Να κάνουν ελεύθερο καμπινγκ οι γκρούβαλοι όπως λένε και οι ντόπιοι. Η ταβέρνα δεν είναι εύκολα προσεγγίσιμη, αν και είναι ακριβώς από πάνω σου. Απλά πρέπει να ανέβεις αρκετά σκαλιά για να την προσεγγίσεις. Εάν έχεις αμάξι θα ήταν ιδανικό να το πάρεις λόγω των μεγάλων αποστάσεων στο νησί και φυσικά το γεγονός ότι ο Νας είναι απομακρυσμένος οπότε στον γυρισμό θα είναι δύσκολο να βρεις οτοστόπ.
Ωστόσο είναι πολύ συχνό φαινόμενο όσοι μένουν στον Να να παίρνουν μαζί sleeping bag και να ρίχνουν έναν ύπνο στα πανηγύρια.

2. Παχιά Άμμος – Νίσυρος

Η Νίσυρος είναι σίγουρα ένα ιδιαίτερο νησί. Στην Παχιά Άμμο θα μπορέσεις να κάνεις ανενόχλητος ελεύθερο κάμπινγκ. Στα δέκα λεπτά περπάτημα θα βρεις το ταβερνάκι Όασις που έχει εξαιρετικές τιμές. Η παραλία απέχει περίπου δέκα χιλιόμετρα από το Μανδράκι, ο δρόμος είναι μέχρι ένα σημείο ασφαλτοστρωμένος, εν συνεχεία χωματόδρομος και στο τέλος –μετά το πάρκινγκ όπου θα αφήσετε το αυτοκίνητο– μονοπάτι, το οποίο θα χρειάζεστε περί τα δέκα λεπτά κάθε φορά που θέλετε να το διασχίσετε.

3. Έριστος – Τήλος

Η Έριστος της Τήλου διαθέτει ντους, τουαλέτες και κάδους σκουπιδιών, ευγενική παραχώρηση του δήμου στους ελεύθερους κατασκηνωτές.
Η ίδια η παραλία διαθέτει χρυσαφένια άμμο, βαθυγάλαζα νερά, αλλά και παραδοσιακά ταβερνάκια και μίνι μάρκετ που εγγυώνται ότι δεν θα σας λείψει τίποτα.

4. Κάλαμος – Λευκάδα

Ο Κάλαμος είναι ένα μικρό νησάκι νότια της Λευκάδας, με πεύκα που φτάνουν ως το κύμα και τιρκουάζ ιόνια νερά. Είναι ιδανικό για ελεύθερο κάμπινγκ, ακριβώς γιατί ο περισσότερος κόσμος αγνοεί την ύπαρξή του

5. Ελαία – Μεσσηνία

Η Μεσσηνία έχει άπειρα σποτάκια για να κάνεις ελεύθερο κάμπινγκ, η Ελαία είναι το πιο γνωστό. Όπως το Ιόνιο έτσι και η Πελοπόννησος έχουν πολύ φύση επομένως τα γαλάζια νερά και η σκιά είναι κάτι που δεν πρόκειται να σε απασχολήσει! Έχει πολύ κοντά ταβερνάκια και καντίνες για προμήθειες οπότε είναι ιδανικό μέρος.

6. Χιλιαδού – Εύβοια

Καταλαβαίνεις ότι επιλέγοντας τη Χιλιαδού τον Αύγουστο δεν έχεις πολλές ευκαιρίες να μείνεις ανενόχλητος από τον ΚΟΣΜΟ. Ωστόσο είναι πανέμορφη παραλία και αν θέλεις να ξεφύγεις για λίγες μέρες μαζί με το Αγκίστρι είναι σίγουρα ιδανικές επιλογές.

7. Αγκίστρι

Σκληρή, Χαλικιάδα, αλλά και Δραγονέρα αποτελούν ορισμένες από τις επιλογές των κατασκηνωτών. Ισχύει βέβαια το ίδιο με τη Χιλιαδού.

8. Κάτω Κουφονήσι

Ο παράδεισος για το ελεύθερο καμπινγκ. Το μέρος όπου υπάρχει γι’ αυτό. Η ταβέρνα που είτε επιλέξεις την πρώτη παραλία είτε τη δεύτερη είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη θα σε σώσει. Για extra προμήθειες μπορείς να πηγαίνεις στο Άνω Κουφονήσι που έχει πολύ τακτικά δρομολόγια μέχρι τις 23:00 το βράδυ.

9. Σαρακίνικο – Ιθάκη

Η Ιθάκη κάνει την ανατροπή και σε ένα πανέμορφο νησάκι υπάρχει μια εξαιρετική παραλία που δεν γνωρίζουν πολλοί και μπορείς να κάνεις ανενόχλητος ελεύθερο καμπινγκ.

10. Γαύδος

Όμορφες αμμώδεις παραλίες που προσφέρουν σκιά από τον μεσημεριανό ήλιο αλλά και στήριγμα για τη σκηνή σου. Στον Αη Γιάννη και τον Λαυρακά θα σου μείνει αξέχαστη η αίσθηηση της χαλάρωσης. Για φαγητό, οι ταβέρνες στον Αη Γιάννη και στο Σαρακήνικο θα σου προσφέρουν άφθονο ψάρι.

11. Γαϊδουρονήσι

Στη Χρυσή θα δεις τον παράδεισο με τα μάτια σου!

12. Νότιο Πήλιο

Η Ανάληψη και η Παρίσαινα, είναι δύσκολο να βρεθούν ΑΛΛΑ αξίζουν πολύ!
Και οι δυο παραλίες είναι βοτσαλωτές και καταπράσινες. Προφανώς η σκιά είναι το τελευταίο πράγμα που θα σε απασχολήσει εδώ.
Το ταβερνάκι λίγο πριν την παραλία της Ανάληψης εγγυάται ότι δε θα σας λείψει ποτέ κρύο νερό, καφές, πρωινό (βούτυρο-μέλι και χωριάτικο ψωμί) και σπιτικό φαγητό.

13. Δονούσα

Στο Λιβάδι είναι το οργανωμένο και στον Κέδρο το ελεύθερο καμπινγκ. Αν και στο Λιβάδι εάν θέλεις να κοιμηθείς στην παραλία φυσικά και δεν θα σου πει κανείς τίποτα.

14. Σαμοθράκη

Να επιλέξεις ποτάμι, τη θάλασσα τη βρίσκεις και αλλού. Χριστός, Παράδεισος και Γριά, είναι από τα πιο εντυπωσιακά σημεία.Το φαγητό είναι εύκολη υπόθεση θα βρεις ο,τι χρειάζεσαι και σε πολύ καλές τιμές.

15. Κεδρόδασος Κρήτη

Εδώ, υπάρχουν κέδροι στην περιοχή κοντά στη θάλασσα και που με τα φυλλώματά τους προσφέρουν δροσιά στους επισκέπτες.

https://frapress.gr

Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)