ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

28/6/18

Το ψυχολογικό τεστ των χρωμάτων του Ελβετού Μαξ Λούσερ. Κάντε το και μάθετε για την προσωπικότητά σαςΤο 1947 ο Ελβετός ψυχολόγος Μαξ Λοσερ ανέπτυξε το «χρωμο-τεστ», το οποίο εξερευνά την ψυχολογία των χρωμάτων. Το τεστ βασίζεται στη θεωρία ότι τα χρώματα επηρεάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και ότι κάθε χρώμα πυροδοτεί μια συγκεκριμένη συναισθηματική απόκριση.
Κοιτάξτε τους χρωματιστούς κύκλους στην παρακάτω εικόνα και σημειώστε για κάθε χρώμα εάν το θεωρείτε ωραίο, ουδέτερο ή αποκρουστικό. Στη συνέχεια, διαβάστε τι σημαίνει καθεμιά από τις προτιμήσεις σας.


Γκρι

Αν το θεωρείτε ωραίο: Το γκρι είναι το χρώμα του συμβιβασμού. Εάν σας αρέσει, τότε αυτό σημαίνει ότι προτιμάτε να μην δεσμεύεστε. Ταυτόχρονα επιθυμείτε να απολαμβάνετε την αποδοχή των άλλων.
Αν το θεωρείτε ουδέτερο: Είστε ένας χαλαρός παρατηρητής.
Αν το θεωρείτε αποκρουστικό: Σας αρέσει να συμμετέχετε σε ομάδες και προσπαθείτε να πετυχαίνετε τους στόχους σας επιστρατεύοντας όλη την ενέργεια και τον ενθουσιασμό σας.

Μαύρο

Αν το θεωρείτε ωραίο: Το μαύρο είναι το χρώμα της άρνησης, είναι σαν να βροντοφωνάζει «όχι». Θα θέλατε να έχετε περισσότερη αυτοπεποίθηση και να απολαμβάνετε την αναγνώριση από τους άλλους, βρίσκεστε σε μια συνεχή «μάχη» με την τύχη σας.
Αν το θεωρείτε ουδέτερο: Επιμένετε στη στάση και στις απόψεις σας ώστε να πετύχετε τους στόχους σας.
Αν το θεωρείτε αποκρουστικό: Έχετε τον έλεγχο της μοίρας σας και είστε προσγειωμένοι, αν και μερικές φορές διστάζετε να δράσετε όταν είστε αντιμέτωποι με μια πιεστική κατάσταση.

Καφέ

Αν το θεωρείτε ωραίο: Είστε ανήσυχο πνεύμα και έχετε αρκετές ανασφάλειες, θέλετε όμως να γοητεύετε τους άλλους.
Αν το θεωρείτε ουδέτερο: Δίνετε προτεραιότητα στην υγεία σας, γι’ αυτό και πιθανότητα προσπαθείτε να διατηρείστε σε φόρμα. Σας αρέσει να βρίσκεστε σε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου νιώθετε οικεία.
Αν το θεωρείτε αποκρουστικό: Δεν σας απασχολεί ιδιαίτερα το σώμα σας και νιώθετε συχνά στρες επειδή θίγονται οι ευαισθησίες σας.

Πράσινο

Αν το θεωρείτε ωραίο: Αγαπάτε τις ανέσεις και τα υλικά αγαθά. Βάζετε υψηλούς στόχους και σας αρέσει να εντυπωσιάζετε, όμως ανησυχείτε πολύ για το ενδεχόμενο αποτυχίας.
Αν το θεωρείτε ουδέτερο: Απογοητεύεστε όταν δεν παίρνετε το 100% από αυτό που επιθυμείτε, αναζητάτε την κατανόηση και οικειότητα στο περιβάλλον σας.
Αν το θεωρείτε αποκρουστικό: Έχει πληγωθεί ο εγωισμός σας στο παρελθόν, αναζητάτε την επαφή με ανθρώπους που βάζουν ψηλά τον πήχη όπως εσείς. Η διάθεσή σας είναι συνήθως σαρκαστική και είστε αρκετά επίμονο άτομο.

Κίτρινο

Αν το θεωρείτε ωραίο: Είστε χαρούμενο και θετικό άτομο, σας αρέσει να αναλαμβάνετε δράση και να πετυχαίνετε τους στόχους σας.
Αν το θεωρείτε ουδέτερο: Αντιμετωπίζετε τη ζωή με χαλαρότητα και αυτοπεποίθηση. Είστε άτομο αισιόδοξο και εργάζεστε σκληρά.
Αν το θεωρείτε αποκρουστικό: Έχετε απογοητευτεί από ατυχίες του παρελθόντος. Η διάψευση των προσδοκιών σας έχει οδηγήσει σε μια αμυντική στάση απέναντι στη ζωή.

Κόκκινο

Αν το θεωρείτε ωραίο: Χαρακτηρίζεστε από το πάθος και την ενέργεια. Είστε άτομο παρορμητικό, φιλόδοξο και ερωτικό και σας αρέσει να ζείτε τη ζωή στο έπακρο.
Αν το θεωρείτε ουδέτερο: Είστε άτομο αισιόδοξο και έχετε μεγάλες προσδοκίες, αναζητάτε περισσότερες συγκινήσεις από τη ζωή.
Αν το θεωρείτε αποκρουστικό: Έχετε χάσει το πάθος σας για τη ζωή, μάλλον αποφεύγετε τη διασκέδαση.

Μπλε

Αν το θεωρείτε ωραίο: Είστε άτομο ήρεμο, πιστό και ευαίσθητο και πληγώνεστε εύκολα. Αγαπάτε τις απολαύσεις και τη διασκέδαση και εκνευρίζεστε όταν δεν παίρνετε αυτό που θέλετε σε αυτόν τον τομέα.
Αν το θεωρείτε ουδέτερο: Αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις λίγο κυνικά, η στάση σας απέναντι στη ζωή δεν είναι ιδιαίτερα εύθυμη.
Αν το θεωρείτε αποκρουστικό: Επιθυμείτε διακαώς να κόψετε τα δεσμά που σας περιορίζουν.

Μοβ

Αν το θεωρείτε ωραίο: Ακροβατείτε ανάμεσα στον παρορμητισμό και τη δεκτικότητα, ανάμεσα στην κυριαρχία και την υποταγή. Σας γοητεύει το μυστήριο στις σχέσεις και συχνά χάνεστε στον κόσμο των ονείρων και των φαντασιώσεων.
Αν το θεωρείτε ουδέτερο: Σας αρέσει να συμμετέχετε σε ομάδες, αρκεί οι άλλοι να μην έχουν πολλές απαιτήσεις από εσάς.
Αν το θεωρείτε αποκρουστικό: Κοιτάζετε τη σκληρή πραγματικότητα κατάματα, χαρακτηρίζεστε από ωριμότητα και θέλετε να ζήσετε όσες περισσότερες εμπειρίες γίνεται.


Περισσότερα τεστ εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2019 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger