Καλοκαιρινά παιχνίδια για όλη την οικογένεια

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Καλοκαιρινά παιχνίδια, δροσερά και διασκεδαστικά. Μία ευκαιρία για παιχνίδι για όλη την οικογένεια στο σπίτι και στην παραλία. Είναι κατάλληλα για το τέλος της σχολικής χρονιάς στις αυλές των σχολείων, για κατασκηνώσεις και για παιδικά πάρτι.

10 καλοκαιρινά παιχνίδια με νερομπαλόνια

  1. Βάζω καλάθι

καλοκαιρινά παιχνίδια
Υλικά: πλαστικά καλάθάκια με τρύπες και νερομπαλόνια

Χωριζόμαστε σε ομάδες και κάνουμε αγώνες ποιος θα πετάξει τις περισσότερες νερόμπαλες χωρίς να σκάσουν. Η κάθε ομάδα παίρνει από 10 νερομπαλόνια.

2. Καυτή πατάτα

καλοκαιρινά παιχνίδια
Υλικά: υγρό πιάτων και νερομπαλόνια
Φτιάχνουμε ένα κύκλο και απλώνουμε στα χέρια μας υγρό πιάτων. Αυτό θα κάνει τα χέρια να γλιστρούν περισσότερο και θα δώσει στο παιχνίδι μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να πετάξεις και να πιάσεις το νερομπαλόνι χωρίς να σου πέσει. Ο τελευταίος που είχε το μπαλόνι στα χέρια του, κερδίζει.

3. Τίναγμα πετσέτας

καλοκαιρινά παιχνίδια
Υλικά: 2 πετσέτες θαλάσσης και νερομπαλόνια
Χωριζόμαστε σε 2 ομάδες από 2 παίχτες. Η κάθε ομάδα κρατάει μία πετσέτα τεντωμένη. Τοποθετούμε το νερομπαλόνι στη μέση της μίας πετσέτας και τινάζουμε την πετσέτα, ώστε το νερομπαλόνι να πάει στην πετσέτα της άλλης ομάδας.

4. Βρεγμένες μουσικές καρέκλες

καλοκαιρινά παιχνίδια
Υλικά: Καρέκλες, χαρτοταινία, νερομπαλόνια και μουσική
Το παιχνίδι αυτό είναι το ίδιο με το γνωστό παιχνίδι “μουσικές καρέκλες”, μόνο που σ’αυτό κάποιος υπάρχει πιθανότητα να κάτσει πάνω σε νερόμπαλα. Τοποθετούμε τα νερομπαλόνια σε μερικές καρέκλες.

5. Ζούληγμα

καλοκαιρινά παιχνίδια
Υλικά: νερομπαλόνια
Σκοπός του παιχνιδιού είναι να ζουλήξουμε και να σκάσουμε τα νερομπαλόνια με τις πλάτες μας. Η ομάδα που θα το σκάσει πρώτη κερδίζει.

6. Πινιάτα με νερομπαλόνια

καλοκαιρινά παιχνίδια
Υλικά: σχοινί, νερομπαλόνια, ραβδιά από μαλακό υλικό
Δένουμε ένα σχοινί από 2 δέντρα και κρεμάμε τα μπαλόνια. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να σπάσουμε τα μπαλόνια.

7. Κουταλοδρομίες

καλοκαιρινά παιχνίδια
Υλικά: Μεγάλες κουτάλες και νερομπαλόνια
Σχεδιάζουμε μία γραμμή εκκίνησης και μία τερματισμού. Δίνουμε στους παίχτες μία κουτάλα με ένα μπαλόνι. Οι παίχτες πρέπει να ξεκινήσουν όλοι μαζί και ο πρώτος που θα φτάσει στην γραμμή τερματισμού, χωρίς να του έχει πέσει το νερομπαλόνι ή να το έχει αγγίξει, κερδίζει.

8. Σκάω το μπαλόνι

καλοκαιρινά παιχνίδια
Υλικά: Μπολ και νερομπαλόνια
Τοποθετούμε ένα μπαλόνι σε κάθε μπολ. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να προσπαθήσουμε να σκάσουμε το μπαλόνι ενώ καθόμαστε πάνω του.

9. Πιάσε το μπαλόνι μου

καλοκαιρινά παιχνίδια
Υλικά: Σχοινί και νερομπαλόνια
Δένουμε ο καθένας ένα νερομπαλόνι από το πόδι του και προσπαθούμε να σκάσουμε το μπαλόνι του άλλου. Ο τελευταίος που θα μείνει με το μπαλόνι ακόμα γεμάτο, κερδίζει.

10. Μουσικά μπαλόνια

καλοκαιρινά παιχνίδια
Είναι το ίδιο παιχνίδια με την “καυτή πατάτα”, μόνο που εδώ μπορείτε να το παίξετε χωρίς υγρό σαπούνι και να προσθέσετε μουσική.

Δείτε ακόμα 6 διασκεδαστικά καλοκαιρινά παιχνίδια:

Καλή διασκέδαση!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)