Camera Mouse, εφαρμογή για τον έλεγχο ποντικιού των Windows μόνο με το κεφάλι για άτομα με ειδικές ανάγκες

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0





Έκδοση: 2014 (1.2) Freeware
Κατηγορία:
Αναπηρία:
Περιγραφή:
Το Camera Mouse είναι μια εφαρμογή για τον έλεγχο ποντικιού των Windows μόνο με το κεφάλι. Ανάλογα με την κίνηση του κεφαλιού κινεί το ποντίκι αντίστοιχα. Αν κρατήσετε το δείκτη του ποντικιού σε συγκεκριμένο σημείο για καθορισμένο χρόνο (π.χ. για 4 δευτερόλεπτα) θα εφαρμόσει το κλικ του ποντικιού στην υπάρχουσα εφαρμογή. Δυνατότητα και διπλό κλικ του ποντικιού, χωρίς να απαιτεί άλλη κινητική λειτουργία. Ο στόχος της εφαρμογής είναι η χρήση του ποντικιού από άτομα χωρίς κινητική ικανότητα από τον λαιμό και κάτω.
Είναι απαραίτητη η ύπαρξη κοινής κάμερας (webcam) εγκατεστημένη στον υπολογιστή.
Λειτουργικό σύστημα: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8
Οδηγίες εγκατάστασης: Η εγκατάσταση γίνεται με εκτέλεση του αρχείου CameraMouse2014Installer.exe.
Ρυθμίσεις: Στην έναρξη της εφαρμογής, μας ενημερώνει ότι πρέπει να κάνουμε κλικ στο σημείο του προσώπου όπου επιθυμούμε να έχουμε τον έλεγχο του ποντικιού. Πατώντας το κουμπί settings, ανοίγει ένα παράθυρο με τις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Αριστερά πάνω βρίσκεται η ρύθμιση για την ταχύτητα κίνησης του ποντικιού κάθετα και οριζόντια (πόση κίνηση του κεφαλιού θα αντιστοιχεί σε ανάλογη κίνηση του ποντικιού). Κάτω αριστερά βρίσκεται ο έλεγχος του κλικ, όπου μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το διπλό κλικ.
Δεξιά βρίσκεται η ρύθμιση του τρόπου εκκίνησης της εφαρμογή (π.χ. πατώντας το CTL key) και πως θα σταματάει. Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις ρυθμίσεις μας.
Εγχειρίδιο Χρήστη (αγγλική γλώσσα): CameraM_Manual.
Κατέβασμα αρχείου: CameraMouse2014Installer.zip (5.11 MB)
Εναλλακτική ιστοσελίδα λήψης: http://cameramouse.org/downloads.html

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)