Μπορείς να λύσεις τους γρίφους που μόνο πολύ έξυπνοι μπορούν να απαντήσουν;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0






Τρεις  γρίφοι, τρία προβλήματα σκέψης που μόνο οι έξυπνοι μπορούν να λύσουν. Μπορείς να απαντήσεις και στα τρία σωστά; Χρειάζεται εξυπνάδα, συγκέντρωση και κοφτερό μυαλό.
Έχεις 20” για τον κάθε γρίφο. Μετά το τέλος της ερώτησης θα βρεις την απάντηση. Θα τα καταφέρεις; Κάθε γρίφος είναι εντελώς διαφορετικός από τον προηγούμενο. Δεν μπορείς να προχωρήσεις στον επόμενο αν δεν έχεις βρει μόνος την σωστή απάντηση του προηγούμενου.

Γρίφος 1

Τι είναι αυτό που μοιάζει με γάτα, έχει τέσσερα πόδια γάτας, ουρά γάτας και έχει τα ίδια επίπεδα όρασης και από την μπροστινή αλλά και την πίσω πλευρά;
Μπορείς να λύσεις τους γρίφους που μόνο οι ευφυΐες μπορούν να απαντήσουν;
Aπάντηση:
Mία τυφλή γάτα

Γρίφος 2
Ποιος είναι ο ελάχιστος αριθμός καρεκλών που θα χρειαστούν να μπουν γύρω από ένα τραπέζι για να μπορέσουν να κάτσουν τέσσερις πατέρες, τέσσερις παππούδες και τέσσερις γιοι;
Μπορείς να λύσεις τους γρίφους που μόνο οι ευφυΐες μπορούν να απαντήσουν;
Aπάντηση:
Ο ελάχιστος αριθμός καρεκλών για να κάτσουν όλοι είναι ο αριθμός 4. Οι τέσσερις πατεράδες μπορεί να είναι παππούδες και είναι σίγουρα γιοι κάποιων.

Γρίφος 3

Δύο κορίτσια έχουν την ίδια μητέρα, τον ίδιο πατέρα, μένουν στο ίδιο σπίτι, κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο, έχουν γεννηθεί την ίδια ημέρα, τον ίδιο μήνα, την ίδια ώρα παρόλα αυτά δεν είναι δίδυμες. Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό. Βοήθεια: Δεν είναι τρίδυμα, δεν υπάρχει άλλη αδερφή.
Μπορείς να λύσεις τους γρίφους που μόνο οι ευφυΐες μπορούν να απαντήσουν;
Aπάντηση:
Tα δυο κορίτσια είναι αδερφές αλλά δεν έχουν γεννηθεί την ίδια χρονιά!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)