Υφυπουργός Παιδείας: Αν ανοίξουν τα δημοτικά, θα λειτουργήσουν για ένα μήνα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0





Για τις απουσίες θα ισχύσει ό,τι ισχύει για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας - Προτείνεται στους μαθητές να κρατήσουν τα βιβλία τους και για την επόμενη σχολική χρονιά.
«Όλες οι αποφάσεις για τα δημοτικά θα ληφθούν προς το τέλος Μαΐου» επανέλαβε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, σημειώνοντας ότι η απόφαση θα ληφθεί μετά από σχετική εισήγηση των ειδικών. 
Σε περίπτωση που αποφασιστεί το άνοιγμα των σχολείων, η υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι οι απαραίτητες οδηγίες θα σταλούν και στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να οργανωθούν με αντίστοιχο τρόπο όπως εκείνα της δευτεροβάθμιας.
Διευκρίνισε επίσης ότι αν τα δημοτικά ανοίξουν την 1η Ιουνίου, θα λειτουργήσουν έως το τέλος του μήνα, ενώ για τις απουσίες των παιδιών θα ισχύσει ό,τι ισχύει για τα μεγαλύτερα παιδιά.
Το υπουργείο, όπως είπε, θα είναι έτοιμο και για το άνοιγμα των δημοτικών όταν κρίνουν οι ειδικοί ότι αυτό πρέπει να γίνει, εφόσον έχει αρχίσει η σταδιακή επιστροφή στις οικονομικές δραστηριότητες με το άνοιγμα των καταστημάτων και η χώρα επιστρέφει σιγά σιγά στη νέα πραγματικότητα.
Αναφερόμενη στην επαναλειτουργία των Γυμνασίων, χαρακτήρισε «ισχυρή» την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, ενώ για τη live μετάδοση του μαθήματος, η κ. Ζαχαράκη είπε πως έχει εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση και ότι δίνεται αυτή η επιλογή στους εκπαιδευτικούς. 
Πρέπει να βρούμε «να βρούμε τους τρόπους να στηρίξουμε τα παιδιά» είπε, προσθέτοντας πως πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι επιλογές που δίνονται όταν υπάρχει η δυνατότητα.
Τέλος, επανέλαβε πως το υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τους μαθητές να κρατήσουν τα βιβλία τους για την επόμενη σχολική χρονιά ώστε να αξιοποιηθούν για καλυφθούν βασικοί μαθησιακοί στόχοι σε κάθε μάθημα. 
Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)