Πού θα δούμε δωρεάν θερινό σινεμά;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Σε κήπους, παραλίες, πάρκα και αυλές, όλη η Αθήνα φέτος το καλοκαίρι είναι ένα μεγάλο θερινό σινεμά. Και μάλιστα δωρεάν.

Στο ΚΠΙΣΝ

Το Park your Cinema, οι δωρεάν προβολές αγαπημένων ταινιών στο Ξέφωτο του ωραιότερου αθηναϊκού πάρκου επιστρέφουν τον Ιούλιο, μετά από μια σύντομη παύση ελέω Μουντιάλ. Κάθε Παρασκευή στις 21.00 έχουμε κλασικό κινηματογράφο, και κάθε Σάββατο επίσης στις 21.00 παιδικές ταινίες που ξαναβλέπουμε ευχαρίστως και οι λίγο μεγαλύτεροι. Ενδεικτικά: Την Παρασκευή 13/7 «Η Νύφη ήταν Αρσενική» του Howard Hawks, την Παρασκευή 20/7 «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό» του Billy Wilder, και την Παρασκευή 27/7 Tootsie του Sydney Pollack. Τα δε Σάββατα, έχει Αριστόγατες (9/7), Ρατατούη (14/7), τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας (21/7) και Μπάτε Σκύλοι Αλέστε (28/7). Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.



Στο Athens Open Air Film Festival

…που αν ζείτε στην Αθήνα τα τελευταία οκτώ χρόνια, σίγουρα θα ξέρετε πως στήνει τις υπαίθριες οθόνες του στα ωραιότερα σημεία –σε πάρκα, πλατείες και παραλίες. Αναλυτικά, όλες τις φετινές προβολές θα τις βρείτε εδώ. Ενδεικτικά, μερικές από αυτές που έχουμε ήδη βάλει στην ατζέντα μας για τον Ιούλιο:

- Τετάρτη 11 Ιουλίου, στην Τεχνόπολη
Οικογένεια Τένενμπαουμ (The Royal Tenenbaums, 2001) του Γουες Άντερσον

- Παρασκευή 13 Ιουλίου, στο Άλσος Πετραλώνων
Ο Στοιχειωμένος Πύργος (The Haunting, 1963) του Ρόμπερτ Γουάιζ

- Σάββατο 14 Ιουλίου, στο Τρένο στο Ρουφ
Γουίκεντ (Weekend, 1967), του Ζαν Λικ Γκοντάρ

- Τετάρτη 18 Ιουλίου, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Τα Απομεινάρια μιας Μέρας (The Remains of the Day, 1993) του Τζέιμς Άιβορι

- Τετάρτη 25 Ιουλίου, στο Λυκαβηττό
Fight Club (1999) του Ντέιβιντ Φίντσερ

- Παρασκευή 27 Ιουλίου, στην παραλία του Αγίου Κοσμά
Ξέφρενες Νύχτες (Boogie Nights, 1997) του Πολ Τόμας Άντερσον



Στον κήπο της Γαλλικής Σχολής Αθηνών

Στον πανέμορφο κήπο της Γαλλικής Σχολής, στο 6 της οδού Διδότου στο Κολωνάκι, βλέπουμε και φέτος το καλοκαίρι (τι άλλο;) γαλλικές ταινίες που έγραψαν Ιστορία. Για τον Ιούλιο, έχουν προγραμματιστεί δύο προβολές: «Τρία Χρώματα: Η Μπλε Ταινία» του Krzysztof Kieslowski την Τετάρτη 4 Ιουλίου, και «Casque d’Οr» του Jacques Becker την Τετάρτη 19 Ιουλίου. Θα ακολουθήσει μία προβολή τον Σεπτέμβριο, στις 7/9 συγκεκριμένα, το «Jules & Jim» του François Truffaut. Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 21.30.

Στη Ρεματιά του Χαλανδρίου

Στη δροσιά της χαλανδριώτικης Ρεματιάς, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 - Νύχτες Αλληλεγγύης που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Χαλανδρίου, θα προβληθεί στις 22 Αυγούστου «ο Συλλέκτης» του Γουίλιαμ Γουάιλερ. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.


http://www.in2life.gr

Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)