Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Ζάκυνθο

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Οι παραλίες της Ζακύνθου έχουν την ιδιαίτερη ομορφιά του Ιονίου Πελάγους, με κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά. Η Ζάκυνθος είναι από τα ομορφότερα νησιά, πολυδιαφημισμένη αλλά και προσιτή, που δύσκολα θα απογοητεύσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Έχει η Ζάκυνθος παραλίες για όλα τα γούστα. Είναι ένα νησί που γεμάτο ομορφιές και παραλίες μοναδικές, που όποιος έχει βουτήξει στα νερά τους προγραμματίζει την επόμενη φορά…
Το νησί είναι καταπράσινο και ο συνδυασμός με το έντονο γαλάζιο της θάλασσας δημιουργεί απίθανους συνδυασμούς. Ας δούμε τις 10 ομορφότερες παραλίες της Ζακύνθου, επισημαίνοντας ότι η επιλογή είναι ιδιαίτερα δύσκολη και η λίστα μικρή για να χωρέσει όσες αξίζουν.
Ναυάγιο
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Ζακύνθου
Το Ναυάγιο είναι σύμβολο για το νησί της Ζακύνθου, ένα από τα πιο φωτογραφημένα σημεία του πλανήτη, με το έντονο γαλάζιο της θάλασσας να κυριαρχεί. Η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο από τη θάλασσα. Η παραλία είναι όμορφη χωρίς ίχνος εμπορικής δραστηριότητας με το κουφάρι του ναυαγισμένου πλοίου να κυριαρχεί στη μέση της. Διαθέτει χοντρή άμμο ή βοτσαλάκι και τα νερά είναι δροσερά και καταγάλανα.
Λαγανάς
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Ζακύνθου
Ο Λαγανάς είναι επίσης μια από τις γνωστότερες περιοχές της Ζακύνθου. Παρά την φήμη του κέντρου της έξαλλης διασκέδασης η παραλία του Λαγανά είναι από τις ωραιότερες και μάλιστα προστατευμένη περιοχή καθώς εδώ γεννάνε τα αυγά τους οι χελώνες καρέτα-καρέτα. Η παραλία του Λαγανά είναι αμμουδερή και μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα με μήκος 9 χλμ. Είναι οργανωμένη αλλά με… άπειρο ελεύθερο χώρο ενώ ΔΕΝ επιτρέπονται τα θαλάσσια σπορ,
Πόρτο Ζόρο
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Ζακύνθου
Η παραλία Πόρτο Ζόρο είναι μια πολύ όμορφη παραλία με άμμο, ρηχά νερά και δύο μεγάλους βράχους που ξεπηδούν από τη θάλασσα και κάνουν το τοπίο ακόμη πιο όμορφο. Το πράσινο κυριαρχεί πίσω από την παραλία η οποία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Προσφέρει ιδανικό περιβάλλον για οικογένειες αλλά και νέους. Το όνομα προέρχεται από το Porto Azzuro, δηλαδή γαλάζιο λιμάνι.
Γαλάζιες Σπηλιές
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Ζακύνθου
Οι Γαλάζιες Σπηλιές είναι ένα από τα πιο γνωστά και φυσικά αξιοθέατα του νησιού και είναι προσβάσιμες μέσω θαλάσσης. Πρόκειται για ιδιότυπους γεωλογικούς σχηματισμούς που έχουν δημιουργήσει μια σειρά σπηλαίων κατά μήκος της βορειοδυτικής ακτής της Ζακύνθου και οφείλουν το όνομά τους στις ιδιαίτερες αντανακλάσεις του φωτός που δίνουν εντυπωσιακό γαλάζιο χρώμα στο νερό. Μερικές σπηλιές είναι τόσο μεγάλες που τα καραβάκια εισέρχονται σε αυτές.
Άγιος Νικόλαος Βασιλικός
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Ζακύνθου
Η παραλία Άγιος Νικόλαος είναι μια από τις δημοφιλέστερες στη Ζάκυνθο. Σε μια περιοχή που συνδυάζει την έντονη βλάστηση με τα καταγάλανα νερά είναι αμμουδερή και πλήρως οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, καταστήματα και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Πήρε το όνομά της από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην αριστερή άκρη.
Τσιλιβί
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Ζακύνθου
Η παραλία Τσιλιβί είναι από τις δημοφιλέστερες στη Ζάκυνθο. Μεγάλη παραλία με ψιλή χρυσαφένια άμμο και ρηχά, ζεστά και πεντακάθαρα νερά. Η παραλία είναι πολυσύχναστη και παρέχει όλες τις δραστηριότητες μια οργανωμένης ακτής. Η πρόσβαση είναι εύκολη ενώ διαθέτει και χώρο στάθμευσης.
Αργάσι
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Ζακύνθου
Η παραλία στο Αργάσι είναι μεγάλη με ψιλή άμμο και ρηχά νερά που την καθιστούν ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Χαρακτηριστικό σημείο της παραλίας είναι μια μισογκρεμισμένη πέτρινη γέφυρα χτισμένη κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα.
Πόρτο Λιμνιώνας
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Ζακύνθου
Η παραλία στο Πόρτο Λιμνιώνας είναι ίσως το πιο «άγριο» μέρος στη Ζάκυνθο. Ένας βραχώδης κόλπος με καθαρά βαθιά νερά που δημιουργεί ένα έντονο σκηνικό. Δεν υπάρχει οργάνωση, για την ακρίβεια δεν υπάρχει καν παραλία αλλά η πρόσβαση είναι εύκολη. Ιδανική τοποθεσία για καταδύσεις ή παρατήρηση του βυθού με μάσκα.
Μακρύς Γιαλός
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Ζακύνθου
Η παραλία στον Μακρύ Γιαλό είναι θαρρείς ένας συνδυασμός από διάφορα είδη τοπίων. Η παραλία είναι ανάμικτη με άμμο και βότσαλα ενώ στο πλάι αναπτύσσεται μια συστάδα βράχων. Η διαφάνεια των νερών είναι εντυπωσιακή και ο βυθός ιδανικός για τους λάτρεις των καταδύσεων. Η παραλία είναι ήπια οργανωμένη.
Μπανάνα
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Ζακύνθου
Η παραλία Μπανάνα έχει καθαρά κρυστάλλινα και ρηχά νερά ενώ παρέχει πλούσια άμμο σε μήκος και πλάτος. Η παραλία έχει επιλογές για όλους με οργανωμένα κομμάτια αλλά και πολύ ελεύθερο χώρο. Έχει βέβαια και beach bar, καφετέριες και εστιατόρια. Όταν φυσάει είναι σχετικά εκτεθειμένη στον άνεμο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)