Κάνε το τεστ του Φρόιντ και ανακάλυψε τον εαυτό σου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0





Πρόκειται για ένα σύντομο τεστ, βασισμένο στο βιβλίο του πατέρα της ψυχανάλυσης Ζίγκμουντ Φρόιντ, “Εισαγωγή στη Ψυχανάλυση” (A General Introduction to Psychoanalysis) του 1920 και, συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο σχετικά με τους συμβολισμούς των ονείρων. και το οποίο μας αποκαλύπτει όσα θα θέλαμε να γνωρίζουμε για τον εαυτό μας!
Συμβουλές!
Γράψτε πρώτα τις απαντήσεις σας και μετά δείτε τις ερμηνείες.
Δεν πειράζει αν έχετε τις ίδιες απαντήσεις σε διαφορετικές ερωτήσεις του τεστ. Αλλά μην διαβάσετε όλες τις ερωτήσεις με την μία! Απαντήστε σε κάθε μία ξεχωριστά και μετά διαβάστε την επόμενη. Δεν θα είναι τόσο ενδιαφέρον αν κάθε φορά διαβάζετε πρόωρα την επόμενη ερώτηση, προτού γράψετε τις σκέψεις σας ως απάντηση στην προηγούμενη.

Ερωτηματολόγιο:
1. Όταν βέπετε τη θάλασσα, τι αισθάνεστε; (Εστιάστε μόνο στην πρώτη σας εντύπωση. Μπορείτε να κλείσετε τα μάτια σας για να το αισθανθείτε καλύτερα…).
2. Περπατάτε στο δάσος και κοιτάζετε κάτω στο έδαφος. Τι βλέπετε; Καταγράψτε το αίσθημα που νιώσατε.
3. Παρακολουθείτε τους γλάρους που πετούν πάνω από το κεφάλι σας. Πώς αισθάνεστε; (Μην ανησυχείτε αν σε αυτή την περίπτωση δώσετε μια σύντομη απάντηση).
4. Κοιτάζετε άλογα που τρέχουν. Ποια είναι τα συναισθήματά σας; (Γράψτε το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σας, αποφύγετε να σκεφτείτε για πολύ χρόνο).
5. Είστε στην έρημο και υπάρχει ένας τοίχος μπροστά σας. Δεν μπορείτε να δείτε το τέλος του. Υπάρχει μια μικρή τρύπα στον τοίχο. Βλέπετε μια όαση μέσα από αυτό. Τι θα κάνετε; (Μην γράψετε μόνο τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, αλλά επικεντρωθείτε σε ό,τι θα κάνατε σε αυτή την κατάσταση).
6. Καθώς περιπλανιέστε στην έρημο εξαντλημένοι, ξαφνικά βρίσκετε μια κανάτα γεμάτη με νερό. Ποιες είναι οι ενέργειές σας; (Για άλλη μια φορά, αυτό που έχει σημασία είναι να σημειώσετε τις ενέργειές σας σε αυτή την κατάσταση. Η απάντησή σας μπορεί να ακούγεται κοινότοπη, αλλά μην διστάσετε να την γράψετε).
7. Χάνεστε στο δάσος μέσα στη νύχτα. Ξαφνικά βρίσκετε ένα σπίτι με φώτα. Σκεφτείτε τι θα κάνετε. (Γράψτε τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση).
8. Βρίσκεστε μέσα στην ομίχλη και δεν μπορείτε να δείτε τίποτα. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε; (Για άλλη μια φορά, επικεντρωθείτε στο τι κάνετε και γράψτε το πώς συμπεριφέρεστε).
Τι σημαίνουν οι απαντήσεις σας:
1. Αυτή είναι η στάση σας για τη ζωή, τα συναισθήματα και τις επιθυμίες σας.
2. Αυτός είναι ο τρόπος που αισθάνεστε για την οικογένειά σας.
3. Η στάση σας απέναντι στις γυναίκες.
4. Η στάση σας απέναντι στους άνδρες.
5. Η βασική στρατηγική ζωής και ο στόχος σας. Ο τρόπος να λύσετε τα προβλήματά σας.
6. Πόσο επιλεκτικοί είστε στην σεξουαλική ζωή. Το πώς επιλέγετε τον/την σύντροφό σας στο σεξ/έρωτα.
7. Η ετοιμότητά σας για το γάμο και την έναρξη οικογένειας.
8. Η στάση σας απέναντι στον θάνατο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)