Οι καλύτερες παραλίες στη Νάξο

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και παράλληλα το πιο πράσινο αφού διαθέτει αρκετό νερό και συνεπώς πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Είναι ένα νησί που προσφέρει πολλές επιλογές και βέβαια πανέμορφες παραλίες. Έχει η Νάξος παραλίες για όλα τα γούστα και για κάθε τύπο παραθεριστή.
Οι παραλίες στη Νάξο είναι τόσο πολλές που δυσκολευόμαστε να επιλέξουμε τις καλύτερες. Η μορφολογία και η έκταση του νησιού δημιουργούν πολλές παραλίες μικρές ή μεγαλύτερες που άλλες είναι οργανωμένες και άλλες όχι. Παρά την τουριστική ανάπτυξη η Νάξος είναι αρκετά μεγάλη για να απορροφήσει την ροή των επισκεπτών χωρίς να χάσει το χαρακτήρα της.
Ας δούμε λοιπόν τις πιο όμορφες παραλίες της Νάξου.
Άγιος Προκόπιος
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Νάξου
Η παραλία Άγιος Προκόπιος είναι η πιο γνωστή παραλία της Νάξου. Είναι βέβαια οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και αρκετά καταστήματα. Τα νερά είναι καθαρά και καταγάλανα και η παραλία καλύπτεται από χοντρή άμμο. Η πρόσβαση είναι εύκολη καθώς απέχει μόλις 5 χλμ από τη Χώρα. Υπάρχουν επίσης συχνά δρομολόγια λεωφορείων από τη Νάξο. Στην άκρη της παραλίας βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Προκοπίου, από το οποίο πήρε το όνομά της.
Αγία Άννα
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Νάξου
Η παραλία της Αγίας Άννας είναι η συνέχεια της παραλίας του Αγίου Προκοπίου. Είναι μια όμορφη παραλία με στενή αμμουδερή ακτή και πεντακάθαρα νερά που είναι αρκετά… δροσερά. Είναι πολύ αναπτυγμένη με παροχές για τους λουόμενους και πλήθος καταστημάτων. Η πρόσβαση είναι εύκολη ενώ υπάρχει πάρκινγκ.
Μικρή Βίγλα
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Νάξου
Πρόκειται ουσιαστικά για δύο παραλίες, το Λιμανάκι και η Παρθένος, που χωρίζονται από ένα βράχο. Παλιά ήταν παρατηρητήριο, εξ ου και το όνομα Βίγλα. Η μία παραλία είναι οργανωμένη ενώ η άλλη όχι. Είναι αμμουδερή και η θάλασσα ρηχή ενώ τα βράχια δημιουργούν ένα πολύ όμορφο σκηνικό. Είναι η αγαπημένη παραλία για όσους προτιμούν τα θαλάσσια σπορ καθώς συνήθως έχει αέρα. Το καλό είναι πώς όταν στη μία παραλία έχει αέρα η άλλη είναι προστατευμένη.
Πλάκα
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Νάξου
Πλάκα είναι μια απέραντη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και χρυσαφένια αμμουδιά. Είναι από τις πιο μεγάλες παραλίες της Νάξου, οργανωμένη με ξαπλώστρες αλλά και καφετέριες. Το μέγεθός της όμως είναι τέτοιο που διασφαλίζει άνεση από την πολυκοσμία. Έχει θέα στα Γλαρονήσια και στην Πάρο. Χαρακτηριστικό της γνώρισμα οι αμμόλοφοι στο πίσω μέρος της που μετά τον Αύγουστο γεμίζουν κρινάκια.
Ορκός
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Νάξου
Ανάμεσα στην Πλάκα και στη Μικρή Βίγλα βρίσκεται η παραλία του Ορκού. Ουσιαστικά πρόκειται για μια σειρά από μικρές παραλίες με χοντρή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Είναι ιδανική επιλογή για όσους θέλουν περισσότερη ησυχία και λιγότερο κόσμο. Δεν είναι οργανωμένη οπότε πρέπει να φροντίσετε για τα απαραίτητα.
Άγιος Γεώργιος
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Νάξου
Η παραλία Άγιος Γεώργιος είναι η παραλία της Χώρας της Νάξου. Διαθέτει ψιλή άμμο και διάφανα ρηχά νερά, χαρακτηριστικά που την κάνουν ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Είναι βέβαια οργανωμένη και προσβάσιμη με τα πόδια από τη Νάξο. Είναι η εύκολη λύση χωρίς όμως να υστερεί σε τίποτε από τις υπόλοιπες παραλίες.
Καστράκι
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Νάξου
Το Καστράκι είναι μια μεγάλη σε μήκος και πλάτος παραλία με απαλή άμμο, χαρακτηριστικά που της έδωσαν το προσωνύμιο Σαχάρα. Επειδή είναι τόσο μεγάλη δεν θα ενοχληθείτε αλλά ούτε και θα ενοχλήσετε… Είναι μόνο μερικώς οργανωμένη άρα καλό θα είναι να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Η τουριστική ανάπτυξη την έχει αφήσει, ακόμη, αναλλοίωτη.
Αλυκό
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Νάξου
Η παραλία Αλυκό είναι το σημείο που καταλήγει στην ακτή ένα δάσος κέδρων. Πρόκειται για ένα σπάνιας φυσικής ομορφιάς τοπίο που θυμίζει εξωτικό προορισμό. Η περιοχή είναι προστατευμένη, δεν υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες ούτε καταστήματα. Είναι ίσως το ομορφότερο σημείο στη Νάξο.
Πυργάκι
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Νάξου
Η παραλία Πυργάκι στη Νάξο, είναι μια μεγάλη και όμορφη παραλία με ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά στα νότια του νησιού. Έχει θέα στην Ηρακλειά και στην Ίο. Δεν είναι πολύ τουριστική και άρα ιδανική για όσους επιζητούν ηρεμία. Τα νερά βαθαίνουν απότομα.
Αγιασσός
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Νάξου
Η παραλία Αγιασσός είναι αμμώδης με πολύ ρηχά νερά. Είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά και για όσους επιζητούν ηρεμία. Δεν είναι οργανωμένη αλλά αν είστε τυχεροί θα βρείτε σκιά σε κάποιο αρμυρίκι. Ένα ταβερνάκι παρέχει τα βασικά.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)