Παιχνίδι μνήμης με τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου, οι κύριοι θεοί της Ελληνικής Μυθολογίας, διδάσκονται στην ιστορία της Γ’ τάξης του Δημοτικού. Οι δώδεκα θεοί ήταν οι κυριότεροι θεοί που λατρεύονταν στην αρχαία Ελλάδα και λέγεται ότι κατοικούσαν στην κορυφή του Ολύμπου. Στην πραγματικότητα οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν κάποιο συγκεκριμένο δωδεκάθεο, αλλά υπήρχαν μεγάλοι και μικρότεροι θεοί και άλλοι που λατρεύονταν τοπικά. Το δωδεκάθεο είναι έννοια που σχηματίστηκε τον 16ο – 17ο αιώνα.
Τα παιδιά λατρεύουν τις ιστορίες της μυθολογίας, τα κατορθώματα των θεών και των ηρώων της. Παίξτε παρέα παιχνίδια για περισσότερη διασκέδαση και εκμάθηση της μυθολογίας.

Δώδεκα θεοί του Ολύμπου –  Παιχνίδια Μνήμης


Τα παιχνίδια αυτά αποτελούνται από 50 κάρτες και μία αφίσα. Οι κάρτες είναι χωρισμένες σε 36 κάρτες με τους θεούς του Ολύμπου και 14 κάρτες με τα χαρακτηριστικά τους. Οι θεοί είναι περισσότεροι από δώδεκα στο παιχνίδι, διότι έχουν συμπεριληφθεί μεγάλοι και μικρότεροι θεοί.
Εκτυπώστε έγχρωμες τις κάρτες και πλαστικοποιήστε τες.
Εκτυπώστε την αφίσα σε Α3 μέγεθος και έγχρωμη και πλαστικοποιήστε τη. Θα βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν τους θεούς του παιχνιδιού και να παίζουν ευκολότερα τα παιχνίδια.

  • Βρες τον ίδιο

Στο πρώτο παιχνίδι αναποδογυρίζουμε τις διπλές κάρτες και προσπαθούμε να βρούμε τις ίδιες. Μπορούμε να βάλουμε και τις 24 κάρτες ή μοιρασμένες σε δύο παιχνίδια για είναι πιο εύκολο στα παιδιά. Κάθε φορά που θα βρίσκουν ένα ζευγάρι, μπορούν να ανατρέχουν στην αφίσα και λένε το όνομα.

2. Βρες ποιος είναι

Σ’αυτή την εκδοχή, αναποδογυρίζουμε τη μία σειρά από τις κάρτες των θεών και τις κάρτες με τα ονόματα. Εδώ χρειάζεται να αντιστοιχούν τον κάθε θεό με το όνομά του. Κάθε φορά μπορούν να διαβάζουν την κάρτα που κερδίζουν και να θυμούνται το ρόλο του κάθε θεού.

3. Βρες το παιδί και το γονιό

Στο παιχνίδι αυτό τα παιδιά πρέπει να βρουν το θεό γονιό και το παιδί του. Και πάλι μπορούν να λένε τα ονόματα καθώς κερδίζουν τις κάρτες.
Σε όλες τις περιπτώσεις, γυρνάμε 2 κάρτες και αν δεν είναι ίδιες ξανακλείνουν.

4. Βρίσκω το όνομα

Το παιχνίδι αυτό παίζεται με την αφίσα των Θεών του Ολύμπου. Μπορείτε να φτιάξετε μικρά καρτελάκια με τα παιδιά,να γράψετε τα ονόματα των θεών και να τα πλαστικοποιήσετε. Με βέλκρο-ταινία καλύπτετε το όνομα πάνω στην αφίσα και τα παιδιά προσπαθούν να βρουν την εικόνα και να κολλήσουν το καρτελάκι. Η βέλκρο-ταινία είναι ένα υλικό που μπορεί να βγει εύκολα από την αφίσα.

5. Φτιάξε το σύμβολο

Τα παιδιά παρατηρούν τα σύμβολα των θεών και τα ζωγραφίζουν. Ύστερα τα κόβουν και τα πλαστικοποιούν. Τα συνδυάζουν με τις ήδη υπάρχουσες κάρτες και φτιάχνουν το δικό τους παιχνίδι μνήμης.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)