Η νεραϊδό-αμαζόνα Μυρτιά - Το βιβλίο που στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα της Μυρτούς για την αποκατάστασή της!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0





"Η νεραϊδο-αμαζόνα η Μυρτιά", το βιβλίο της Εύας Πετροπούλου-Λιανού, με εικονογράφηση της Βιβής Μαρκάτου,  είναι ένα παραμύθι βασισμένο στην αληθινή ιστορία της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη, στον αγώνα που δίνει η ίδια και η οικογένειά της, περνώντας μηνύματα στα παιδιά για δύναμη, πείσμα και αγάπη που πρέπει να διέπει τις πράξεις μας.

Η Μυρτώ ήταν ένα παιδί. Ένα παιδί που έγινε ηρωίδα. Ένα παιδί που παλεύει για να ζήσει. Το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο έπεσε θύμα μιας βάναυσης κακοποίησης από έναν αλλοδαπό ονόματι Αχμέτ Βακάς.

Οι τραυματισμοί που υπέστη το κορίτσι της προκάλεσαν μόνιμη αναπηρία. Η Μυρτώ όμως δεν το έβαλε κάτω και καθημερινά αγωνίζεται, παλεύει μα πάνω από όλα ΖΕΙ.

Πολλοί λένε ότι η ζωή είναι ένα θαύμα. Κάποιοι από εμάς ΔΕΝ το εκτιμάνε αυτό, άλλοι δυστυχούμε για το τίποτα. Βλέποντας παραδείγματα, όπως της μικρής Μυρτώς, καταλαβαίνουμε ότι η ζωή είναι ό,τι πιο σημαντικό μας έχει δοθεί. Για αυτό και πρέπει να αισθανόμαστε και να πράττουμε αναλόγως.

Η εθελόντρια συγγραφέας Εύα Πετροπούλου Λιανού, αναλογιζόμενη τη σπουδαιότητα του αγώνα που δίνει αυτό το κορίτσι, θέλησε να γράψει μια ιστορία που θα αποτυπώνει την Μυρτώ ως μια super ηρωίδα.

Ένα βιβλίο για να συνεχίσει τον αγώνα της η Μυρτώ

Αυτό που είναι δηλαδή, και μέσα από τα χρώμα και τις ζωγραφιές της επίσης πολύ επιτυχημένης εικονογράφου Βιβής Μαρκάτου, όπου η δουλειά που έχει κάνει στο βιβλίο είναι μοναδική. Η Μυρτώ σχηματίζεται στα ματιά μας και μας παρουσιάζει τις αξίες που πρέπει να έχουμε όλοι μας.

Όπως δηλώνει η συγγραφέας, κυρία Εύα Πετροπούλου-Λιανού:

«Εμπνευσμένη από τη γνωριμία μου με τη Μυρτώ θέλησα να γράψω μια ιστορία για ένα δυνατό και χαμογελαστό παιδί που του αρέσει να ακούει παραμύθια… του αρέσει να τρώει σοκολάτες.

Η Αμαζόνα Μυρτιά δεν τα παρατάει εύκολα στο βιβλίο μας, όπως και η Μυρτώ μας, αντιμετωπίζει την ζωή με επιμονή και πίστη. Ευελπιστώ ότι η Μυρτώ θα γίνει το σύμβολο όλων, μάς εμπνέει καθημερινά με τη δύναμη της ψυχής της για να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε έναν ειρηνικό και αλληλέγγυο κόσμο».

Για όποιον θέλει να διαβάσει αυτό το μοναδικό βιβλίο, μπορεί να το προμηθευτεί με κόστος 10 € μέσω του inbox της συγγραφέως, εδώ.

Τα έσοδα πηγαίνουν εξ ολοκλήρου στη συνέχιση της θεραπείας αποκατάστασης της Μυρτούς.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)