ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

27/6/18

Σχολείο τέλος; Πέντε τρόποι για να μην βαρεθούν στιγμή τα παιδιά σας!

Τώρα που μπήκε το καλοκαίρι και τα σχολεία έκλεισαν, το άγχος των γονιών γίνεται ακόμη μεγαλύτερο.

Γιατί; Διότι το καλοκαίρι στην πόλη δεν είναι εύκολη υπόθεση! Με ποιον τρόπο θα γεμίσουν τα παιδιά τον χρόνο τους; Πώς θα έρχονται σε επαφή με τη Φύση; Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες εκτός σπιτιού που θα τα διασκεδάσουν και παράλληλα θα τα βοηθήσουν να μάθουν.

Εμείς, λοιπόν, σας προτείνουμε τις παρακάτω επιλογές ώστε να σας βοηθήσουμε να δώσετε στα μικρά σας την αίσθηση της περιπέτειας και της ελευθερίας και φυσικά, τη δυνατότητα να μάθουν, να εξερευνήσουν, να τρέξουν και να νιώσουν μοναδικά.
sxoleiotelos1


1.Απογευματινές βόλτες στα πάρκα της πόλης

Μπορεί κάθε μέρα να επιστρέφετε κουρασμένοι στο σπίτι από το γραφείο, ωστόσο, μια βόλτα δροσιάς σε ένα από τα πάρκα της πόλης σίγουρα θα σας αναζωογονήσει και θα βοηθήσει τα μικρά σας να ζήσουν τη μικρή περιπέτεια που τόσο ανάγκη έχουν. Αν ζείτε στην Αθήνα τότε ο Εθνικός Κήπος στο κέντρο της πόλης, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, ο Λόφος Λυκαβηττού, η Παιδική Χαρά στο Πάρκο Φλοίσβου αποτελούν μερικές εκπληκτικές επιλογές.

2. Εξορμήσεις στα μουσεία και τα Ιδρύματα της πόλης

Μια πιο ασφαλής επιλογή, απομακρυσμένη από τσιμπήματα εντόμων, είναι τα μουσεία της πόλης. Ετοιμάστε από τώρα μια λίστα με τα μουσεία που αξίζει να επισκεφτείτε και μην ξεχνάτε να παρακολουθείτε συχνά τα νέα τους μέσα από το Διαδίκτυο προκειμένου να ενημερώνεστε για τις εκδηλώσεις τους. Κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, πολλά είναι τα μουσεία στην Αθήνα που οργανώνουν events ειδικά για τα παιδιά οπότε καλό είναι να ξέρετε πάντα «τι παίζει» στην πόλη.
Για την Αθήνα, αξίζει να αναφέρουμε το Ίδρυμα Eυγενίδου, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, το Μουσείο συναισθημάτων παιδικής ηλικίας, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών! Αν βέβαια ζείτε στη Θεσσαλονίκη, τότε το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Ολυμπιακό Μουσείο αξίζει σίγουρα να μπουν στο πρόγραμμά σας.
sxoleiotelos3

3. Πικ νικ στην παραλία

Οι απογευματινές εξορμήσεις στην παραλία μπορούν, επίσης, να αποτελέσουν μια μικρή περιπέτεια για τα μικρά σας και τις καθημερινές. Εντάξτε τη συγκεκριμένη δραστηριότητα στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα. Χαλαρώστε, δροσιστείτε και αφήστε τα παιδιά να παίξουν ελεύθερα στην άμμο -πάντα φυσικά υπό την επίβλεψη σας!
sxoleiotelos4

4. Πείτε «ναι» στο θερινό σινεμά!

Ο θερινός κινηματογράφος αποτελεί μια ακόμη από τις καλοκαιρινές «μαγείες» της πόλης. Γιατί, λοιπόν, να μην πάτε μαζί με τα παιδιά σας; Στην Αθήνα αλλά και σε πολλές ελληνικές πόλεις υπάρχουν θερινά σινεμά τα οποία προβάλλουν κάθε απόγευμα ταινίες για μικρούς και μεγάλους! Σίγουρα, αξίζει να αποτελέσει μια ακόμη εβδομαδιαία, οικογενειακή δραστηριότητα!

5. Φέρτε το έξω… μέσα

Επειδή, βέβαια, δεν μπορείτε να βρίσκεστε συνέχεια εκτός σπιτιού, αξίζει σίγουρα να επενδύσετε και σε ορισμένες indoors δραστηριότητες. Με λίγα λόγια, φέρτε το έξω… μες στο σπίτι σας. Μεταμορφώστε τον κήπο ή το μπαλκόνι σας σε μια μικρή πράσινη όαση στην οποία τα παιδιά θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με τη φύση.
Μια πραγματικά καλή ιδέα είναι να φυτέψετε μαζί με τα παιδιά σας μερικά γλαστράκια με φυτά ή λαχανικά της εποχής. Μιλήστε τους για το πόσο σημαντικό είναι να τα φροντίζουν και δείτε τα παρέα να μεγαλώνουν! Προτιμήστε τις πήλινες γλάστρες και αφήστε τα παιδιά να τις χρωματίσουν όπως εκείνα επιθυμούν. Μπορείτε ακόμη να φυτέψετε βασιλικό ώστε να αποφύγετε αυτό το καλοκαίρι τα ενοχλητικά τσιμπήματα, τις φαγούρες και τους ερεθισμούς. Πράγματι, λέγεται πως το αγαπημένο αυτό φυτό απομακρύνει τα κουνούπια και τις σκνίπες!
Τι άλλο μπορείτε να κάνετε στον κήπο ή το μπαλκόνι; Να στήσετε μια μικρή σκηνή στην οποία τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν. Θα είναι το δικό τους… «βασίλειο» μέσα στο οποίο θα ζουν τις δικές τους περιπέτειες! Τέλος, μπορείτε ακόμη να ενισχύσετε τη δημιουργική πλευρά των παιδιών σας, επιτρέποντάς τους να ζωγραφίζουν σε πετρούλες που θα έχετε μαζέψει από την παραλία και φυσικά, να ετοιμάζουν υπέροχες δημιουργίες με κοχύλια. Τι πιο όμορφο και καλοκαιρινό υπάρχει;

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2019 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger