Οι πιο παράξενες γεύσεις παγωτού που φτιάχτηκαν ποτέ

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0








Δεν υπάρχει καλύτερη απόλαυση για τη ζέστη από ένα δροσερό παγωτό χωνάκι. Μερικοί πιστεύουν ότι οι κλασικές γεύσεις είναι και οι καλύτερες, ενώ άλλοι προτιμούν να πειραματίζονται με νέες, πιο ευφάνταστες δημιουργίες, που όμως μερικές φορές προκαλούν ερωτηματικά, λέει το oddee.

Να 8 από αυτές

1. Mac and Cheese

Η Kraft κυκλοφόρησε πρόσφατα το παγωτό με γεύση Mac και Cheese. Η κυκλοφορία αυτής της μοναδικής γεύσης συνέπεσε με τη ημέρα Mac και Cheese (ναι, υπάρχει ημέρα Mac και Cheese και γιορτάζεται στις 14 Ιουλίου). Το παγωτό Mac και Cheese φτιάχτηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Van Leeuwen και αποδείχθηκε πάρα πολύ δημοφιλές. Το σάιτ της Van Leeuwen κράσαρε από τα πρώτα 10 λεπτά και το στοκ των 2.000 λίτρων εξαντλήθηκε σε μια ημέρα.

2. Παρθένο ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι καλό για μαγείρεμα ή στη σαλάτα, αλλά ποιος θα ήθελε να το φάει από μόνο του; Η εταιρεία OddFellows σκέφτηκε να κάνει τη διαφορά και να δημιουργήσει μια παγωμένη λιχουδιά με γεύση ελαιόλαδου. Δυστυχώς για όλους τους λάτρεις του ελαιολάδου, δεν έχει πραγματικά γεύση ελαιόλαδου, αλλά είναι αρκετά κοντά.

3. Πίτσα

Το σάιτ του καταστήματος Loblolly Creamery δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να προτίνουν τις δικές τους γεύσεις παγωτού, και το κατάστημα φτιάχνει μερικές από αυτές. Μερικές από τις προτάσεις των πελατών είναι αρκετά καλές και άλλες όχι τόσο. Πάντως, η γεύση «Leftover Pizza» που έφτιαξαν στο παρελθόν είχε μεγάλη επιτυχία.

4. Avocado Cayenne

Το κατάστημα Rococo Ice Cream προσφέρει μια ποικιλία γεύσεων παγωτού με γεύσεις που φαίνονται φυσιολογικές με την πρώτη ματιά. Σοκολάτα, κρέμα καρύδας, κουβανέζικος καφές, μέλι βανίλια κτλ. Όλα καλά. Αλλά υπάρχει και η γεύση «Sweet Avocado Cayenne» που πρόκειται μάλλον για αβοκάντο με κάποιο μπαχαρικό.

5. Φράουλα Habanero

Στο ίδιο κατάστημα υπάρχει και η γεύση «Φράουλα Habanero». Με την πρώτη ματιά, αυτές οι δύο γεύσεις δεν φαίνονται να ταιριάζουν, αλλά ίσως σε κάποιους να αρέσει το «πικάντικο» παγωτό.

6. Τομάτα

Το σάιτ του καταστήματος Creole Creamery προσφέρει εποχιακές γεύσεις παγωτού. Μεταξύ αυτών των γεύσεων είναι και το σορμπέ «Creole Tomato». Μπορεί να είναι του γούστου σας, αν σας αρέσουν πολύ οι τομάτες.

7. Τζιτζίκι

Το κατάστημα Sparky’s Homemade Ice Cream προσέφερε στο παρελθόν παγωτό με γεύση καστανή ζάχαρη και βούτυρο και το γαρνίριζε με βραστά τζιτζίκια καλυμμένα σε σοκολάτα και μαύρη ζάχαρη. Ευτυχώς, η συγκεκριμένη γεύση δεν είναι πλέον διαθέσιμη.

8. Κρύος ιδρώτας

Το ίδιο το παγωτό δεν περιέχει ιδρώτα, αλλά σίγουρα θα σας κάνει να ιδρώσετε, αφού είναι φτιαγμένο με τρία διαφορετικά είδη καυτερής πιπεριάς και δύο είδη καυτερής σάλτσας. Είναι ίσως το πιο «καυτό» παγωτό στον κόσμο. Το κατάστημα Sunni Sky που το φτιάχνει, βάζει τους πελάτες να υπογράψουν μια υπεύθυνη δήλωση πριν το παραγγείλουν, που λέει ότι δεν θεωρούν υπεύθυνη την εταιρεία για τυχόν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους.

https://mikropragmata.lifo.gr/

Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)