Σύμφωνα με τα όσα είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ένας εκ των φερόμενων ως δραστών της επίθεσης έχει συγγενική σχέση με καθηγήτρια: «πράγματι υπάρχει, εγώ γνώρισα τη συγκεκριμένη καθηγήτρια και ο μαθητής αυτός τιμωρήθηκε με δύο μέρες αποβολή».
«Το περιστατικό έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο, ανάμεσα σε δύο σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Βύρωνα. Καθηγητές ήταν στον χώρο και σύμφωνα με τις δικές τους μαρτυρίες έδρασαν μόλις είδαν το περιστατικό. Το περιστατικό διήρκησε λιγότερο από ένα λεπτό, δεν έχω ακούσει για σιδερογροθιές. Έχω μιλήσει με τον πατέρα και τη μητέρα του 17χρονου» είπε η κυρία Κεραμέως.
«Ήταν ένα περιστατικό πρωτοφανούς βιαιότητας. Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν σε όλη τη χώρα. Θεώρησα ότι έπρεπε να πάω στο σχολείο, να συνομιλήσω με καθηγητές και μαθητές, να καταλάβω τι έγινε και να συζητήσουμε αν ήταν μεμονωμένο περιστατικό και το τι πρέπει να γίνει εφεξής για να μην υπάρχουν τέτοια περιστατικά», είπε η υπουργός Παιδείας στον ΑΝΤ1.
Όπως είπε η κυρία Κεραμέως η selfie των δραστών που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο: «δεν ήταν από αυτό το περιστατικό, είναι παλαιότερη, απ΄ όταν τα παιδιά είχαν βρεθεί να πετάνε νεράντζια και πορτοκάλια και τότε ήταν αυτή η selfie».

«Ο αδερφός μου είναι ήρωας»

«O αδερφός μου είναι ήρωας» λέει η αδερφή του 17χρονου που δέχτηκε επίθεση από 17 μαθητές σε σχολείο του Βύρωνα.

Η 16χρονη δεχόταν bullying από μαθητές του σχολείου και ο αδερφός της τους ζήτησε να μην την παρενοχλούν. Τότε, οι «νταήδες» του έστησαν καρτέρι και τον ξυλοκόπησαν.

«Δεν λέω ότι ήταν σωστό να είναι τόσα πολλά άτομα εναντίον ενός, αυτό ήταν άνανδρο. Δεν πήγε κανένας να τους χωρίσει. Έπρεπε αυτός που είχε το θέμα να πάει να το λύσει», είπε μαθητής του σχολείου στον ΑΝΤ1.

Όπως ισχυρίστηκε, ο 17χρονος είχε θυμώσει με έναν μαθητή της Α’ Γυμνασίου για τα όσα είχε πει στην αδερφή του και του ζήτησε τον λόγο «και άρχισε να τον σπρώχνει και άρχισαν να τον βαράνε».

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως επισκέφτηκε το σχολείο στον Βύρωνα και προανήγγειλε το μέτρο του «Δασκάλου Εμπιστοσύνης». 

Η κυρία Κεραμέως έκανε λόγο για «πρωτοφανές περιστατικό το οποίο καταδικάζουμε απερίφραστα» για το οποίο επισήμανε ότι έχουν ήδη ληφθεί «παιδαγωγικά μέτρα».

Επίθεση από 17 άτομα 

«Με χτυπούσαν άγρια, αλύπητα, με μίσος. Το κάνανε για να με τελειώσουνε. Εγώ προσπάθησα να αμυνθώ αλλά έφαγα ξύλο από 17 άτομα», είπε ο 17χρονος που δέχτηκε επίθεση.

«Πήγα να προστατέψω την αδερφή μου. Θα το έκανα 100 φορές ακόμα, δεν μετανιώνω για τίποτα», ανέφερε ο νεαρός.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Καλαϊτζίδης, το περιστατικό έγινε «μπροστά στα μάτια των καθηγητών». 

https://www.reader.gr

 Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.