10 κόλπα για δροσερό σπίτι χωρίς air condition!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Το καλοκαίρι έφτασε επιτέλους, αλλά μαζί με αυτό έρχονται οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καύσωνας. Φυσικό επακόλουθο αυτών είναι να αγχωνόμαστε όλοι για το πώς θα προστατευτούμε, αλλά και πως θα αντιμετωπίσουμε την αφόρητη ζέστη, χωρίς να βλέπουμε στο τέλος του μήνα φουσκωμένους λογαριασμούς! 

Ψάξαμε και βρήκαμε τους πιο εύκολους και οικονομικούς τρόπους για να κρατήσετε τον χώρο σας δροσερό χωρίς air-condition .

Όλα τα παράθυρα και τα παντζούρια πρέπει να παραμένουν κλειστά κατά τις μεσημεριανές ώρες, κατά τις οποίες ο ήλιος στην κυριολεξία «καίει». Καλύτερα θα ήταν να αερίζεται το σπίτι κατά τις βραδινές ώρες
Χρησιμοποιήστε όσο λιγότερο μπορείτε τις ηλεκτρικές συσκευές, όπως την ηλεκτρική κουζίνα, το πλυντήριο και το σίδερο, καθώς έχει παρατηρηθεί πως ανεβάζουν αρκετά την θερμοκρασία στο σπίτι.  
Δημιουργήστε «ρεύμα» αέρα στο σπίτι ανοίγοντας ένα παράθυρο στην μια άκρη του σπιτιού και ένα στην άλλη.
Τοποθετήστε ψηλά φυτά έξω από το παράθυρό σας, ώστε να πετύχετε φυσική σκίαση. Επίσης, συνίσταται να βάζετε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού φυτά εσωτερικού χώρου.
Αποφύγετε τα μεταξωτά και τα σκουρόχρωμα σεντόνια,  επιλέγοντας ανοιχτόχρωμα, βαμβακερά και λινά.
Όταν λείπετε από το σπίτι καλό θα ήταν να μην έχετε καμία ηλεκτρική συσκευή στην πρίζα, διότι παράγουν θερμότητα ακόμα και έτσι.
Μην κάνετε μπάνιο με ζεστό νερό, παρά μόνο με χλιαρό και δροσερό .
Μην ανάβετε τα φώτα άσκοπα και προτιμάτε τι λάμπες led, γιατί παράγουν λιγότερη θερμότητα.
Οι τέντες πρέπει να είναι «κατεβασμένες »το πρωί και «ανεβασμένες» το απόγευμα.
Να προτιμάτε τους ανεμιστήρες οροφής, καθώς δροσίζουν περισσότερο από αυτούς του δαπέδου. Για αυτούς τώρα που διαθέτουν μόνο δαπέδου,  μπορούν να γεμίσουν  ένα μπολ με παγάκια και να βάλουν  τον ανεμιστήρα να φυσάει πάνω τους.  Και με αυτόν τον τρόπο καταφέρατε να δημιουργήσετε ένα φυσικό air-condition!

Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)