Ξεκινούν οι δοκιμές για το πειραματικό εμβόλιο mRNA κατά του HIV από τη Moderna

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

 






Nα δοκιμάζει το πειραματικό της εμβόλιο για τον ιό HIV βασισμένο κι αυτό στην τεχνολογία mRNA ξεκινάει σήμερα, 19 Αυγούστου, η εταιρεία Moderna καθώς έλαβε τη σχετική έγκριση στις ΗΠΑ.

Η Φάση 1 της δοκιμής φέρεται να περιλαμβάνει 56 υγιείς ενήλικες ηλικίας 18 έως 50 ετών που δεν νοσούν από HIV και θα δοκιμάσει την ασφάλεια του εμβολίου ενώ θα αναζητήσει και μια βασική ανοσολογική απάντηση.

Το υποψήφιο εμβόλιο είναι λειτουργικά παρόμοιο με το σύστημα mRNA που ήταν τόσο επιτυχημένο στο εμβόλιο COVID-19 της Moderna.

Για χρόνια, οι ερευνητές διερευνούσαν τις δυνατότητες των εμβολίων mRNA, αλλά τα εμβόλια Pfizer και Moderna για την Covid-19 είναι τα πρώτα που χρησιμοποιήθηκαν σε ανθρώπους και αμφότερα έχουν αποδειχθεί ότι είναι ασφαλή και ευρέως επιτυχημένα στην πρόληψη και τη μείωση της σοβαρότητας του SARS -Μόλυνση Co-2.

Η Moderna θα δοκιμάσει δύο εκδόσεις του νέου της υποψηφίου εμβολίου, που ονομάζεται επίσημα mRNA-1644 (η παραλλαγή είναι γνωστή ως mRNA-1644v2-Core). Αυτό είναι το πρώτο εμβόλιο mRNA κατά του HIV που δοκιμάζεται σε ανθρώπους.

Θα υπάρχουν τέσσερις ομάδες στο πλαίσιο της δοκιμής - δύο που λαμβάνουν ένα μείγμα από τις εκδόσεις του εμβολίου και δύο λαμβάνουν το ένα ή το άλλο.

Σε αυτό το πρώιμο στάδιο, η δοκιμή δεν είναι «τυφλή», πράγμα που σημαίνει ότι όλοι όσοι λαμβάνουν το εμβόλιο θα γνωρίζουν τι παίρνουν. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτή τη στιγμή οι ερευνητές δεν προσπαθούν να καταλάβουν πόσο καλά λειτουργεί το εμβόλιο. Αυτή η πρώτη φάση θα διαρκέσει περίπου 10 μήνες και θέλουν απλώς να βεβαιωθούν ότι είναι ασφαλές.

Εάν το εμβόλιο περάσει αυτή τη φάση, θα πρέπει ακόμα να περάσουν από δοκιμές φάσης 2 και 3 για να καθορίσουν πόσο καλά λειτουργούν στην πρόληψη της λοίμωξης από τον ιό HIV στον ευρύτερο πληθυσμό.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)