50 πολύτιμα μαθήματα της ζωής, που θα σας εμπνεύσουν και θα κάνουν τη καθημερινότητά σας καλύτερη

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0





Η λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει τα πιο πολύτιμα μαθήματα της ζωής, που θα σας εμπνεύσουν και θα κάνουν τη καθημερινότητά σας καλύτερη.
  1. Αυτό που κάνεις σήμερα είναι σημαντικό διότι ανταλλάσσεις μια μέρα της ζωής με αυτό.
  2. Στη ζωή, συνήθως παίρνεις αυτό που ζητάς, αλλά σπάνια έρχεται έτσι όπως νόμιζες ότι θα ερχόταν.
  3. Ποτέ μην αφήσεις μια άσχημη μέρα να σε κάνει να αισθάνεσαι ότι έχεις μια άσχημη ζωή.
  4. Απλά επειδή σήμερα είναι μια χάλια μέρα αυτό δεν σημαίνει ότι αύριο δεν μπορεί να είναι η καλύτερη μέρα της ζωής σου. Απλά πρέπει να φτάσεις εκεί.
  5. Πες την αλήθεια ή τελικά κάποιος θα την πει για σένα. Ένα λάθος είναι ατύχημα. Η εξαπάτηση και τα ψέματα δεν είναι λάθη. Είναι σκόπιμες επιλογές.
  6. Μερικές φορές το άτομο που θέλεις περισσότερο είναι το πρόσωπο με το οποίο είσαι καλύτερα χωρίς αυτό.
  7. Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να χωνέψουν το ότι προχωράς με τη ζωή σου και έτσι προσπαθούν να κάνουν το παρελθόν σου να σε παρασύρει. Μην τους βοηθήσεις αναγνωρίζοντας τη συμπεριφορά τους. Συνέχισε να προχωράς μπροστά.
  8. Περιέβαλλε τον εαυτό σου με θετικούς ανθρώπους που θα σε ωθήσουν προς το καλύτερο. Εξάλειψε όσους προσπαθούν να σε απομακρύνουν από αυτό.
  9. Μην αφήσεις κάτι που δεν έχει σημασία να σε κάνει να χάσεις κάτι που έχει σημασία.
  10. Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν είναι αυτό που φαίνονται και μερικές φορές οι άνθρωποι είναι πολλά περισσότερα από ότι πίστευες αρχικά.
  11. Το να αγαπάς κάποιον δεν έχει να κάνει με το να το λες κάθε μέρα, έχει να κάνει με το να το δείχνεις κάθε μέρα και με κάθε τρόπο.
  12. Ωριμότητα δεν είναι όταν αρχίζουμε να μιλάμε για μεγάλα πράγματα, είναι όταν αρχίσουμε να κατανοούμε τα μικρά πράγματα.
  13. Από όλα τα πράγματα που μπορούν να κλαπούν από εσένα – τα υπάρχοντα σου, η νιότη σου, η υγεία σου, οι λέξεις σου, τα δικαιώματα σου – αυτό που δεν μπορεί κανείς να σου πάρει είναι η ελευθερία σου να επιλέξεις σε τι θα πιστέψεις και τι εσύ και η καρδιά σου θα αγαπήσετε.
  14. Όταν μπορείς να συγχωρέσεις τον εαυτό σου και τους άλλους και να σταματήσεις να είσαι φυλακισμένος, μπορείς να αγαπήσεις τη ζωή σου.
  15. Το να μην συγχωρείς είναι σαν να πίνεις δηλητήριο και να περιμένεις το άλλο πρόσωπο να πεθάνει.
  16. Η ηλικία κάνει ρυτίδες στο σώμα. Το να παρατάς τα όνειρα σου, κάνει ρυτίδες στην ψυχή.
  17. Το παρελθόν δεν μπορεί να σε βλάψει πια – εκτός και αν του το επιτρέψεις.
  18. Το να μένεις στο αναλλοίωτο παρελθόν είναι χάσιμο ενέργειας και δεν σε αφήνει να δημιουργήσεις ένα καλύτερο μέλλον.
  19. Μερικές φορές πρέπει να αφήσεις συναισθηματικά τα πράγματα που κάποτε σήμαιναν πολλά για εσένα, έτσι ώστε να μπορέσεις να προχωρήσεις πέρα από το παρελθόν και τον πόνο που σου φέρνει και να ανοίξεις το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή σου.
  20. Δεν έχει σημασία αν έχεις αποτύχει ή αν σε έχουν νικήσει. Το μόνο που έχει σημασία είναι ότι μαθαίνεις κάτι, σηκώνεσαι ξανά στα πόδια σου και προσπαθείς ξανά. Επειδή, η νίκη είναι καλό πράγμα, αλλά το να νικάς όταν κανείς δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρεις είναι φοβερό συναίσθημα.
  21. Το να ξέρεις τον εαυτό σου είναι ένα πράγμα, αλλά το να πιστεύεις πραγματικά και να ζεις σαν τον εαυτό σου είναι άλλο πράγμα. Με τόση κοινωνική κλιμάκωση στην κοινωνία μας, μερικές φορές ξεχνάμε ποιοι είμαστε.
  22. Ο πιο σίγουρος τρόπος για να πετύχεις, είναι πάντα να δοκιμάζεις μια ακόμα φορά.
  23. Μπορείς να δυναμώσεις από τον πόνο, αν δεν τον αφήσεις να σε καταστρέψει.
  24. Πες στην επιτροπή αρνητικότητας που συνεδριάζει μέσα στο κεφάλι σου να κάτσει κάτω και να το βουλώσει.
  25. Ζήσε με τέτοιο τρόπο που αν κάποιος αποφάσιζε να μιλήσει άσχημα για σένα, κανείς δεν θα τον πίστευε.
  26. Αν αγαπάς κάποιον, πες του το. Γιατί οι καρδιές συχνά ραγίζουν από λέξεις που δεν λέγονται.
  27. Η ζωή είναι μικρότερη από τι φαίνεται συνήθως. Μερικές φορές μας δίνονται μόνο μερικά λεπτά να είμαστε με αυτούς που αγαπάμε και εκατοντάδες ώρες για να ξοδέψουμε με το να τους σκεφτόμαστε.
  28. Αγάπα τις στιγμές που περνάς με τους φίλους και την οικογένεια σου, επειδή σε ένα δευτερόλεπτο μπορούν να φύγουν μακριά σου για πάντα.
  29. Τα πράγματα αλλάζουν, αλλά ο ήλιος ανατέλλει πάντα την επόμενη μέρα. Τα άσχημα νέα: τίποτα δεν είναι μόνιμο. Τα καλά νέα: τίποτα δεν είναι μόνιμο.
  30. Χωρίς επικοινωνία δεν υπάρχει σχέση, χωρίς σεβασμό δεν υπάρχει αγάπη, χωρίς εμπιστοσύνη δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσετε.
  31. Αν αφήσεις κάποιον τουλάχιστον πες του το γιατί, επειδή το να ξέρεις ότι δεν αξίζεις μια εξήγηση είναι χειρότερο από το να σε παρατάνε.
  32. Μίλα όταν είσαι πολύ θυμωμένος και θα κάνεις την καλύτερη ομιλία για την οποία θα μετανιώσεις ποτέ.
  33. Επέλεξε τις λέξεις σου προσεκτικά – δεν μπορείς να τις πάρεις πίσω από τη στιγμή που θα τις πεις. Τα σκληρά λόγια είναι σαν σφαίρες – μπορούν να αφήσουν βαθιές πληγές. Και τις περισσότερες φορές, λέγοντας «συγνώμη» δεν είναι αρκετό για να επουλωθούν οι πληγές που αφήνεις.
  34. Ποτέ μην παίρνεις μια μεγάλη απόφαση όταν είσαι θυμωμένος μέσα σου και ποτέ μην δίνεις μια μεγάλη υπόσχεση όταν είσαι ενθουσιασμένος.
  35. Δεν έχει κανένα νόημα να είσαι δεύτερος στη ζωή κάποιου όταν ξέρεις ότι είσαι αρκετά καλός για να είσαι πρώτος στη ζωή κάποιου άλλου.
  36. Πάρε όλο το χρόνο που χρειάζεσαι για να θεραπευθείς συναισθηματικά. Το να προχωρήσεις μπροστά δεν παίρνει μια μέρα, χρειάζεται πολλά μικρά βήματα για να απαλλαγείς από τον σπασμένο σου εαυτό.
  37. Υπάρχει διαφορά από το να τα παρατάς και από το να ξέρεις πότε είναι αρκετά.
  38. Μερικές φορές ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα σου είναι το μόνο πράγμα που χρειάζεσαι.
  39. Όταν βρίσκεις τον εαυτό σου απομονωμένο στην απραξία και την απόγνωση και δεν μπορείς να βρεις την έξοδο από το σκοτάδι, θυμήσου ότι αυτό είναι το ίδιο με το μέρος που οι κάμπιες βρίσκονται πριν ανοίξουν τα φτερά τους.
  40. Υπάρχουν στιγμές που η οικογένεια σου μοιάζει σαν ξένοι και οι ξένοι μοιάζουν σαν οικογένεια.
  41. Η ζωή δεν έχει να κάνει με το να κάνεις τους άλλους χαρούμενους. Η ζωή έχει να κάνει με το να μοιράζεσαι την χαρά σου με τους άλλους.
  42. Όταν κάποιος σου λέει, «Έχεις αλλάξει», μπορεί να στο λέει επειδή έχεις σταματήσει να ζεις τη ζωή με τον δικό τους τρόπο.
  43. Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο. Δεν λειτουργεί εκτός και αν το ανοίξεις.
  44. Βρίσκεσαι εκεί που είσαι αυτή τη στιγμή, λόγω αυτών που έχεις πράξει ή αυτών που δεν έχεις πράξει.
  45. Όταν προσπαθείς να ελέγξεις τα πάντα, δεν μπορείς να απολαύσεις τίποτα. Πήγαινε μεγάλους περίπατους. Αφέσου σε μεγάλες συζητήσεις.
  46. Αμφισβήτησε τις υποθέσεις σου. Αγάπα τον εαυτό σου. Δώσε προσοχή στη στιγμή. Έχε λίγη τρέλα μέσα σου. Μέτρησε τις αρετές σου. Αφέσου για λίγο.
  47. Ακολούθα την καρδιά σου, ανεξάρτητα από το τι θα σου πουν οι άλλοι. Στο τέλος της μέρας εσύ είσαι αυτός που πρέπει να ζήσει με τις αποφάσεις σου, όχι αυτοί.
  48. Μια από τις σπουδαιότερες ελευθερίες είναι πραγματικά να μην νοιάζεσαι για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα.
  49. Τα καλύτερα πράγματα συμβαίνουν όταν δεν το περιμένεις. Απλά κάθισε αναπαυτικά και απόλαυσε την βόλτα.
  50. Μερικές φορές θα πρέπει να σταματήσεις να ανησυχείς, να αναρωτιέσαι και να αμφιβάλλεις. Έχε πίστη στο ότι τα πράγματα θα πάνε καλά, ίσως όχι όπως τα είχες σχεδιάσει, αλλά ακριβώς όπως είναι γραφτό να γίνουν.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)