Οι ωραιότεροι νυχτερινοί περίπατοι στην Αθήνα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Έξι υπέροχες διαδρομές για να απολαύσετε τους καλύτερους βραδινούς περίπατους στις γειτονιές της Αθήνας και του λιμανιού.

Στα δρομάκια του Ψυρρή

Γεμάτα ζωή, μαγαζάκια και τέχνη, τα σοκάκια του Ψυρρή ξαναζούν μέρες δόξας και έχουν ένα σωρό ενδιαφέρουσες στάσεις για την βόλτα σας: Από τα μπαράκια και τον hip δρόμο της Πρωτογένους μέχρι την πλατεία Ηρώων για φοβερά γλυκά και από εκεί στο τετράγωνο των οδών Σαρρή, Αριστοφάνους, Τάκη και Ωγύγου που κρύβει την πιο φρέσκια και εντυπωσιακή street art της πόλης. Μη χάσετε το στενάκι της οδού Αυλητών με την υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας και την οδό Καραϊσκάκη, που έχει γίνει κανονικό παραμύθι στο ύψος του Little Kook. 

Κατηφορίζοντας την Ερμού

Από τον σταθμό του Θησείου και μετά, εκεί που η Ερμού ξαναγίνεται πεζόδρομος που οδηγεί ως το Γκάζι, η νυχτερινή περαντζάδα είναι σκέτο ρομάντζο: Φωτισμένο από το φεγγάρι, το πλακόστρωτο φιλοξενεί όχι μόνο ζευγαράκια πιασμένα χέρι-χέρι, αλλά και υπαίθριους χορούς, αφού εδώ είναι που συγκεντρώνονται συχνά πυκνά ερασιτέχνες χορευτές για μιλόνγκες κάτω από τα αστέρια. Στα συν, ο ατμοσφαιρικός αρχαιολογικός χώρος του Κεραμεικού που απλώνεται στα δεξιά, καθώς και το φωτισμένο Γκάζι στο βάθος. 

Ανηφορίζοντας την Αποστόλου Παύλου

Η εναλλακτική διαδρομή με την ίδια αφετηρία με την προηγούμενη βόλτα, είναι εξίσου όμορφη: Από το σταθμό του Ηλεκτρικού στο Θησείο, ξεκινά ένας από τους ωραιότερους πεζόδρομους της Αθήνας. Η Αποστόλου Παύλου δίνει αίσθηση καλοκαιρινών διακοπών χάρη στο χαρούμενο μίγμα τουριστών και ντόπιων, στους δεκάδες πλανόδιους, στις μελωδίες από μουσικούς του δρόμου και από τα δεκάδες μπαράκια που απλώνονται στο μεσαίο κομμάτι του δρόμου. Κερασάκι στη βόλτα, η θέα προς την Ακρόπολη όταν φτάνουμε στο «ξέφωτο» του Θησείου, καθώς και η ακαταμάχητη επιθυμία να μπούμε στο σινέ Θησείο και να αγναντέψουμε τον Ιερό Βράχο εναλλάξ με τις ταινίες, με ένα γλυκό του κουταλιού βύσσινο ανά χείρας. 

Φεγγαράδα στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Κονταροχτυπιέται με την Αποστόλου Παύλου για τον τίτλο του ομορφότερου πεζοδρόμου του κέντρου, αλλά υπάρχει λύση: Μπορείτε να τους δείτε ως μία ενιαία βόλτα, και αν δεν έχετε κουραστεί, αμέσως μετά την Αποστόλου Παύλου να συνεχίσετε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Φαρδύ πλακόστρωτο, όμορφες μουσικές του δρόμου, μπύρες στο χέρι, οι συναυλίες και οι παραστάσεις από το Ηρώδειο για σάουντρακ στο βάθος και τα πανέμορφα νεοκλασικά που οδηγούν χαμηλά, μέχρι το πάντα πολύβουο Μουσείο της Ακρόπολης και τον πεζόδρομο της οδού Μακρυγιάννη, είναι αυτά που συναντάμε στην πιο αυθεντικά καλοκαιρινή βόλτα του αθηναϊκού ιστορικού κέντρου. 

Στην αγκαλιά του ΚΠΙΣΝ

Έγινε λόγος να κατηφορίζουμε προς Καλλιθέα και Φάληρο: Το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι χάρμα οφθαλμών και το βράδυ, υπέροχα φωτισμένο και με το φως το φεγγαριού να αντικατοπτρίζεται στο κανάλι του, γίνεται ακόμα πιο ειδυλλιακό. Το καλοκαίρι, οι δράσεις στο Ξέφωτο είναι συχνές, ακόμα και μέχρι τα Μεσάνυχτα, ενώ τα café και οι υπαίθριες καντίνες σε διάφορα σημεία του Πάρκου αποτελούν ωραίες στάσεις ανεφοδιασμού. 

Στα βράχια της Πειραϊκής

Μπορεί να λείπει μια θαλασσινή πρόταση από τις νυχτερινές βόλτες στην πρωτεύουσα; Αγαπημένη μας διαδρομή, αυτή από τον Σταυρό μέχρι τα Βοτσαλάκια και την Καστέλλα, εκτός από περπάτημα πλάι στο κύμα, μας δίνει τη δυνατότητα και για έξτρα ρομαντζάδα: Από τη γειτονιά του Αγίου Νικολάου, αλλά και από τον Άγιο Χαράλαμπο, βρίσκουμε τα κατάλληλα σημεία, σε παγκάκια και πεζούλια, να αράξουμε και να αγναντέψουμε τη νυχτερινή θάλασσα.


http://www.in2life.gr

Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)